Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 15:55 1 361 10

ЕС няма как да пренебрегне върховенството на правото

  • ес-
  • право-
  • жан аселборн

Това обяви Жан Аселборн

ЕС няма как да пренебрегне върховенството на правото - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бъдещето на ЕС е под въпрос, ако страните в групата не спазват върховенството на правото. Това обяви външният министър на Люксембург Жан Аселборн, цитиран от ТАСС.

Дипломатът присъства на европейския съвет. Днес се обсъжда темата с Полша.

Страната обяви своето законодателство като върховно над европейското. Аселборн обяви, че ЕС няма как да приеме промяна в идеята за върховенството на закона.

Това е основата на групата. Тя се крепи на демокрация, свобода, уважение и върховенство на закона.

Полското правителство настоява, че решението е правно обосновано. То не трябва да се разглежда като оспорващо европейските договори.

Полша обяви, че ще продължи да е част от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Beyonder PR

    17 0 Отговор
    Бъдещето на ЕС е под въпрос, ние от Брюксел раздаваме пари на подчинените си васали но те ще спазват ценностите на Европа като легалната проституция, марихуаната, лгбти, и джендър операцитте, а търговията за органи от живи в косово трябва да се насърчава от брюкселската мафия, ваксинирайте се и пари ще има за всички
  • 2 ПЕНКО

    13 0 Отговор
    ТА КАКВО ОЗНАЧАВА : ВЪРХОВЕНСТВО НО ПРАВОТО !?!? КОЙ ОПРЕДЕЛЯ -КОЕ Е ПРАВОТО --И КОЕ Е КРИВОТО !??? КОЙ ПЛАЩА ЗА -ЗАКОНИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО НА : ГОСПОДАРИ ;СЛУГИ И РОБИ --- " ЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ " НА ЕВРЕИТЕ -ЦИОНИСТИ -СЕМИТИ !?!?
  • 3 долу ЕС

    14 0 Отговор
    за върховно право на арийската раса е говорил един друг немско говорящ! правото на ЕС не е 10 божии заповеди, всъщност то не съдържа нито една от тях защото скпния съюз никъде не пише че е ХРИСТИЯНСКИ СЪЮЗ! СИРЕЧ утре ЕК решава че основн религия става исляма и църквите трябва да се запалят, в ЦИЕ това сме го играли! Правото произтича от хората не обратното, в колко държави е имало референдум за ЕС ЕЗ НАТО или от кое право над кое е, щото всеки си им конституция и тя не е отменена в никоя държава от ЕС? нещастнико скривай се джендър не земен,. юдейския анти гоите проект приключва!
  • 4 Гошо

    6 0 Отговор
    Бъдещето на ЕС е под въпрос ,че под въпрос под въпрос ,ама не заради "върховенството на закона"само по себе си, а точно заради брюкселската му редакция и интерпретация
  • 5 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    САМО ДА УТОЧНИМ : КОЕ ПРАВО ---ТОВА НА ГОСПОДАРИТЕ -БАНКЕРОВИСТИ --- ИЛИ ТОВА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА БЛАГА -РАБОТНИЦИ И СЕЛЯНИ -ИНЖЕНЕРИ И МАЙСТОРИ И...МЕДИЦИ И... !?!?!?!?
  • 6 XYZ

    5 0 Отговор
    Значи ЕС изисква от България да се съгласи в РСМ да изопачават историята ни, да насаждат омраза и да потъпкват правата на българите, а когато някоя държава обяви несъгласие с решения на ЕС се оказва, че липсва качествен диалог за сближаване на позициите !?!
    Така че нашите политици трябва много да внимават какви решения ще вземат - видно е негативното отношение на ЕС към България, причинено от слугинската политика на Борисов!
  • 7 Сандо

    5 0 Отговор
    Става дума да спазваме вашето право,а не нашето,нали?А вашето право е във ваш интерес,а не в наш,така ли е,евромутри продажни и нагли!?
  • 8 България е деградирала

    3 0 Отговор
    България тайно е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, в България няма върховенство на правото, това е мафия - подкупи, подкупи, подкупи.....
  • 9 Факт

    3 0 Отговор
    България тайно е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ в разрез с Европейското право! Благодарете на Борисов и пудела му Гешев!
  • 10 Дедо ви

    0 0 Отговор
    Бреее ЕС започва да се разпада по-бързо от Римската империя, Турската империя и даже по-бързо от СИВ, българите ставаме все по-добри :-