17 Декември, 2021 20:55 1 846 21

САЩ готови да обсъдят предложенията на Русия

  • сащ-
  • предложения-
  • русия

Отворени са дискусии

САЩ готови да обсъдят предложенията на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на САЩ е готово да работи с Русия по нейните предложения, съобщи ТАСС.

Русия изпрати своите предложения през вчерашния ден. Идеята е да се договори споразумение за стабилност в региона.

Американските представители обявиха, че има някои предложения, които са неприемливи. Други елементи обаче са градивни и заслужават дискусия.

Очаква се през следващата седмица руските представители да получат американското мнение по отделните предложения. САЩ първо ще ги обсъдят със своите европейски партньори.

Русия настоява преговорите да се проведат публично. Американската администрация не вижда смисъл от това.

Двете страни са съгласни на дипломатически диалог.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник Райън

    3 28 Отговор
    Русия няма друг ход освен да лег по гръб пред China. Но и те нямат голям интерес да загубят западните си пазари заради Русия.

    Коментиран от #8, #11

  • 2 Редник Гарсия US NAVY

    26 3 Отговор
    Руснаците ще ни смечкат дано диктатора от Вашингтон послуша руския президент Владимир Путин!
  • 3 Кули в NY?

    24 2 Отговор
    Сороснята да слуша за да не пострада!
  • 4 Kcaniba

    22 1 Отговор
    Русия поправя грешките на горби, дето нато го изгърби!!! Има гръб в кицети на Китай и Индия. Има хиперзвук, супер армия и лидер - Владимир Путин. фащ клекнаха, а сега ще включат задна. Русия рано или късно си взима своето - Бисмарк!

    Коментиран от #9

  • 5 Рейган

    18 1 Отговор
    Бивши съветски републики в NATO не е възможно вече.
  • 6 Тихомир

    32 1 Отговор
    "Русия настоява преговорите да се проведат публично. Американската администрация не вижда смисъл от това."
    Няма какво да се коментира.
  • 7 mi6osp

    19 1 Отговор
    Всички анализатори в САЩ са единодушни, че САЩ нямат никакви шансове срещу съюз на Русия и Китай. Остават преговори с надеждата да предотвратят съюза. Само че САЩ много късно се усетиха , че са слабата страна и все повече нямат шанс да диктуват нещата.

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 От страни

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Не го изгърби а го надупи. А това за армията - СССР имаше добра армия ама ни една пушка не гръмна. Чети КОБ и ДОТУ - воени действия имат по нисък 6 приоритет а идеите имат по висок 2 или 3 ли беше. Русия днес губи на всички нива от 1 до 5 приоритет а действия с воена сила не могат да преборят дъвките и дънките за народа и вилите и сметките на елита в западните банки. Така че освен хиперзвук си трябва едно почистване не само на правитеството от такива като Набиулина и Силуанов но и целия апарат на президента от такива като Песков и губернатори от такива като Миниханов и всички останали дето са си купили къщички из Франция и Испания.

    Коментиран от #18

  • 10 От страни

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "mi6osp":

    Затова ли като гласуваха в Съвета за сигупност в ООН-ето Китай си промълча за резолуцията по климата. Индия и Русия гласуваха против. Питаха експерти защо Китай не подкрепи Русия, те казват ми защо Китай да си разваля отношенията - той знае че Русия ще гласува против. Не са за верване. Купуват от американците газта по хиляда и петшестотин а на русняците им извиват ръцете по Силата на Сибир по 150 долара - съюзници? Приятели? То не е само да ядат със Путин сладолед заедно.....

    Коментиран от #12, #17

  • 11 От страни

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Редник Райън":

    Как е тръгнала работата не си Редник Райън а си Форест Гамп. Тичай, Форест, тичай.......
  • 12 От страни

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "От страни":

    Поправка - сключили са договор по 202 а китайците отначало искаха по 54 и преговаряха няколко години.
  • 13 От страни

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "mi6osp":

    И друго - Китай не вижда равен съюзник във лицето на Русия и се опитва да я над.упи по същия начин както и Америка. Каква е разликата за русняците "долара" ще е зелен или червен? Сега дърпат Русия ту към Китай ту към Америка но не за да я направят равен партньор а за да не допуснат да стане сюзник на другия. Виж кво правят с гората китайците на Далечния Изток..

    Коментиран от #20

  • 14 ужас

    14 0 Отговор
    Путин направи еднодневно посещение в Индия. След 2 дни проведе разговор с Китаеца. След 2 дни публично по същество предяви ултиматум на САЩ и даде срок за отговор 2 седмици. Намираме се в навечерието на грандиозно историческо събитие. Путин през тези 20 г не е блъфирал нито един път. Когато през 2018 г съобщи за новите оръжия, той завърши речта си с това, че Русия има още какво да покаже, но за сега няма да го прави. Може би сега е настъпил момента да го направи.

    Коментиран от #16

  • 15 Сандо

    10 0 Отговор
    А защо не публикувате руските предложения?Интересни са,но по-важното е,че са поставени с ултимативен тон и с определен срок за отговор!Явно,голямата игра навлиза в решаваща фаза и тепърва ще се надцакват.Любителят на покера с белязани карти и блъфиране може и да загуби от комбинациите на Гросмайстора.А някои пешки ще бъдат лишени от мечтата им да станат царици,а други просто ще ги изхвърлят като бити карти или пионки.
  • 16 Сандо

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "ужас":

    И е нужно да се добави уговорената тристранна среща Русия-Китай-Индия,резултата от която може да се превърне в кошмар за Запада.
  • 17 Георгиев

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "От страни":

    Ако си следил изказванията на външния и военния министър на Китай , щеше да знаеш, че в момента отношенията с Русия са по силни даже от военен съюз. Когато китайците правят изказвания, трябва да се анализира не всяка дума, а всяка буква. В този момент САЩ имат срещу себе си 100% военно-политически съюз Русия-Китай. А е анонсирана среща Русия-Китай-Индия. Разногласията между Индия и Китай отиват на втори план за ужас на краварите.
  • 18 айсикт

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "От страни":

    Забрави да кажеш, че Навални трябва да е президент. Заради такива либерали като теб Русия е на това дередже. А знаеш ли , че след 2014 Русия е заменила със собствено производство 2000 вносни изделия. Включително турбините на Сименс и норвежките корабни двигатели.
  • 19 Владимир Путин

    6 0 Отговор
    К Л Е К Н А Х А.
  • 20 Айсикт

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "От страни":

    КВО правят с гората. Купуват дървата, които руснаците продават. Какъв е проблема. Ако не продават-няма да купуват.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.