Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 08:43 1 057 1

В Кипър залагат на Съботно дигитално училище

  • кипър-
  • училище-
  • пандемия

Онлайн занятията се водят от университетски преподаватели, професори, експерти от професионални и обществени организации, като Общокипърската адвокатска колегия и кипърския държавен телеком

В Кипър залагат на Съботно дигитално училище - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Съботно дигитално училище” се открива днес в Кипър. Чрез използване на цифровите технологии то ще предложи на учениците от началните и средните училища програма за обучение, която развива знания и умения извън рамките на обичайните училищни уроци.

Новото цифрово училище се основава на създадената по време на дистанционното обучение мрежа, към която са се присъединили над 100 000 ученици и учители, посочи образователният министър Продромос Продрому.

Програмата му предлага полезна информация по ключови социални теми от специален интерес. Сред тях са ковид пандемията, училищен тормоз, интернет безопасност, правна грамотност, въпроси на околната среда, потребление и кръгова икономика.

Предстои да бъдат добавени и други раздели, като защита от зависимости, права на хората с увреждания, финансова грамотност, професионално ориентиране.

Предвижда се да бъдат разработени и специални презентации за родителите.

Онлайн занятията се водят от университетски преподаватели, професори, експерти от професионални и обществени организации, като Общокипърската адвокатска колегия и кипърския държавен телеком.

Според образователното министерство използваните цифрови технологии и различен тип комуникация ще предизвикат интереса на децата и тийнейджърите.

Дигиталното училище е отворено в събота от 11.00 до 13.00 ч., до края на март догодина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    0 0 Отговор
    Супер идея, но в джендърско изпълнение. Не виждам двата основни предмета: граматика и математика. За какви права на хора с увреждания говорим, като те увреждат мозъка на цяло поколение? Нали тези с уврежданията трябва да бъдат издържани от тези без увреждания. И понеже "издържане" звучи грозно, го заменят с "права".