Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 13:37 1 108 9

Скок на консумацията на алкохол в САЩ в разгара на пандемията

  • сащ-
  • алкохол-
  • пандемия

Изследване на Мичиганския университет показва, че има връзка между увеличените продажби на алкохол по време на пандемията и увеличения брой на хората, нуждаещи се от чернодробни трансплантации

Скок на консумацията на алкохол в САЩ в разгара на пандемията - 1
Снимка: shutterstock

Американски учени установиха връзка между увеличените продажби на алкохол по време на пандемията и скока на чернодробните трансплантации през последната година.

Изследване на Мичиганския университет показва, че има връзка между увеличените продажби на алкохол по време на пандемията и увеличения брой на хората, нуждаещи се от чернодробни трансплантации.

Според проучване на РАНД консумацията на алкохол се е увеличила с 14% по време на пандемията, а почти 1 на всеки 5 американци използва алкохол, за да се справи със стреса в пандемичната обстановка.

По време на Covid-19 хората са употребявали повече алкохол, което води до увреждане на черния дроб.

Последно проучване на Университета в Мичиган анализира точният брой на хората в списъците за трансплантация на органи в САЩ от март 2020 год. до 2021 г. Данните показват, че тези, които вече имат трансплантация или са в списъка за изчакване на такава дължаща се на алкохолен хепатит, са се увеличили с 50%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трезвеник

    6 0 Отговор
    много повече хора умират от проклетия алкохол , отколкото от ковид. Един от най-жестоките и пристрастяващи наркотици , но никой няма да ви каже , че е прото плазмена отрова. В хубава опаковка.......
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пияни от шубе

    8 0 Отговор
    Събориха им паметниците на "бледоликите" сега ще почнат и да ги ритат и на Бродуей,ужааас..
  • 4 Механик

    9 0 Отговор
    До сега добичетата бяха само дрогирани и психясали. Вече ще са и мъртво пияни. ОЧкавайте стрелби на многолюдни места и много загинали.
  • 5 Сандо

    10 0 Отговор
    Пиеш и забравяш на коя ваксина си.
  • 6 Псевдоним

    11 0 Отговор
    Косвените жертви на "пандемията" ще са стотици и дори хиляди пъти повече от преките. И пиенето е най-малкият проблем. Глад, самоубийства, кражби и други престъпления ще се вдигнат многократно. Всичко това в името на нашето здраве, с любезното съдействие на корумпираните правителства, фармамафията и медийната мафия.
  • 7 Ваксинират

    3 0 Отговор
    се завалиите...
  • 8 Козяче

    2 0 Отговор
    Заменяте в заглавието САЩ с Русия иначе няма да пишем тука!
  • 9 От страни

    2 1 Отговор
    Аааа Миииииии. Товааааа не е веееееееерно. Всички знаят че пият само русняците а вий се опитвате да ни излъжете че тия свети хора уж пиели алкохол, и то къде? В сияещата държава на хълма. Как не ви е срам...