21 Декември, 2021 10:23 1 123 30

4 години затвор за пореден участник в щурма на Капитолия

  • сащ-
  • капитолия-
  • вашингтон-
  • доналд тръмп

Съдията припомни, че подсъдимият се е признал за виновен, но в същото време заяви, че извършеното от него не позволява по-ниска присъда

4 години затвор за пореден участник в щурма на Капитолия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мъж от американския щат Охайо беше осъден на около 4 години затвор за нападение на полицай с опасно оръжие по време на щурма в Капитолия на САЩ на 6 януари, съобщи CNN.

Тогава Девлин Томпсън е хвърлил високоговорител срещу полицаи, с което е наранил поне двама души - служител на реда и друг "бунтовник". Томпсън вече се призна за виновен по-рано тази година.

Съдията припомни, че подсъдимият се е признал за виновен, но в същото време заяви, че извършеното от него не позволява по-ниска присъда.

Припомняме, че миналата седмица беше издадена 5-годишна присъда на друг участник в щурма, което се счита за едно от най-тежките наказания до момента.

През ноември федерален съдия осъди размирника при щурма срещу Капитолия с прякор "QAnon шамана" на 41 месеца затвор за ролята му в кръвопролитната атака на 6 януари от последователи на бившия американски президент Доналд Тръмп.

Тръмп беше импийчнат (отстранен от длъжност) от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) и оправдан от Сената (горната камара на Конгреса) по обвинение в подбуждане на метеж на 6 януари заради пламенна реч, която го предшестваше, в която той каза на последователите си да се "бият до край".

При насилието загинаха четирима души. Служител на полиция на Капитолия, който беше атакуван от протестиращи, почина в деня след метежа, а четирима полицаи, участвали в отбраната на Капитолия, по-късно се самоубиха. Ранени бяха около 140 полицаи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    А за фалшив сертификат 5 години затвор.
  • 2 Делю Хайдутин

    16 0 Отговор
    Високоговорителя си е много опасно оръжие.Може да кажеш истината на висок глас.
  • 3 Пропагандистите на сороснята

    13 0 Отговор
    Опасно оръжие високоговорител? Съдят народ който скочи срещу диктатора който спечели не честно с фалшификация!
  • 4 Айде де-страх ли ви е?

    13 1 Отговор
    Напишете за полските войници които са избягали в Беларус и са поискали убежище..И как разказват,че полските граничари са убивали емигранти и дори своите полски активисти.Ама цяла Европа си трайка-щото ще излезе какви лицемери са-уж Лукашенко бил сертап-ама европейците стрелят и убиват....

    Коментиран от #9

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    Да откраднеш Световната история ‼️ Капитолия от Италия! Химна от стара руска песен! Името от местното население! .....
  • 6 село

    7 0 Отговор
    Тези не са наред. При нас, пичовете дето подпалиха на времето Партииния дом, после станаха депутати.
  • 7 плевен

    7 0 Отговор
    Толя, Тръмп не е бил импиичнат /много сладка дума/, дори за секунда.
  • 8 някой

    12 0 Отговор
    Странно, и дума не се споменава за жената , ветеран от войната им в Ирак , която беше застреляна като куче от вътрешната охрана , без да представлява никаква заплаха ...подаде се човека и я надупчи през стъклена врата , докато до нея седяха сигурно 20 полицая ...Страшно им е изрудена държавицата .
  • 9 Бай Манчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Айде де-страх ли ви е?":

    Къде го пише това , може ли линк , не мога да го открия - предполагам , че тази вечер по "60 мин" по RTR ще го кажат
  • 10 Другарят

    5 0 Отговор
    Фашистка държава!
  • 11 стоян георгиев

    0 7 Отговор
    сащ трябваше да вкарат тръмп в затвора.тва трябваше да е водещото предвид че тои бе основния лъжец и виновник за ситуацията!тва че сега ще ядат сапа марионетките му е добре ,но не е достатъчно ,а е и смущаващо,щото главния виновник се измъкна.системата явно не работи за всички,което до сега не беше се случвало при тях.

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 12 За кое

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    е лъжец,че на Джо избирателите са от 1871г. ли? А когато хората отдоха с политически искания в конгреса се обявяват за вътрешни терористи,защото потърсили сметка за изборна измама?! Това го вярват 50% от американците! Властта на Джо се крепи на дулата на полицаите и военните,като в някоя африканска държава.ОНН трябваше да разположат сини каски от Чад и Мали за да гарантират свободни избори! Отделно при този митинг умряха 5 човака!Стояне! А Тръмп колкото и да ви е неприятно каза истината за управлението на Обама!

    Коментиран от #16

  • 13 Тези

    3 0 Отговор
    сега политически затворници ли са ,или не?!Защото са гласували за Тръмп , ине вярват на изборните резултати ,затова ли са с присъди?!
  • 14 Фаши

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    я обясни какво прави армията пред Конгреса на САЩ?!
  • 15 Стоене

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    защо аскера на ФАЩ е с автоматично оръжие пред Конгреса? Кого пазят от народната любов на американския народ!

    Коментиран от #17

  • 16 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "За кое":

    дрогарю една повтаряна лъжа истина няма как да стане.доказателство е комунизма.тогава ни набиваха лъжи ежедневно и до втръсване,които си останаха лъжи.тръмп е патологичен лъжец подкрепен от руското кгб което повтаря лъжите му.няма никакви избиратели от 1871 година!нали прочете никакви!това е лъжа.десетки агенции контролирани от тръмп търсиха доказателства за фалшифицирането на изборите и не намериха!тръмп се държеше все едно не е управляващ президент ,а опозиция.нито един съдия нито един федерален агент и представител на службите не откри доказателство за фалшификации на изборите.нали прочете дрогар ????нито един!тва обаче не пречи на анонимните лъжци да повтаряте лъжата за гласоподавателите на 130 години ит,н, щуротии.сащ обаче показаха нещо дето го няма в русия или китаи.показаха че имат гражданско общество и навряха лъжеца в на кучето г..а!стигна се до там да го отсвирва вицепрезидента му,виждаики тъпотиите на тръмп!сега при баидън се връща нормалността и тва ви е болката на комунягите.

    Коментиран от #18

  • 17 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Стоене":

    дрогар сащ не са банонова република като любимата ти путинландия.там хората не си оставят магарето в калта за да могат разни посредствени тарикати да ги плашат.затова и са номер едно в света и разни комуняги и мюслита ядат сапа .има и ядрено и вяскакво друго оръжие там и плескат през ръцете.народа на сащ си каза думата и избра с огромна разлика баидън.няма как група платени тролове на дрогаря ви путин да обърнат мача!

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Аз съм пацифист

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    не съм комунист и няма как да бъда,защото съм от 90-те!Но ,че на тебе ти бие цар Камбана в главата и изстрелите от Аврора оттекват здраво в ушите ти се вижда от 10 000 км. Върховния съд на САЩ не допусна,повтарям не допусна разглеждането по същество образуваното от Джулиани дело за изборни измами! Вярвай си на драсканиците!Лъжата на магаретата скоро ще лъсне, а Уотъргейт ще бледнее пред тази измама!

    Коментиран от #20

  • 19 леле,леле

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Искът е подаден в понеделник във федералния съд в Северен Ню Йорк. В него Летисия Джеймс е обвинена в неправомерно поведение, като се твърди, че тя е злоупотребила с правомощията си за разследване, за да атакува политическите си противници и да развие кариерата си.Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде иск срещу главния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс с искане федералният съд да спре или ограничи текущите ѝ разследвания срещу бизнеса му!

    Коментиран от #22

  • 20 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Аз съм пацифист":

    още по зле моето момче,щом си от 90 те а си останал продукт на 50 те!ако казваш истината де.та само да ти кажа да не лъжкаш.съда в джорджия също не откри изборни измами в самия щат,а върховния съд на сащ не предприе деиствие по темата щото няwмаше конкретика.дано си ме разбрал,но се съмнявам предвид че не разбираш защо сащ потдържат военния си потенциал и как тои влияе в частност и на твоята сигурност дрогарю пацифист.много интересно сталин,ленин,троцки и т.н.комунистически главорези също са били пацифисти и!

    Коментиран от #23, #26

  • 21 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Чакай да те попитам : знаеш ли колко е външния дълг на САЩ ? Това ли е номер 1 ? да живееш на чужд гръб и от чужда кръв ? Мислете поне малко преди да се изкавате така крайно .

    Коментиран от #24

  • 22 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "леле,леле":

    иска на тръмп е подобен на исковете на пеевски и доган .само дето там съда не е като нашия дрогарю!да иска тръмп да не бъде разследван бизнеса му въпреки явната връзка на самия бизнес и политическите решения на тръмп е смешно и жалко и няма как да бъде взето под внимание никъде извън русия или българия!та наистина ако си роден през 90 те е жалко за теб ,много жалко!
  • 23 Даа

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    за разлика от теб продукт на 30 -те на миналия век, фен на човека с мустачките!

    Коментиран от #25

  • 24 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "някой":

    тва с външния дълг е наи-смешното нещо !само отявлени комунисти могат да приемат дълга за нещо лошо!дрогарю,османската империя е нямала пари в смисъл книжни такива.основно се е плащало в злато или сребро !!!и кво?сащ по същото време и европа вече са имали чекове,облигации и т.н. финансови инструменти и кво?днес сащ имат дълг които обслужват и кво?русия няма дълг ама мизерства!!!!демек да имаш дълг не е е задължително да ти е зле.американския дълг води до потребление и нарастване на американската икономика ,а руския консервативен модел води до липса на потребление и мизерия!тва е като един дисциплиниран можещ човек да вземе заем да бачка с него и да гради и друг пияндурник да спестява от мизерията си.кои от двамата е в по-добра позиция бе дрогар?

    Коментиран от #27

  • 25 стоян геoргиев

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Даа":

    аз дрогар съм фен на демокрацията и пазарната икономика.смятам ги за наи-доброто измислено от човека към момента.мразя диктатори от лява и дясна форма както и популисти и лъжци,като тръмп д речем.не всеки дето мрази комунистите дрогарю е фашист!
  • 26 Не ми

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    се влиза в спор за делата ,защото нямам време да те ограмотявам!Точно с дела се занимавам в момента, на "блестящи умове "като твоя! Акъла се купува,не знам дали имаш толкова!?

    Коментиран от #28

  • 27 някой

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Не съм ти никакъв дрогар . Те понеже могат да си го обслужват и затова бомбардират наляво, надясно ? Наясно ли че си подържат икономиката с война и печатане на пари ? Ако симпатизираш на САЩ или си морално гнил или много неинформиран . За финал , няма ли да осъзнаете , че сте Българи ? По време на втората световна война има следния случай , освободителните руски войски , изнасилват из селата докато американска авиация ни бомбардира ...Но да ми се кланяш пред САЩ ...

    Коментиран от #29

  • 28 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Не ми":

    благодаря дрогарю.точно подобен отговор очаквах от потенциалния комуняга дето пробва ама като видя колко е смешен се отказва да ме ограмотява!!!!вземи ми благодари за малкото дето научи от мен.щото ако се занимаваш с дела е наистина трагично да не познаваш деиствието на дълга в определени икономически ситуации.същото е много жалко ако си юрист и приемаш казаното от тръмп за истина.всъщност тва не би ме учудило превид нивото на българската правосъдна система,но наистина е жалко!
  • 29 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "някой":

    ти не си ми другар дрогарю.не се надценяваи!икономика с печатане на пари е невъзможно да се потдържа.нали прочете невъзможно е!питаи жан виденов ако не вярваш .тои опита и направи долара 3000 лева.типично по комунистически!симпатизирам на успелите и подредените страни и народи .много сипматизирам на швеицария или на ирландия или на австрия.сащ обаче са причината за съществуването на въпросните страни.без защ от изток щеше да се появят пълчищата човекоядци и да съсипят всичко.именно американските ракети спират разни третокласни диктатори да ни тормозят.жалко че не си го разбрал или по-скоро го знаеш ама не ти харесва,нали си фен на дрогарите!и не ми говори за българи.руските фенове сте последните дето може да се пишете българи особено комунистическите такива.бомбандировките на сащ след като им обявихме воина са убили околко 1500 българи,съветските воиски докараха режим избили стотици хиляди и ограбил милиони.съсипал манталитета и културата ни ,смазал елита ни,превърнал ни в сегашната нискоморална маса!

    Коментиран от #30

  • 30 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Точно от кой мой коментар разбра че съм русофил ? една дума не съм споменал . От което произлиза , че ти господин русофоба си просто един грамофон с една единствена плоча . Опитах се да ти намекна че не съм фен нито на едните нито на другите,но грамофоните не са известни със способноста си разбират , те просто свирят .