Last news in Fakti

14 Декември, 2021 07:05 8 215 26

Русия наложи вето

  • русия-
  • оон-
  • вето-
  • климат

Документът настоява генералният секретар Антонио Гутериш да включи рисковете за сигурността, породени от климата, като основен компонент в стратегиите за предотвратяване на конфликти

Русия наложи вето - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия наложи вето на резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която обвързва климатичните промени с глобалната сигурност, предаде Франс прес.

Документът настоява генералният секретар Антонио Гутериш да включи рисковете за сигурността, породени от климата, като основен компонент в стратегиите за предотвратяване на конфликти. В него се настоява още Гутериш да докладва в срок от две години за влиянието на климатичните промени върху сигурността по въпроси, които съветът разглежда.

Текстът получи одобрението на 12 от 15-те държави в Съвета за сигурност, като освен Русия, Индия също се обяви против, а Китай се въздържа.

Дипломати, пожелали анонимност, заявиха, че не разбират руското противопоставяне на документа, тъй като според тях той не е "радикален". Американският представител Линда Томас-Грийнфийлд каза, че няма извинение за ветото, тъй като климатичната криза е криза на сигурността.

Руският постоянен представител Василий Небензя заяви, че резолюцията ще създаде объркване и дублиране с други форуми на ООН, свързани с климатичните промени. По думите му директната връзка между тероризма и измененията в климата съвсем не е очевидна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стас

    56 8 Отговор
    Ще наложи,както на нея й налагат.
  • 2 КОТарАК

    68 12 Отговор
    не се сещам точно колко острови по краварски прогнози щяха да потънат през миналият век-още си стоят . има нещо вярно че ще плашат с Русия , после с метеорити и накрая с извънземни , да контролират популацията си
  • 3 В.В.П.

    59 8 Отговор
    Оон,е ненужна ,престъпна ,фракция от голям калибър,..Участващите ,там се питат,Какво правят?всеки ден.Климата ,си е климат,проблемът е в хората.!.
  • 4 дед Мороз

    11 103 Отговор
    Тия Бушмени за всяко нещо са в контра Това им е тактиката да може да ги забележат че съществуват
  • 5 Абе

    76 8 Отговор
    Тия от ООН верно се чудят какво да сътворят

    Коментиран от #13

  • 6 Така е

    4 43 Отговор
    Напротив, очевидна е - котайците тероеизуеат света чрез замърсяване. Това е лост за терое
  • 7 Танев

    34 8 Отговор
    Две години? След две години е възможно част от Щатите да ги няма. Тези от Щатите защо не могат да разберат, че Глобалното затопляне не зависи от Човеска. Впрочем то е двойно: от нарастването на обема на Магмата във вътрешноста на Земята и вследствие на това нараства Гравитационното притегляяне на повече атомни и субатомничастици от Слънцето, тоест затопляне все повече повърхноста на Земята. Океаните вече прогонват своите животни: отдолу и отгоре затопляне. Вероятно предстои глобален геокатаклизъм.. Австралия вече разбра жестоката истина.

    Коментиран от #10, #12, #18

  • 8 Лост

    28 5 Отговор
    Те САЩ преди винаги налагаха вето.
  • 9 ДаЗдраПерМа

    28 2 Отговор
    документа е представен от Ирландия и Нигер а всъщност е подготвен от Великите сили и е много "радикален"
  • 10 Hoary

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Танев":

    В потвърждение на думите ти, ще кажа още, че атмосферното налягане се увеличава в сравнение с 50-100 години преди. В следствие от увеличението земно притегляне.
  • 11 Въпросче

    31 3 Отговор
    Настоятелността на американският представител нещо не се връзва с отчаяния напън на марионетките на Вашингтон в София да запазят отровните щатски Тец-ове в България ?!

    Коментиран от #15

  • 12 Увеличава се

    6 15 Отговор

    До коментар #7 от "Танев":

    Каква магма се увеличава бре?
    от къде идва тая маса..наясно ли си че земята слънцето и останалите планети са завършени еволюционно стабилни космически тела и единственото нещо което може е да предизвика нестабилност е външно въздействие..говорим за невъобразими числа

    Коментиран от #22

  • 13 Сътворяват

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    това което им наредят спонсорите от Краваристан. Когато не можеш да си обясниш нешо, проследи парите и ще стигнеш до истината.
  • 14 Хайдут Велко

    27 1 Отговор
    Тия лукави злодеи които дърпат листовете и на ООН много добре знаят какви са причините за климатичните промени на земята! Но нали трябва да убедят хората, че издишвайки въглероден двуокис са виновни, че са живи ! И какво следва: да спрем да ядем месо, да се къпем по веднъж седмично, само с колела да се придвижване, никакво електричество, произвеждането му замърсява, две трети от човечеството трябва да го съкратим, вируси, ваксини! И те такива са добрите загрижени западни ръководители, а лошата Русия пак е враг, основно за това, че я има!
  • 15 Fago

    20 0 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросче":

    Първо ще затворят държавния ТЕЦ Марица Изток 2... Да нмалят емисиите, а техните ощетще поработят. През това време АЕЦ Козлодуй ще има нови 1-2 американски реактора..
  • 16 кой го е еня

    1 5 Отговор
    за орките
  • 17 Вярвайте им

    18 2 Отговор
    Връзката не е очевидна ,но е видима в друга посока,тероризма отива в ръцете на атлантическите колонизатори.,
    Те ще са терористите,които ще налагат своята власт , за да не могат да се развиват страните които им пречат да господстват над света.
    Това ще се прави с налагане на санкции и глоби за "неспазване на изискванията по либерално-колониалните правила"на развитите"демокрации". Някой да не е разбрал че всичко е точно по плана за всеобщото шоково нулитране прието в Давос по докладите на Швааб? Новия фашизъм върви уверено напред.
    Пъво инженерен проект коронавирус 19 ,след това климатичен апокалипсис...
    Коя е следващата задача пред човечеството замислена от тъмните сили в света?
  • 18 кирилчо

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Танев":

    Колко глупости в 3 изречения. Спри да слушаш какво ти набиват в главата снн, нешънъл джеографик и прочее либераски дезинформатори.
  • 19 Wolf

    7 2 Отговор
    Все ще изматят нещо като престарялата Мадона ...."Аз да съм на върха ....след мен потоп или пустиня ..."
  • 20 Костова

    3 0 Отговор
    Естествено, че изменението на климата и тероризмът нямат нищо общо.Както и здравето на хората няма нищо общо с QR кодовете.
  • 21 ОтКухнята

    11 0 Отговор
    Най-голям замърсител е военната промишленост на САЩ. Замърсява, колкото 140 държави, но никъде не фигурира официално.
  • 22 Скрий са...

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Увеличава се":

    "Ей такава магма се увеличава бре? от там идва тая маса"..
    - Да питаш и да не знаеш!
    Така, ти земята е остави, тая сложна материя Не е за тебе бре.
    наясно ли си, че ти -" твоя милост" и останалите "гравитиращи планети" са завършени еволюционно стабилни за.кретен-ели индивиди и единственото нещо което може е да предизвика някаква форма на прозрение и ограмотяване е външно въздействие..говорим за невъобразими числа, а Не зяпане по цял ден на краварска ТВ и интер.юинет бре.
  • 23 Линда

    0 0 Отговор
    Извинение няма. Няма и да има.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ам гъл

    2 0 Отговор
    И ето Ви Глобалното правителство от НПО организаций ООН, СЗО изземват функциите на Държавата. И така Илюзията ще стане Реалност но Света Спи а Някой Краде Държавността.
  • 26 МалкоЛогика

    4 0 Отговор
    Документът не е радикален, той е тъп. Някои хора не обичат да се подписват под тъпотии.