Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 08:20 1 951 43

САЩ повишават тавана на дълга

  • сащ-
  • сенат-
  • дълг

Предстои ново разглеждане

САЩ повишават тавана на дълга - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Камарата на представителите в САЩ прие временно вдигане на тавана на държавния дълг, съобщи FOX News.

Това гарантира на правителството, че ще продължи да изплаща своя дълг. Решението ще действа до трети декември.

Прието е увеличение с 480 млрд. долара. Сенатът одобри решението през миналата седмица. Финансовият министър Джанет Йелън коментира решението.

Тя обяви, че действията за избягване на икономически затруднения ще бъдат изчерпани до понеделник. Това ще даде резултат върху суверенните акции на САЩ.

Световната икономика разчита на стабилността, която тези акции гарантират. Решението е за определен период.

Предстои през декември да бъде разгледано отново.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баа

    21 0 Отговор
    Изстинах и гърлото ме боли,дали,ако изям една глава лук или чесън ще ми мине?
  • 2 rusnak

    51 3 Отговор
    Тезиклоуни отдавна са във фалит! Какъв таван, какъви пет долара???
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    44 1 Отговор
    Къде тук е НОВИНАТА ‼️ САЩковците това упражнение го играят ВСЯКА година ‼️ НОВИНА ще е ако САЩ намалят външния си дълг , поне с един цент ‼️
  • 4 Икономист

    47 1 Отговор
    САЩ са фалирали от 30 години, но никой не казва, че царят е гол...

    Коментиран от #8, #17

  • 5 долу сащ

    32 2 Отговор
    светът ще се успокои когато сащ се разпаднат на поне 3 части и се закрие фондовата борса. нейната функция е само да е буфер срещу хипер инфлацията от печатането на пари и същевременно краен колектор на финансов ресурс при ограбването на населението. когато се закрие този бизнес тогава светът ще стане и по зелен и с бъдеще. борсите са законна регулация на алчността и жаждата за влияние и преразпределение на ресурси на глобално ниво
  • 6 Някой

    23 3 Отговор
    Нека си увеличават дълга! Останалият сявт го изплаща. Защо доларът не се обезцени при такава ситуация. А и наляха трилиони под формата на количествени облекчения, но не съм видял валутата да се е обезценила. Напук на икономическата наука.

    Коментиран от #15, #33

  • 7 КОТарАК

    17 1 Отговор
    то вече и хартията , съставките от които си печатат парите излизат по-скъпо като себестойност
  • 8 rusnak

    31 0 Отговор

    До коментар #4 от "Икономист":

    Не си прав. Точно преди 30 години взеха последната глътка въздух, като разбиха Изтока и го ограбиха, обаче сега вече няма от къде..
  • 9 Пич

    14 1 Отговор
    Браво , много точно...
  • 10 Пич

    3 1 Отговор
    Отнася се за коментар 4
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Само така

    18 1 Отговор
    Повишават= копаят дъното вече...и от тази тиня няма излизане....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Човека Коза

    16 1 Отговор
    Обора издиша... 🤭🤭🤭
  • 15 Поне аз така мисля

    22 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Долара няма да се обезцени-просто защото за стане това,долара трябва да има цена-а тя от години е нулева....даже е в минус.Просто леко-полеко ще спрът разплащането в долари и зеленият ще остане една от многото регионални валути.И никой в света няма интерес да "бута" долара-ще има потресаващи последствия за целият свят-а и не се знае при такава ситуация какво ще им хрумне на тези в БДом-все пак са ядрена държава..-не дай Бог....Но засега е факт,че доста започнаха да се ограничават от разплащане в долари....И все повече ще е този тренд-защото влиянието на САЩ в света пада -както икономическото-така и политическото и военното...Но може би за САЩ ще е по-добре да се случи--По добре ужасен край-отколкото безкраен ужас......
  • 16 цербер

    15 1 Отговор
    САЩ повишават тавана на дълга,т.е. почват печатането на зелени хартийки.

    Коментиран от #18

  • 17 мародер

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "Икономист":

    Фалитът на САЩ означава фалит на целият западен свят с всичките им техники и технологии! Не само САЩ имат дълг а всички западни демокрации включително и РБ и те никога няма да могат да ги върнат! За това целта е да разрушат от вътре Русия - защото от вън не могат и да прилапат богатствата и.

    Коментиран от #21

  • 18 Komapak

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "цербер":

    Само да отбележа, че дълга на Япония е сравним с този на щатите...

    Коментиран от #26

  • 19 Рецепта за икономически успех

    10 1 Отговор
    Купете си печатарска машина и печатайте пари.Няма никой право да ви съди,защото USA доларът не струва и хартията на която е напечатан.Успех.
  • 20 ДедоВанго ЗНАМЕНИЕ

    14 2 Отговор
    САЩ са купени със стъклени топчета и на стъклени топчета ще станат.Амин слава на Йелоустоун.
  • 21 Боже боже

    3 21 Отговор

    До коментар #17 от "мародер":

    Нещо не си добре с главата.Нито САЩ са застрашени с фалит ,нито някоя западна държава.Длри не знаеш какво представлява даден дълг.Всички западни икономики са максимално стабилни.Това да не е руския обор,че да е рискова икономика и да е пред фалит,ама видиш ли нямали дългове ? Колкото до тея пусти руски ресурси ,само ти ли не разбра ,че никой пет пари не дава за тях и,че ако САЩ бяха решили русия да остане без икономика ,тоя руската икономика вече нямаше да я има ! Запада са богати и развити страни и това са го постигнали и без ресурсите за които толкова лаете.Ресурсите са важни само за ресурсни икономики които не произвеждат нищо,а само дупчат и продават като арабските страни.Такава икономика е и руската.

    Коментиран от #22, #23, #32, #39

  • 22 Боже боже

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "Боже боже":

    Много си наясно ти та не виждаш резултатите от това икономическа криза. с ковид капитализма умря предстои реформа ами се моли война да няма я виж цените къде са????

    Коментиран от #31

  • 23 Кажим бе Божке

    17 3 Отговор

    До коментар #21 от "Боже боже":

    Добре бе Боже-като са толкова богати тези от запада-защо тогава аджебе взимат постоянно кредити....??? Те това ми обясни на мен разбирачо....че нещо не мога да вдена??? А колкото до ресурсите-ами нямат си ресурси--ако преди години цоцаха от колониите си-днес това не става...щото и африканците вече на са такива балъци.

    Коментиран от #29

  • 24 Ей боже

    7 0 Отговор
    То каквото има да става ще стане световният елит го мисли не ти.Дори идея си нямаме какво ни чака неуважаеми пророко
  • 25 пояснение

    5 5 Отговор
    споко,фед резерв ще напечата дорарови хартийки на килограм,а сащ са длъжници на фед резерв,демек на себе си!

    Коментиран от #28

  • 26 ДОООООООСТА ПО МАЛЪК Е

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Komapak":

    А И НЕ ЗАЖРАВЯЙ ЧЕ ТЕ СА ОЩЕ ОКУПИРАНИ И ХРАНЯТ 200000 КАУБОЙСКА ВОЙСКА КОЯТО НЕ Е МРЪДНАЛА ОТ ТАМ ОТ 1945Г......
  • 27 Седящият Бик

    9 1 Отговор
    Проблемът е че тез хартиики не стават за ядене
  • 28 Ами не

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "пояснение":

    Абе не е баш така-САЩ са длъжници на много държави...не само на ФЕД.Виж списъка в нета и ще останеш впечатленнннн.Та хич не им е розова работата на сащисаните.

    Коментиран от #30

  • 29 Гост

    0 11 Отговор

    До коментар #23 от "Кажим бе Божке":

    Ти знаеш ли въобще какво представлява дългът на САЩ,че да задаваш такъв въпрос бе каскет ? Това е най-умния икономически ход в историята и не се тегли никакъв кредит невежо !

    Коментиран от #35

  • 30 Гост

    2 11 Отговор

    До коментар #28 от "Ами не":

    Въобще не е никакъв проблем за САЩ тоя дълг :) 80% е вътрешен а външния е деноминиран в щатски долари,което значи,че единствено и само САЩ решава какво ще се случва с него.Американската икономика е в топ 5 на най стабилните в света.Това да не ти е икономиката на рушняците ,че да е пред фалит ?

    Коментиран от #38

  • 31 Гост

    1 8 Отговор

    До коментар #22 от "Боже боже":

    Кога горе долу да я очакваме тая реформа в системите и кога да чакаме грандиозната война.Гадатею дай час и дата ,че тея глупости ги слушаме вече 70 години !
  • 32 Горски

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Боже боже":

    Бе като ти чета творението, май много не вдяваш от икономика. - Я кажи какво си завършил и какъв опит имаш по отношение на финансите?
  • 33 Горски

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Една от причините за това, са че Долара се ползва като резервна валута и в световен мащаб вероятно поне 70% от търговията върви в долари. Другата и по- съществена, е че всички големи държави и съюзи притежават дългови ценни книжа на САЩ, които са в долари. - Ако обезцениш валутата, се обезценява и дълга. Мащабите на американската измама за икономиката им и стойността на валутата не е от вчера и в последните 100на години разиграват една и съща постановка, която винаги води до световни кризи.
    За това никой, не смее да се обади, че доларът не струва нищо! - Китай, Япония, Русия и ЕС са най- големите донори на САЩ по отношение на дълга. Фалита на САЩ ще фалира по- голямата част от света. Кризата от 2008 година го доказа за пореден път. Според мен ние отново вървим към постановката от 29-33 година, която доведе до Втората Световна Война.
  • 34 От страни

    8 1 Отговор
    Живеят на версия ма са първите уж. Имаме един алкохолик в блока дето не само в нашия вход, не само в блока ами мисля че от половината град е взимал назаем. По целия "пробив" (пешеходна зона в центъра) нито едно заведение няма ла не е поиска на версия, та и гаражите го знаят - и не е толкоз жалък като тия лицемери дето всяка година ни разиграват представлението "Повишаване на тавана на дълга". И правят намусени муцуни, уж са недоволни, и даже спират фининсиране на държавни служби за две три седмици и после повишават. Цял свят ограбват. Айде мани Япония и Китай дето им купуват хартийките ми България, България, Карл - ограбват я най безсрамно. Ама то мощности на генерацията, ама то злато (1-1,5% от добива са за нас), ама то търговски мрежи, тютюнева промишленост...
    Такива дългове не се връщат, такива дългове се изгарят в пожарите на световни войни.
  • 35 Умен каскет

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    И тоз умен мозък икономист и банкер всичко знае каскетинът

    Коментиран от #37

  • 36 От страни

    6 2 Отговор
    Друг е въпроса че преброяват хитро. Той не е 30, той е към 70-100 трилиона. През долара се ограбва целия свят, а инфлацията я изнасат за другите държави. И Русия я мачкат щото си продаде цените книжа на САЩ и подаде лош пример, та и Китай продава ама много има и го прави бавно та да не срути цената.

    Коментиран от #40

  • 37 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Умен каскет":

    Ами.........пълни глупости пише ама с много умен вид.
  • 38 Тиквен трол

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Умем трол умна тиква работи във ФЕД СЕНАТА НА САЩ УОЛСТРИИЙТ И ПИШЕ ОТ ПЪРВА РЪКА ЕЙ НА що не си на работа колко часа стана умнико
  • 39 От страни

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Боже боже":

    Стабилни като Англия, която е готова да се срути в пропаста за 3-4 месеци без роби. Или еврозоната ако искара още няколко месеци с газ по 2000-3000 ....Ще видим.
  • 40 факти

    1 8 Отговор

    До коментар #36 от "От страни":

    Ти въобще четеш ли си глупостите като ги пишеш и вярваш ли си на измислиците ? Нямаш и капка познание в тая сфера.Пишеш това което на теб ти се иска да е така или по-скоро за което са ти платили.Дъвчиш тема от която нямаш никакви познания и просто ще те улесня.САЩ е невъзможно да фалират и дори не ми се обясняват десетките причини за това.Така,че е повече от излишно да се опитваш да съчиняваш още историйки с пропаганда.Много по-вероятно е руския катун да фалира или изчезне от картата от коокото нещо да се случи някога със САЩ.В това можеш да бъдеш сигурен.
  • 41 другари

    11 0 Отговор
    запрятайте ръкави, че този дълг нас чака да го изработваме. Пари без покритие има само в печатницата, като ги пуснат в обръщение вече започват да получават стоково покритие и то трябва да се заработва от лапнишараните на евроатлантическите ценности.
  • 42 8234

    5 0 Отговор
    НА 15.10.21 ИМ ПРЕДСТОИ ПЛАЩАНЕ ПО ВЪНШНИЯ ДЪЛГ, КОЕТО НЯМА ДА МОГАТ ДА НАПРАВЯТ! СЛЕДИМЕ СИТУАЦИЯТА!
  • 43 papa

    0 3 Отговор
    САЩ имат дълг кум себе си,все едно да си взимаш кредит от твоята спестовна сметка,по този начин пичелят и лихви на своите пари,не ги мислете,ще се оправят,40год само това слушам колко са фалирали.