Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 07:53 2 011 17

Нова вълна! Кипър иска помощ от ЕС заради притока на мигранти

  • кипър-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • афганистан

В следващите дни предстои специално заседание на правителството, на което ще бъде обсъдена критичната ситуация и засилването на контрола за предотвратяване на мигрантските потоци

Нова вълна! Кипър иска помощ от ЕС заради притока на мигранти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Република Кипър е в извънредно положение по отношение на незаконната миграция и иска спешна извънредна помощ от ЕС, съобщи в понеделник вътрешният министър на страната Никос Нурис.

Между 60 и 100 незаконни мигранти и търсещи убежище пресичат на ден разделящата острова "зелена линия" и влизат в Република Кипър, заяви вътрешният министър Никос Нурис в парламента в понеделник.

От началото на октомври страната е изправена пред огромна мигрантска вълна, идваща главно през буферната зона от северната част на острова, подчерта той. Министър Нурис посочи, че в приемния бежански център в момента са настанени 2400 души при капацитет на лагера от 1000 души.

Над 10 000 са поискали убежище в Кипър от януари до октомври тази година. Почти 2500 от тях са от Сирия, а останалите са от страни като Нигерия, Конго, Камерун, Сомалия и други в Азия и Африка.

Заради увеличените и непрекъснати мигрантски потоци от окупираните територии Кипър моли Европейския съюз за спешна извънредна помощ, заяви кипърският вътрешен министър.

Нова лодка с 23 мигранти, сред които 4 жени и 6 деца, пристигна в понеделник късно следобед на територията на британската военновъздушна база "Акротири".

В следващите дни предстои специално заседание на правителството, на което ще бъде обсъдена критичната ситуация и засилването на контрола за предотвратяване на мигрантските потоци.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    20 0 Отговор
    Щом включиха мигрантите агейн, значи нещо не има върви по-вода на шепата дърти глобалисти 😆
  • 2 долу ЕС

    22 0 Отговор
    от брюкселскитр еничари помощ?!?!? трима граничари един лодкар, един картечар и оператор, предава се онлайн през Мета, на следващия ден кьорава маймуна няма да се види край брегиветеуна Кипър. Който пръв си защити границата той ще оцелее. Важи и за България. Западнала европа вече се е предала и проблема си е техен

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 РЕАЛИСТ

    20 3 Отговор
    С всеки ден шансовете християнството в Европа да оцелее стават все по малки. Исляма завладява неговата крепост , този път без мечове и оръдия. Ще има обаче нещо положително. Ще спрат да се разсъбличат всички наши говорителки / стари и млади/ пред екрана. Дори и жабата Ризова ще е най после с дълъг ръкав.
  • 5 Фен

    7 6 Отговор
    А Радев това не го вълнува! Той да си се скатае за 5 годинки на топло, пък да се оправя който иска! След мен и потоп!

    Коментиран от #8

  • 6 Закона гласи

    14 0 Отговор
    Помагате на корабокрушение и след това ги връщате по родните им държави или германците да си ги прибират.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ????

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фен":

    Е поне не се изказва като Простаков, че ще бяга като срещне голяма група от паразитите, или това го забравяш удобно, а?
  • 9 ????

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "долу ЕС":

    А ти нали не мислиш, че не се е случвало, е не са го предавали но съм сигурна че не малко са отблъсквани по този начин. Ама при разможението им като хлебарки...?

    Коментиран от #13

  • 10 Пипи Чорапчето

    14 0 Отговор
    Еми... брюкселските бюрократи спретнаха чудеса, за да ограничат пътуванията на европейците, но пък постигнаха добър резултат за безпроблемното пристигане на новите граждани;)
  • 11 Мда

    15 0 Отговор
    Турция превозва чернокожи с евтини самолетни билети от Африка до окупираните територии и след това ги тласка към свободния Кипър. Целта е да се окаже натиск и да се предизвикат проблеми. За Европейския съюз обаче единственият лош човек е Лукашенко. Разглезеното дете на запада, нечовешката Турция, остава невредима!
  • 12 Интересно

    9 1 Отговор
    А защо не дават пари на Беларус, както на Турция, за да спрат стотиците мигранти към Полша?
  • 13 долу ЕС

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "????":

    смисъла е да се предава, така няколко милиарда получовеци от азия и Африка ще рзберат, че тук се стреля на месо. сега всички знаят, че Брюксел е мека китка буквално и преносно, кучката на сащ. За арабите сащ е съюзник на мюсюлманите, защото им помага да превземат Европа. а това атенати в сащ няма...
  • 14 Дед

    9 0 Отговор
    Отваряйте им коридори към Германия. Меркел беше казала, че са добре дошли. Да си ги посреща.
  • 15 Наглецо

    8 0 Отговор
    България трябва да напусне безволево джендърската организация ЕС - ВЕДНАГА !
  • 16 Без Негри

    4 0 Отговор
    25% от Негрите са спинозни! Никой обаче не говори за СПИН пандемията в негърските държави, и никой не ги проверява за СПИН преди да влязат в Европа.

    Спинозните трябва цял живот да са на медикаменти, което е бонанца за фарма компаниите. Колкото повече болни, толкова повече пари в джоба им.
  • 17 Камата съм

    0 0 Отговор
    САМО СТРЕЛБА ЩЕ ОПРАВИ РАБОТАТА КОЙТО ПРЕСИЧА ЧУЖДА ГРАНИЦА ДРУГО СПАСЕНИЕ НЯМА