Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 11:21 3 450 21

Рекорден недостиг на шофьори в САЩ

  • камиони-
  • сащ-
  • недостиг-
  • шофьор-
  • шофьори

Необходими са най-малко още 80 000 шофьори

Рекорден недостиг на шофьори в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

71% от стоките на американската икономика разчитат на сухопътен транспорт, но камионите, които превозват тези стоки, са само 4% от превозните средства по пътищата, предаде БНР.

В момента в САЩ има рекорден недостиг на шофьори. Необходими са най-малко още 80 000 шофьори за транспортната индустрия. Според Крис Спиър, ​​президент и главен изпълнителен директор на Американската асоциация за превоз на товари, това е с 30% повече от времето преди пандемията, когато транспортната индустрия имаше недостиг от около 61 500 водачи.

В момента има десетки кораби, които чакат със седмици да бъдат разтоварени, защото няма кой да извозва товарите. Президентът Джо Байдън поиска пристанищата на Лос Анджелис и Лонг Бийч да оперират по 24 часа 7 дни в седмицата за да се ускори освобождаването на стоките и на корабите, но компаниите вносители нямат достатъчно шофьори, които да поемат и извозват стоките.

От Асоциацията смятат, че проблемът може да бъде разрешен с двупартийния план за инфраструктурата, ако той бъде одобрен от Конгреса. Това ще позволи да се влеят пари в транспорта и да бъдат обучени около 3000 младежи. В момента водачите на ТИР трябва да бъдат над 21 години, а идеята е да бъдат включени в тази дейност и шофьори на възраст между 18-20 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    45 0 Отговор
    да внасят от африка и афганистан

    Коментиран от #7

  • 2 Бесен Язовец

    34 1 Отговор
    Няма кой да разнася памперсите от обор до обор!
  • 3 Рошко

    31 1 Отговор
    И там ли? Ковида да не удари само шоферите

    Коментиран от #5

  • 4 Мияча

    24 3 Отговор
    Като при комунизма дефицити. Добре, че успях да си купя туалетна хартия, кибрит, сапунчета и сол.
  • 5 ФЕН

    31 3 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Не това е следствие на безумното наливане напари към хората задаси мълчат за ковид-кризата.Сега ще се понесат последствията на това примитивно спиране на работа и развитие на хората.....В САЩ имаше хора който получиха обезщетение по-високо от дохода им при работа и рязко се усетиха ,че мързела и мушингията са по-платени днешни дни....Нека сега ги върнат по работните им места ...но с цената на какво хипер-инфлация и безредица
  • 6 Чочо

    15 8 Отговор
    Време е да се добави и жп транспорт, защото автопревозвачите се задавиха от алчност 🤑

    Коментиран от #11

  • 7 Един

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Да ама те не работят,само искат на готово!

    Коментиран от #10

  • 8 Учуден

    11 2 Отговор
    Абе в САЩ нямат ли добър и по евтин железопътен транспорт, та трябва да правят по скъпите автомобилни превози, за търсят 80 000 шофьори...???

    Коментиран от #12

  • 9 Дддддд

    23 0 Отговор
    Нашите Козяшки подлоги да хващат пътя-тъкмо ще им се осъществи американската мечта....Ефтини бургери-трева от африканските дилъри-и дрогирани каки за по 20$ и с куп цветисти болести..
  • 10 пешо

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Един":

    във виена по цял ден лежат по градинките
  • 11 Жепеец

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чочо":

    Имат много добре развито Ж.П. Ама, без камиони не става!

    Коментиран от #17

  • 12 Тираджия

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "Учуден":

    Мдаа! По- лесно е да препускаш из прерийте, отколкото при нас с някой ТИР, ама при тях се препуска много дълго време! Европейските глезотий ги забрави!:) Вярно! Добре плащат! Ама, това да имаш семейство...!:) Забрави! Няма коя да те чака толкова време!:)
  • 13 11111

    11 3 Отговор
    Да не ги мислим американците...Имат си много от бившите черни роби, индийци, пакистански сигани и алчни емигранти от бившите соц. страни, които мога да вършат тази тъпа и непрестижна за белите американци работа като шофьори по безкрайните шосета и безлюдни пустини на Америка...
  • 14 Ти де си видял

    19 1 Отговор
    Индиец,черен и къв да е цвят освен бял и жълт да работи?Те само разтоварват и крадат от камионите
  • 15 Аглистан

    17 0 Отговор
    Пакистанците и индииците що не попълниха свободните места в Англия ?Отидоха си белите източно европейци и се срима икономиката
  • 16 Анонимен

    17 0 Отговор
    Евреите да зарязват банките и да стават шофьори.
  • 17 плевен

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жепеец":

    Имали са отличен жп транспорт до Втората св. в... После са минали на камиони и се е почнало:
    - закриване на регионални а след тях и междущатски линии
    - нарязване на подвижния състав за скраб
    - разпродажба или разрушаване на гарите. Голям резил е било когато веднъж не са намерили подходяща гара да посрещнат Хрушчов. Организирали са всичко на някаква товарна гараи са отнесли доста подигравки. Американските жп провсъюзи се срамуват от това, което е останало от великите американски железници.
    Един любопитен факт от възхода в началото на жп строителството. За да стимулира построяването на гъста мрежа от релси, федералното правителство подарявало земята на 40 мили около всяка нова линия. Било е супер далавера, но сега и тази земя е разпродадена.
  • 18 Курбанколи Пардимагомедов

    4 0 Отговор
    Прав си.Имам познати които карат изкарват свестни пари,но карат ужасно много за да ги изкарат3000035000км на месец.Преди доста време успях да взема американските професионални категории,но така и не се престраших да пробвам.Здраве да е .

    Коментиран от #20, #21

  • 19 00000

    8 0 Отговор
    ГЛУПОСТИ! ОПРАВДАВАТ ВСИЧКО С ЛИПСАТА НА ШОФЬОРИ, КАКТО ОПРАВДАВАТ КРИЗАТА С КОВИДА! А В АНГЛИЯ ЩО Е СЪЩОТО? КАПИТАЛИЗМА Е В КРИЗА И КОВИДА БЕШЕ НУЖНОТО ОПРАВДАНИЕ! ФАЩ СА ФАЛИРАЛА КОРПОРАЦИЯ И КОВИДА Е ОПРАВДАНИЕТО!
  • 20 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Курбанколи Пардимагомедов":

    ти говориш за камионския превоз, ТИР по наше му. А колко куриерски фирми, ама не от типа на Спиди/такива имат много/, ами разнасящи една чанта писма, документи, призовки и друга бумага имат с един пикап край нямат. Но понеже разнасят държавни книжа и документи са с преференции и правителствена помощ. Но там има друго, независимо от километрите си на твърда заплата. До 500-1000 на ден бива, после си вътре. 1000 по магистрала са около 10-11часа, но като влезеш по национал или междуселските пътища още два часа минимум. Големия пай пак в чорбаджията остава
  • 21 Тирадджииката

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Курбанколи Пардимагомедов":

    Приятел знаеш ли колко са 35000 км на месец и че няма американски професионални категории а просто шофьор на камион КОИТО МУ СТИСКА КАРА АМА ЗА ТОЗИ КАМИОН СЕ ИСКА СЪРЦЕ аре бегаи