30 Ноември, 2021 09:36 2 381 22

Съд спря задължителната ваксинация за здравните работници в 10 щата

  • сащ-
  • задължителна ваксинация-
  • ваксини-
  • съд-
  • мисури

Окръжният съд в Мисури реши да спре заповедта

Съд спря задължителната ваксинация за здравните работници в 10 щата - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжният съд в Мисури реши да спре заповедта за задължителна ваксинация за всички здравни работници в общо 10 американски щата, съобщи БНР, цитирайки БГНЕС.

Ответникът, представляван от правителството на САЩ, трябва „незабавно да преустанови прилагането“ на заповедта за задължителна ваксинация в Аляска, Арканзас, Айова, Канзас, Мисури, Небраска, Ню Хемпшир, Северна Дакота и Уайоминг. Според съда решението е прието от федералното правителство, но не е одобрено от американския Конгрес.

В началото на ноември Белият дом нареди на около 84 милиона служители на частни компании да бъдат ваксинирани или редовно тествани до 4 януари. През този период се изисква и здравните работници да се имунизират. По оценките на властите, става дума за общо около 17 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо

    83 2 Отговор
    СЪД ,А НЕ КАТО НАШИЯ.

    Коментиран от #5

  • 2 Нанфо

    72 2 Отговор
    Нашите съдии имат мнооого да учат.

    Коментиран от #4, #13, #15

  • 3 GnG

    13 51 Отговор
    Никой не споменава, че в северноамериканската държава САЩ, жертвите от КОВИД-19 надхвърлиха 510 хиляди !

    Коментиран от #6, #7, #11

  • 4 честен ционист

    11 28 Отговор

    До коментар #2 от "Нанфо":

    И какво ти е виновен БГ съдът, че Пандемията в БГ се бори с някакви заповеди на Мин на Здравеопазването, дето се коригират през ден за словоред и пунктуация?
  • 5 Мдаа

    31 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тошо":

    Там са Тошовци ,не като нашите!Търсят правата си!
  • 6 По скоро

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "GnG":

    към 700 000 !

    Коментиран от #12

  • 7 ХЕЪРЛЯШ ЛЪЖЛИВИ ФЕЙК ЦИФРИ

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "GnG":

    И. ОЧАКВАШ ДА СА ВЪРЖЕМ......
  • 8 На кратко

    44 2 Отговор
    Аууу дано Соломон мъдрия евреин не прочете тази новина, защото ще се разстрои.Същото важи и за неговия ортак Даниел умния евреин.Борбата за унищожаване на България продължава.
  • 9 Кики

    43 0 Отговор
    Абе къде е Кунчев, трябваше да е на работа тази седмица, изглежда фейсбука му работи от отвъдното
  • 10 Ллоол

    42 0 Отговор
    Тов вече е обективен съд.Правото на работа и свободно придвижване е безпрекословно.Това какво ще прави човек със тялото си - също.
  • 11 ЕВРО НЮЗ

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "GnG":

    По интересен е факта че зад един починал от ваксата стоят 10 осакатени и инвалидизирани за цял живот, на които никой не обръща внимание, а трябва да се лекуват и спасяват за собствена сметка. Това което казват в Италия до момента им струва над 5000 €
  • 12 GnG

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "По скоро":

    801 326 починали в САЩ от КОВИД към 30.11.2021
    В Русия 273964 починали към 30.11.2021

    Между другото, в САЩ отбелязаха трагичен рекорд - повече от 100 хиляди загубиха живота си след свръхдоза само за година.
  • 13 Костова

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нанфо":

    Съдиите сигурно има какво да учат. Но за да решат нещо в полза на народа има нужда от гражданска активност, въобще не свързана с никакви партии. Идея нямам, обаче как хората биха се обидинили и хукнали законно да търсят своите човешки и граждански права. А иначе законно имаме права. Всички ваксини са лицензирани като експериментални препарати. А медицинските експерименти над човека без негово съгласие са забранени.
  • 14 Stefan

    27 0 Отговор
    Всеки ден стотици хиляди хора излизат по улиците в Мелбърн и големите градове във Австралия и протестират срещу безумието на задължителната ваксинация с ТЕЗИ препарати. австралийското правителство се прави, че тези хора не са нищо особено, чака протестите да отшумят и да наложат каквото им е платено и наредено да извършат, фарма компаниите са финансирали и двете големи партии в Австралия. Никакво отразяване на това огромно социално явление в нашите мейнстрийм телевизии. Фарма фашистите иска да ни започнат по държави и региони, започнаха с най-"послушните" общества, но нещо се запъна и там, всеки ден се сещам за приказката "царят е гол", само че този път милиони хора казват, че "царят е гол", а той се прави, че не ги чува. Всеки политик, който проповядва ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинация е корумпиран, защото НЯМА КАК ДА ЗНАЕ че тази препарати не са вредни за децата ни, това само Господ го знае, а дяволът го предполага, нито Кунчев нито Кантарджиев го знаят, че няма това да навреди на децата ни след 5 г. Ковид 19 не е нито едра шарка, нито ебола, нито туберколоза, от които се умира почти сигурно и не може да се оправдае такъв огромен риск за здравето на човечеството в бъдеще

    Коментиран от #21

  • 15 Рошко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нанфо":

    Ние тук съд и държава ли имаме, навсякъде хората са на улицата само в бганьо спи
  • 16 Хаххаха

    2 3 Отговор
    Ти беше там, видя, чу?!... Научих се преди години, да вярвам на очевидното "това, което мога да пипна и видя". Всичко останало е "приказки под шипковия храст" Научих се също и да НЕ вярвам на цифри особено, писани от "форумни драскачи" и статийки на каквито и да е медии!.... Преди време и на мен плащаха да пиша и да държа включен "Бот-а" ;) От едно румънско сдружение, даваха по 0.80ст. на коментар, който "тънко" им прави реклами!!! Ехх какви времена бяха.

    Коментиран от #17

  • 17 Хаххаха

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хаххаха":

    Към GnG ми е обръщението!
  • 18 Комон Сенс

    11 0 Отговор
    Ето за това САЩ са "Земята на свободните"! А ние тук се правим на по-големи мюсюлмани от Мюфтрията, забравяйки, че в Америка има и други мнения и те биха могли да се наложат, защотъо там има истински свободен важен за развитието на странатра дебат.

    А тук? Някакви поилиткомисари със спринцовки си мислят, че са най-големите алтантици.
    Не не сте - комунистически политкомисари сте!

    Коментиран от #19

  • 19 5544236

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Комон Сенс":

    С тези си думи блестящо описваш целия ЕС и комисарите му. "...Публикувано във факти.бг: А тук? Някакви поилиткомисари със спринцовки си мислят, че са най-големите алтантици.
    Не не сте - комунистически политкомисари сте!" Що ли толко си приличат с ком. политкомисари, даже са ги задминали.
    Браво!
  • 20 мисури сащ

    3 0 Отговор
    прави им чест на съдиите,сега чакам и "окръжния" съд в страсбург да набере кураж и отсъди нещо подобно!
  • 21 Докато

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Stefan":

    Докато протестиращите протестират само мирно, властимащите ще ги игнорират и ще чакато просто - това е целта - БЕЗЗЪБ ПРОТЕСТ - мирните протести не са проява на сила, сопата е проява на сила
  • 22 бай Киро

    0 0 Отговор
    САЩ са държава в която само за първия период на КОВИД пландемията се изкупиха от частни лица оръжие и боеприпаси на стойност надвишаващи бюджета на родната ни т.н. "армия" за период от 20 години.Та те има на какво да се опрът. Ами роднаго ганя балкански на гол гАз...глден мизерен...стопен от 32 годишна чифутодемокрастия и с едно джобно ножче в джоба, освен соросоидите да го тричат друго не му остава.Ако трябва и всекидневно ваксини ще му бодът в празната картуна.