Last news in Fakti

25 Декември, 2021 06:28 1 283 2

До 20 души на празничната трапеза в Кипър

  • кипър-
  • мерки-
  • омикрон-
  • ограничения

Бързо се увеличават случаите на омикрон в страната

До 20 души на празничната трапеза в Кипър - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Кипър на празничната коледна трапеза днес ще могат да седнат заедно най-много 20 души, според действащите ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса, предаде БНР. Възможно е те да бъдат още затегнати за новогодишните празници заради високия брой новозаразени и бързото увеличаване на случаите на омикрон.

Освен ограничението за събирания по домовете, правителството препоръча преди подобни гостувания всички да се тестват за коронавирус. Неваксинираните или поставилите само първата доза е добре да направят 48-часов бърз тест, а за ваксинираните с двете дози или и с бустерната е достатъчен тест за самодиагностика.

За Коледа е в сила и забраната неваксинирани да посещават редица места, включително заведения за обществено хранене.

Заради нарастването на броя новозаразени и бързото разпространение на омикрон здравният министър Михалис Хаджипанделас не изключи възможността следващата седмица да бъдат обсъдени и обявени допълнителни мерки за новогодишните празници.

През последните два дни регистрираните новозаразени надхвърлиха 900, като този брой остава под 1% от направените тестове.Нови 63 случая на омикрон обяви здравното министерство в петък. Те са потвърдени в проби, взети от 11 до 19 декември. Преди тях бяха установени 33 случая на омикрон.

В коледното си послание в петък здравният министър Михалис Хаджипанделас благодари на кипърския народ и на медицинския персонал за усилията и приноса им за справяне с пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз ще съм 21-ят

    2 0 Отговор
    Ако ТОЙ не ме закриля,поврага ти и ваксините,маските и ограниченията!
  • 2 Случаен

    2 0 Отговор
    В новогодишната нощ ще има полицаи, които от къща на къща ще броят колко хора има по трапезите?