4 Януари, 2022 09:45 5 372 44

Голям скок на богатството на Илон Мъск

  • илон мъск-
  • акции-
  • богатство

Повишение в акциите на неговите компании

Голям скок на богатството на Илон Мъск - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Състоянието на Илон Мъск е нараснало съществено през първите дни на годината, съобщи Forbes.

Това показват последните информации. Богатството на Мъск е нараснало с 33 млрд. долара.

Така то достига 304 млрд. долара. Това прави Илон Мъск абсолютен първенец по натрупани активи.

Втори е Бернар Арно. Французинът притежава голяма козметична компания.

Неговото състояние е със 100 млрд. долара по-малко от това на първия. Акциите на Тесла са нараснали с 13 процента през вчерашния ден.

Това покачи сериозно състоянието на Мъск и неговата компания.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Айкю 1

    33 5 Отговор
    Хранете дявола
  • 4 James 🇺🇸

    45 7 Отговор
    Elon е абсолютен илюминат. Никой не би позволил на обикновен човек като нас да натрупа такова богатство и власт. Не му вярвам

    Коментиран от #8, #9, #18, #22, #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бамби

    31 5 Отговор
    Такова състояние не може да бъде натрупано без пряко финансиране от държавата например за проекта му да разположи в ниска земна орбита на 20 000 сателита за "по-добро качество на 5 Джи мрежата" и други, целящи пълен контрол над човечеството

    Коментиран от #17

  • 7 Тоя е ЕДНОДНЕВКА

    7 5 Отговор
    При първи смъртен случай и програмата му зарязва!!!
  • 8 ТАКА Е..

    6 20 Отговор

    До коментар #4 от "James 🇺🇸":

    ЗА БЕЖАНЦИТЕ ОТ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ И ЛУЗЪРИТЕ.....ДА— НЯМА ШАНС👍
  • 9 Ламар

    12 18 Отговор

    До коментар #4 от "James 🇺🇸":

    УБЯГВА ТИ ФАКТА ЧЕ ИЛЮМИНАТИТЕ НЕ ПРАВЯТ НИЩО ПОЛЕЗНО ! ! А мъск развива КУП ЕКОЛОГИЧНИ И ПОЛЕЗНИ ДЕЙНОСТИ . Точно илюминатите наложиха петрола и забавиха ел. технологиите.

    Коментиран от #13

  • 10 боко

    1 0 Отговор
    Крадливи индиански м----
  • 11 гост

    24 2 Отговор
    Голям скок на богатството на Илон Мъск....пък при мен , точно обратното - голям скок на мизерията !
  • 12 Ламар

    13 2 Отговор
    Илюминатите са Ротшилд и Рокфелер - държали хегемонията над нефта до половината на 20в. Финансирали са 1ва световна война, Болшевишката революлия. Друг илюминат е Джи Пи Морган - стои зад потъването на Титаник, негов кораб пълен с негови противници в момента на пътуването.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 12345

    17 4 Отговор
    А в същото време живее в каравана в двора на един от заводите си!? Това как си го обяснявате!? Някой лъже и то здраво????

    Коментиран от #25, #41, #42

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Алекс

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бамби":

    Starlink и 5G са две коренно различни неща. Държавното финансиране също няма нищо общо със Starlink проекта, държата го финансира под формата на държавни поръчки за извеждане на сателити в орбита, и на хора и товари до МКС. И не виждам нищо нередно в това държава да си плаща за извършване на услуги от частна компания, още повече, че космическата индустрия все повече ще разчита на частния сектор в следващите години. Конкретно за космическата програма на НАСА, има десетки други компании, които също получават държавно финансиране - BOEING, ULA, Northrop Grumman, General Dynamics, L3, Blue Origin, някои от тях в доста по-големи размери сравнено със SpaceX, а проектите им висят от години.
  • 18 гост

    16 13 Отговор

    До коментар #4 от "James 🇺🇸":

    никой не му е дал нищо дарум. борил се е за компаниите въпреки трудностите от конкуренция и правителство. знаеш ли например, че подобно на другите стартиращи компании и тесла взима кредит от 450млн. долара за развитието на компанията, но вместо след 8г. , те го връщат на втората година, оттам акциите им скачат от 30долара на 120долара. всички други големи и малки компании взимат, но дори не ги връщат във срок, защото влиза правилото за големите 3 "твърде големи за фалит" и дори правителството налива много милиарди безвъзмездна помощ в тях без нищо насреща. Ето, Форд правят половината от колите си в Мексико, макар че са усвоили милиарди, за да запазят работни места в САЩ, същото прави и ГМ. На пук на това Байдън отрича Тесла и говори небивалици, дава бонус на останалите, но не и на Тесла, макар че при Тесла заплатите са по-високи отколкото при другите чрез профсъюзи, но това се игнорира. Мъск е направил много повече за човечеството като цяло отколкото всеки друг предприемач досега, а игнорирането на този факт не е добър знак за игнориращия.
  • 19 Джазимпекс

    15 2 Отговор
    Интересното при ВИРТУАЛНОТО състояние е, че може също така бързо да бъде занулено, както е и произлязло.

    Коментиран от #27

  • 20 Дими

    12 1 Отговор
    Признание?!?! Признание е да вършиш дела, които благославят хората! Изумително е как издигате тотални болни мозъци като хора, на които да се "възхищаваме". Грам не ми пука за богатството му!

    Коментиран от #28

  • 21 Дааа

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "НЕГРИТЕ ФУКАТ АМЕРИКА":

    Не се опитвай да разбираш не ти се отдава.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Всичко

    7 1 Отговор
    .. е спекула! Частният сектор финансиран от банките спекулира с човешкия труд, финансовите борси, акциите! Баламосват целия свят с финансови инструменти и в резултат ей такива като тоя льохман и цукербърг са на върха!

    Коментиран от #29

  • 24 Име

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "НЕГРИТЕ ФУКАТ АМЕРИКА":

    Кой е на събрал всички напечатана хартийки? Абе вие кога най после ще разберете че акциите не са физически пари. Да на теория могат да станат но не са истински пари
  • 25 Име

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "12345":

    Илон се счита за един от бедните милиардери. За ограничените като теб това не означава че е беден. Означава че почти изцяло богатството му възлиза във всички друго освен в пари. В неговия случай акции

    Коментиран от #39

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Име

    0 5 Отговор

    До коментар #19 от "Джазимпекс":

    Занулено интересно как ще се занули ама ти сигурно си хакерист и багерист и знаеш много неща

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Спекулант

    7 1 Отговор
    Всичко е спекула на фондовите борси - повишила му се цената на акциите и той забогатял за една нощ. Е да ама ще се разбере дали е забогатял ако реши да си продаде всичките акции а това неминуемо ще доведе до срив на цената им. Виртуално богатство с виртуални пари - така е на запад. Отделно както е "забогатял" за една нощ така и може да обеднее за една нощ стига големите играчи на фондовите борси да го решат - не веднъж се е случвало. Даже може да се окаже съвсем без пари и това не веднъж се е случвало.

    Единственото му сигурно богатство е дивидентите които получава от акциите си.
  • 31 Спекулант

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Име":

    Много лесно може да бъде занулено - това не са реални пари а цени на акциите които притежава към този момент. Само че акциите не са с фиксирана цена и както може да се повишат и той да "забогатее" така и може да се сринат че даже и да станат непродаваеми.

    Запомни, той не притежава тези пари а акции от компании които се оценяват сега на стотици милиарди.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Алекс

    5 5 Отговор

    До коментар #31 от "Спекулант":

    Баш нищо не каза :D Вместо да ръсиш бисери, вземи прочети какво е борсов пазар, ценни книжа, акции, облигации, как се определя тяхната стойност и какво носят.
    В момента Илон Мъск е оценен като най-богатия човек, притежаващ най-голямо състояние. Другото са алабаланизми на малки човечета вероятно с 1000-2000лв заплата + ваучери за супермаркета. Вдигнете се и ги научете тия тъпи милиардери как да си инвестират и множат парите, че милите си нямат представа какво да правят.

    Коментиран от #36, #43

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Gucci x Balenciaga

    2 0 Отговор
    Защо така ме забърсахте неграмотни научете първо този господин кой е
    Bernard Arnault после пишете козметична фирмичка добре че много българи хабер нямат и някой репортерки не знаят как се казва и пише на български, на френски също се изговаря Луй Витон и колко още бизнеси има
  • 36 Спекулант

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Алекс":

    Ти сам си си отговорил - Илон Мъск е "оценен" от някого че е най-богатия човек. Преди години най-богатия беше един японец с близо 100 милиарда тогавашни долара които бяха много повече от сегашните на Мъск. Да ама вече даже го няма в класациите - не е даже в първите 100, не е даже и в първите 500.

    Понякога така се получава когато "богатството" ти е виртуално. 2008 пък притежателите на акции от едни американски банки които бяха "много богати" пиха по една студена вода срещу акциите си.

    Та ти вземи се ограмоти относно частта на борсовия пазар а именно фондовата борса защото на стоковата борса не се продават "ценни книжа". Поинтересувай се какво е и "ликвидност" на ценните книжа и колко е тя за книжата притежавани от Мъск.

    Коментиран от #37

  • 37 Алекс

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "Спекулант":

    Значи ако ти имаш пет книжни лева в джоба, а Мъск има само 300 "виртуални" милиарда под формата на акции, то ти си по-богат от Мъск, така ли да го разбирам?! Просто защото има някаква хипотеза, че утре стойността на акциите му може да е нула.
    Като видя някой да слага виртуални и акции в едно изречение и ми е ясен. Пак ще ти го кажа, като си много вещ, вземи го ограмоти малко как да си инвестира парите.
  • 38 поджар

    3 2 Отговор
    Само да отметна, че с "напечатаните хартийки" Мъск плаща на десетки хиляди хора, работещи в Тесла и Спейс Х, които явно нямат нищо против "виртуалната им стойност".
  • 39 12345

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Име":

    Виртуалните акции са като виртуалната жена! Много фантазия, а реално.........!

    Коментиран от #40

  • 40 12345

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "12345":

    Виртуалните акции са като виртуалната жена! Много фантазия, а реално, се самозадоволяваш!
  • 41 де факто

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "12345":

    Ти вярваш ли си на глупостите ? Елон Мъск живее в къща която струва 40 милиона долара.Другото което е ,че той е работохолик и работи почти цялото денонощие ,като за сън почти не му остава време.
  • 42 Rado

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "12345":

    А Путин декларирал само 75кв апартамент. Това как ще обясните
  • 43 Спекулант ли е?

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Алекс":

    Стойността на физическите активи на Тесла са м/у 50 и 100 млрд., а борсовата стойност е над 1 трлн. Това според теб какво е?
  • 44 Румен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "James 🇺🇸":

    Що,бе ти да не би да си опитал.Ако е така,сподели опита си.