Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 17:25 1 307 5

Опозицията в Кипър настоява държавният глава да се оттегли

  • кипър-
  • опозиция-
  • никос анастасиадис

Това беше обявено днес

Опозицията в Кипър настоява държавният глава да се оттегли - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията настоява за оттеглянето на държавния глава на Кипър, съобщи Катимерини.

Името на Никос Анастасиадис стана обект на разговори през последните седмици. То беше обявено за близко до голяма адвокатска кантора.

Тя е уредила руски бизнесмен да се сдобие с кипърски паспорт. Това е станало по програмата за гражданство за големи инвеститори в страната.

Собствеността на магната е била покрита през офшорни компании. Кантората е била собственост на Анастасиадис.

Той е позволил неговото име да бъде използвано от нея. Опозиционни групи настояват за неговото оттегляне.

Те очакват позиция на управляващото мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    2 4 Отговор
    Някой може ли да ми отговори дали Кипър е гръцки или турски остров?Не се лигавя а на истина не зная.

    Коментиран от #3

  • 2 LoL

    3 5 Отговор
    Междувременно всеки ден в окупиран Кипър се показва розово видео, на което се вижда как ислямистки кипърско-турски политици, избрани от Ердоган, мастурбират чрез видео разговори с ... дами, които вършат тази работа!!!
  • 3 Кипър

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитен":

    е независима държава в рамките на Европейския съюз.До 1960г.е била английска колония.След опита за преврат и последвалата инвазия на Турция през 1974г.около 30%от острова е окопирана и до днес.Член е на ЕС от 2004г.За античната и средновековна история можеш да си прочетеш и сам.

    Коментиран от #4

  • 4 Добре е да уточниш

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Кипър":

    След опита на преврат на гърците и жестоките убийства на турци последва, не окупация, а освобождаване на териториите населени с турци. Което беше грешка. Трябваше след като освободиха тяхната част да окупират и останалата. Ако го бяха сторили сега нямаше да го има цялото това напрежение в източното средиземноморие и гръцката алчност щеше да бъде потушена.

    Коментиран от #5

  • 5 уточнение

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Добре е да уточниш":

    не е имало спор между кипърски гърци-кипърски турци, а между десни кипърски гърци и леви кипърски гърци. кипърските турци живееха свободно из целия остров, бяха наредени от окупационните турски сили да отидат на север, откъдето насилствено прогониха кипърските гърци. турците извършиха военни престъпления срещу човечеството, като се изправиха срещу невъоръжени кипърци без военновъздушни сили и флот и несправедливо убиваха деца, жени, възрастни хора. техните зверства не са по давност, те все още откриват масови гробове в Кипър, ще дойде време да платят висока цена за тях и за всички геноциди, които са извършили срещу християни, кюрди и други малцинства в Турция, Кипър , Сирия, Либия и други места.