15 Ноември, 2021 15:19 2 189 33

НАТО: Увеличихме присъствието в Черно море заради руската агресия в Украйна

  • нато-
  • русия-
  • агресия-
  • заплаха-
  • йенс столтенберг-
  • украйна-
  • учения-
  • владимир путин

НАТО е в готовност да защити всеки съюзник от всяка заплаха

НАТО: Увеличихме присъствието в Черно море заради руската агресия в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Присъствието на НАТО в Черно море е с отбранителна цел и не е заплаха за Русия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция след днешната си среща с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба в централата на пакта в Брюксел, предаде БТА.

Увеличихме присъствието в Черно море след 2014 г. заради руските агресивни действия в Украйна, поясни Столтенберг. Той отбеляза, че три черноморски държави са в НАТО - България, Румъния и Турция - а две са партньори на алианса - Грузия и Украйна. НАТО е в готовност да защити всеки съюзник от всяка заплаха и това трябва да бъде ясно, добави генералният секретар.

Той призова Русия за прозрачност в действията по повод, по думите му, необичайното струпване на руски бойци и военна техника по общата граница с Украйна. Столтенберг заяви, че всяка следваща провокация или агресия ще има сериозни последици. Важно е напрежението да спадне, всички съюзници осъждат руското поведение, посочи генералният секретар. По неговите думи помощта на НАТО за Украйна не застрашава Русия. Столтенберг отбеляза, че НАТО не вижда непосредствена заплаха от руски военни действия срещу страна от алианса.

Украинският министър Кулеба коментира, че руското военно присъствие по общата граница е знак за готовността на Москва да премине към действие. По неговите думи Русия показва, че военни действия не са изключени. Според Кулеба руското военното присъствие, разпространяването на дезинформация, оказването на миграционен натиск по границите на ЕС и НАТО, политиката с доставките на газ, са части от хибридна война на Москва срещу евроатлантическата общност.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    61 3 Отговор
    Глупости, усетиха, че губят и Гърция и симулират някакво присъствие, колкото за Бог да прости.
  • 2 Вашето

    89 3 Отговор
    присъствие навсякъде е с отбранителна цел, дори и когато бомбардирате чужди държави, нахлувате и окупирате.
  • 3 Бесен Язовец

    67 4 Отговор
    Нямате налягане за Руската армия натовски агресори, ще го хапнете такъв, че свят ще ви се извие!
  • 4 Kcaniba

    52 2 Отговор
    нато отдавна е в мозъчна смътрт!!
    нато е един алцхаймер - грохнал, лъжлив и непочтен!!! Представлява опасност не само за Русия, но и зса региона, Европа, и света!! Най вече нато е опасен за себе си!!!
    На горби, този нато обеща, че след обединението на германиите, то няма да се разширява!! Създаден след като разделиха Берлин на 2 и умре, когато руснаците го обедениха !!!!
  • 5 МАРА

    82 2 Отговор
    НЕ НИ ВЪВЛИЧАЙТЕ ВЪВ ВОЙНА, МАХАЙТЕСЕ ОТ НАШЕТО МОРЕ, КАДЕТО Е САЩ И НАТО ИМА БОМБИ ,НЕ ИСКАМЕ НАПРЕЖЕНИЕ С РУСИЯ,ТЕ СИ ПАЗЯТ ГРАНИЦИТЕ
  • 6 Privat Spase

    64 2 Отговор
    Тоо си личи кой е агресора дето се приближава до руските граници и накрая ще изпищи на умряло!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БАЙ Х@Й‼

    50 1 Отговор
    😀😀😀САЩ имат Министър на Отбраната и водят ОТБРАНИТЕЛНИ войни по целия Свят ‼️‼️‼️
  • 9 Истината

    39 1 Отговор
    А КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА НЕЩАТА? АЙДЕ НЕ БЪДЕТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЛИЦЕМЕРИ, ТЕ СА ВЕЧНО ПРАВИТЕ И НЕПОГРЕШИМИТЕ И КОЙТО ИМ КАЖЕ НЕ ЗНАЧИ СА АГРЕСОРИ СЪЩИТЕ КАТО ОНИЯ ОТВЪД ОКЕАНА...
  • 10 Стелт

    3 29 Отговор
    Мачкай Кирчо!
    Радев и USA са с нас
  • 11 Хавана

    48 0 Отговор
    Руснаците скоро могат да седобият с вонноморска стратегическа база в Карибския басейн само гледайте с цел възпиране агресивните Американски щати!
  • 12 Гай Турий

    56 0 Отговор
    А Украйна да не би да е член на НАТО!!!?
    Или ще стане както винаги досега, факяните щати да "помагат" на 60 най-различни "членове на НАТО" още отпреди 70 г., като в Корея, Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия и т.н....
    Вън България от НАТО! ВЪН янките от България!
    Референдум за излизане на България от НАТО!
  • 13 сигурно

    46 3 Отговор
    По-серковци .Путин за 20дена ще ви спре въглищата и желязото ,и ще умрете от студ и глад !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 въпросче

    35 1 Отговор
    А къде са ни изтребителите Еф-16?
  • 16 Display

    40 1 Отговор
    И това ли е агресия, че си струпват войски по собствена територия????? Думи нямам вече с тоя съюз и това НАТО.........май инглизите на време се усетиха, та духнаха...........
  • 17 Киевска Русия 🇺🇦

    36 3 Отговор
    Е хайде укрите да се пробват в ДНР и ЛНР нали НАТО ги подкрепя или не е баш така, да не се окаже, че нато бяга и укрите ядът боя от динбадци и руската армия ?
  • 18 koko

    21 1 Отговор
    защо във факти мразите да четете истината ,защо се плашите от нея ако се напише за някои за които трябва да му се лиже веднага пропускате мнението а истината боли защо може ли редактор да обясни НЕ не може защото ще бъде изгонен това демокрация ли му викате
  • 19 Усетихме

    31 2 Отговор
    че сте го увеличили по броя памперси и кафяви води в крайбрежната зона.Те сигурно и рибите ще го усетят,като вземете да падате с допотопните си кютуци на дъното на Черно море.Марш долна краварска измет от Черно море,вървете си в краварника.
  • 20 Гост

    26 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Столтенберг отбеляза, че НАТО не вижда непосредствена заплаха от руски военни действия срещу страна от алианса."
    В такъв случай, кому е нужно това повишаване на напрежението? Аха, сетих се:
    Публикувано във факти.бг: "Укрaинcкият миниcтър Кулeбa кoмeнтирa, чe руcкoтo вoeннo приcъcтвиe пo oбщaтa грaницa e знaк зa гoтoвнocттa нa Мocквa дa прeминe към дeйcтвиe. Пo нeгoвитe думи Руcия пoкaзвa, чe вoeнни дeйcтвия нe ca изключeни."
    Да се успокоят "пинчерите", а и да хвърлите малко прах в очите на данъкоплатците като оправдаете военните разходи - видите ли, защитаваме демокрацията....
  • 21 Съвсем

    32 1 Отговор
    Изнагляха сащисаните.Отанчо на практика означава интересите на обора.Единствено и само техния интерес.И съвсем не разбирам,що за управници управляват почти цяла Европа? Не виждат ли,че Обора съзнателно пренатяга гайките ,търсейки косвен,но реален конфликт с РФ.Но не пряк- директно те срещу РФ,а да използват европейски и балкански държави, като пушечно месо? Самите народи,не се ли усещат,че Обора,който е на г,за на географията, ги поставя насила върху огромно буре с барут, буре с къс фитил, който те са готови да запалят без да им трепне окото,но след това да гледат отдалеч.Ще си бухат количка с попкорн пред плазмите и ще уакат по техен маниер: Уаау,! Сорри! А тук и тухлите ще кипят,а бетона ще става на прах! Осъзнавай се българино.Не ми дреме ни за тях,ни за руснаци.Но да ми залагат семейство,рода, цялата Родина,като мишена за стрелба - не съм съгласен.Защото и там са долни ху,р,вестии.Повече жертви от българите- повече реални врагове сред живите срещу руснака.А техните загуби,ще бъдат в рамките- допустим процент жертви.
  • 22 КОНТРАТА

    14 1 Отговор
    Тия памперси се правятжна среашни за пред техните джендари. Освен, че плуват далече от бреговете на Крим нищо друго не правят в Черно море!
  • 23 Няма ме

    18 0 Отговор
    Хайде да се преброим, тъпаците които вярваме в тази статия, аз съм първи.
    "ХОХАВА ТУ"
  • 24 3.14К

    31 1 Отговор
    Как да вярваш на НАТО, като виждаш какви идиоти го ръководят. Ако не ви е страх погледнете военният министър на Германия.
  • 25 Това

    24 1 Отговор
    на снимката нашите Ф-16 ли са? 3млрд. за снимка във Факти!Егати!
  • 26 Синята чапла

    11 1 Отговор
    Аха, то и Триморието на Радев е с икономическа цел.

    Че и Кирил Петков беше координатор
    в тая "икономическа" полска сага.
    не се отказвайте да казвате истината по форумите съфорумци,
    не ги ласкайте,
    не се надявайте,
    не чакайте съседа да ви свърши работата с булката,
    щото пак ще сърбаме супата.
  • 27 Синята чапла

    11 4 Отговор
    Добре де, съфорумци!
    Като цяло сме против НАТО,
    а защо сме за Радев тогава?

    Или сме срещу зеления сертификат и пак за Радев?

    То,
    че няма избор, няма за президент,
    но да се оставя Радев да си прави каквото иска, не, не бива!
    Трябва да бъде спрях, и за сертификата, и за Триморието.

    Коментиран от #30

  • 28 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    Ахааа!!!Ми така и РУСИЯ МОЖЕ ДА КАЖЕ...ОСНОВАТЕЛНО!!!!!!,,...НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНО!!!----УВЕЛИЧАВАМЕ ПРИСЪСТВИЕТО В ...НАШАТА ДЪРЖАВА!!!!!!!!ЗАРАДИ АГРЕСИЯТА...И ТО ИСТИНСКА-СЪС САНКЦИИ И ВОЕННИ БАЗИ И УЧЕНИЯ!!!!!!В черно море!!!!!...ЗАЩОТО!!!черно море Е ЗОНА ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА САЩ!!!!!!!/обявено преди 3 години/....НО Русия НЕ ГО Е ОБЯВИЛА!!!!!!!!!за особена зона на своите интереси!!!!!!!НЕВЕРОЯТНО ...НО ФАКТ!!!!!!Ито побликуван във ,,факти,,.
  • 29 Не от мен

    11 0 Отговор
    "Вoвaтa прoявaвa изключитeлнo търпeниe към зeлeния и oтбoрa му.Зaрaди 43 милиoнa oбикнoвeни укрaйнци.Нe ce пoдaвa нa прoвoкaция,зaрaди милиoни руcки и укрaинcки мaйки и бaщи.Дa нe тръгнaт кoнвoй oт кoвчeзи c руcки и укрaинcки мoмчeтa. Инaчe,зa нямa и три чaca,щe cтъпи дирeктнo в цeнтърa нa Киeв.И вcичкo щe мълчи и крoтувa."
  • 30 Ами всъщност

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Синята чапла":

    Зеленият сертификат и триморието ни ги налагат отвън......а понеже ние отдавна не сме независима държава щем не щем трябва да изпълняваме какво ни нареждат "господарите"! Щото ако откажем категорично ще ни спрат европарите(а без тях България е загинала щото икономиката ни е много зле и то пак благодарение на евроатлантическите гейзери дето ни обраха отвсякъде използвайки за целта продажните си БГ марионетки)Разберете, че в положението в което сме докарани нямаме избор между хубаво и лошо, изборът е между по-голямата и по-малката злина.......а президентът Радев е единственият политик, който прави нещо смислено и добро за тая държава! Така че нека да го оставим да работи спокойно и да му осигурим подкрепа защото човекът е умен, смел, има стратегическа визия и истинско държавническо мислене.......не е като оня банкянски отпадък и обкръжението му от нищожества! Да се надяваме и да се молим БОГ да пази България и достойните българи за да се подобрят най-сетне нещата и при нас, и нека БОГ накаже всички национални предатели, които забогатяват докато продават интересите на българския народ!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Олга

    1 0 Отговор
    Пълно разочарование. Сега се откри особено ясно кой “управлява” света. Всичките тези деятели от западния политически и военен елит, които сме ги считали за отборни, авторитетни, достойни внимания и уважения кадри, се оказали буйна, агресивна сбирщина от лъжци, хора без принципи, политически махинатори, често недобре образовани, аморални разжигатели на война без оглед на катастрофални последици от атомния катаклизъм. Всеки ден се нагнетява чрез лъжи,провокации и политически подлог, че Русия готова сега да нападне Украйна и както и демократичния свят и тя представлява опасност за всички, което може да подтикне някой откачен военен да направи фатална крачка.
  • 33 грух

    3 0 Отговор
    Я да се махате оттука бързо, бързо, нагли говеда ! МАРШ обратно зад океана ! НЕ ВИ ИСКАМЕ ТУКА !!
    поне това го можете и умеете най-добре, последна справка - Афганистан.