Last news in Fakti

6 Декември, 2021 19:50 1 028 8

САЩ обявиха стратегия за борба с корупцията

  • сащ-
  • корупция-
  • действия

Американското правителство обяви важни нови действия

САЩ обявиха стратегия за борба с корупцията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ публикуваха първата по рода си стратегия за борба с корупцията, съобщи FOX News.

Американската администрация обяви, че ще се съсредоточи по темата. Работата започва от Държавния департамент.

Там ще се обяви нова висша позиция, която да отговаря с противодействие на корупционни практики. Подобна длъжност ще има в основните американски министерства.

Очаква се широко сътрудничество в международните партньори по темата. Ограничени ще бъдат подобни дейности в други страни.

Проучват се и транзакции, чрез които граждани плащат в брой за своите къщи. Предстои да се приеме ново правило за ясно идентифициране на лицата, които стоят зад сделки за имоти, чрез които се укриват печалби.

Очакват се да бъде изискана информация за водещи фонове, като така ще се проучи дейността на правителствени служители и техните сделки в други държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бою

    4 0 Отговор
    И как ще се справят с Пеевски ?!?
  • 2 Хихихи..

    9 1 Отговор
    Това е като предсмъртно писмо.Все едно ще се самоубиват..
  • 3 Пич

    13 2 Отговор
    Аууу , шокиран съм... Че то и в Козяк ли имало корупция...!!! Аз като слушам , как назидателно хокат нас , и другите народи , не съм допускал такова нещо... Аууу , ма много се изложиха американците... И сега - ще ги стигаме ли , добре ли е въобще да ги стигаме.....!!!???

    Коментиран от #8

  • 4 Анонимен

    3 2 Отговор
    Тези ме разсмяха Да минат през Тиквоандия да видят какво е корупция.По скоро знаят какво се случва но се правят на Света вода ненапита че така им е изгодно
  • 5 Сандо

    8 1 Отговор
    Смях!Държавата,която използва корупцията като едно от основните си средства за подчинение на хора,организации и държави,ще бори корупцията!?Освен да и сложат един пприятен за ухото етикет като лобизъм.
  • 6 Художник

    2 0 Отговор
    Най-новата мода в корупционните схеми е политика, жена му или някое от децата им да рисуват и да продават картини за милиони! Справка: Хънтър Байдън! У нас Бойко Борисов се хвалеше още като гл.секретар на МВР, че вечер не можел да спи и рисувал! Пред камерата на Миролюба Бенатова си показа в спалнята статив, консумативи и др. Мисля, че е продал картини за милиарди! Клиенти са му наши и чужди “бизнесмени” и ДС кадри…
  • 7 Странно

    1 0 Отговор
    Американците обявиха по Магнитски че Пеевски е Корупцията у нас а нищо не се случи Вятър на устата ли си правят? Ако бяха сериозни (САЩ) сега КОЙ трябваше да е при бай Ставри и всека вечер да го порят
  • 8 Схващането за корупция е...

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Много различно в различните региони... у нас е пандемично явление, на други места по света ползването на сл.кола за лични цели или ходатайство по телефона е тежка корупция. Зависи кой, кога, и от кого е освободен !!!