Last news in Fakti

5 Януари, 2022 08:00 1 678 10

Правителството обсъжда нови мерки срещу коронавируса

  • кипър-
  • омикрон-
  • заразени-
  • правителство-
  • коронавирус

Новото затягане на мерките в Кипър е предизвикано от критичното влошаване на ситуацията

Правителството обсъжда нови мерки срещу коронавируса - 1
Снимка: Shutterstock

Увеличаване на тестването за коронавирус в училищата в Кипър, ограничения за събиранията по домовете и на обществени места са сред новите по-строги мерки за спиране на коронавируса, които правителството обсъжда днес. Решенията за тях ще бъдат взети само часове след поставения във вторник нов рекорд на новозаразени от началото на пандемията, предаде БНР.

Новото затягане на мерките в Кипър е предизвикано от критичното влошаване на епидемиологичната ситуация през последната седмица. Предложенията за тях бяха финализирани след две срещи на членовете на Научния консултативен комитет, министри и президента Никос Анастасиадис във вторник. Безопасното връщане на децата в класните стаи след ваканцията бе най-дискусионният въпрос в здравните и образователните среди през последните дни.След проведените консултации се очаква решение училищата да се отворят на 10 януари, както бе планирано, но със засилен контрол за разпространението на коронавируса в тях. Учениците вече ще се тестват два пъти седмично, вместо веднъж.

Епидемиолозите предлагат разрешеният максимален брой хора за събирания по домовете да бъде намален от 20 на 10 души. Предвиждат се и още ограничения за посещенията на църкви, ресторанти, сватби и други социални събития. Ще бъдат определени и предпазните мерки, които трябва да се спазват по време на утрешния празник Богоявление. 5 457 нови случая на коронавирус обяви здравното министерство във вторник вечерта, което е най-високият брой от началото на пандемията. Това са почти 4,5% от извършените близо 123 000 теста.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    6 0 Отговор
    Мидирки ниедни къде сте учи вашта ....? Кое правителство маймуни обсъжда нови мерки срещу корона вируса? Какво е това заглавие бе " джурналисти"?
  • 2 късно е либе за китка

    7 1 Отговор
    банско пълен с пияни англичани които уж бяха в локдаун....по коледа куцо и сакато от къде ли не се върна в татковината и донесе какво ли не....та сега ще се затваряме.....филма прозира вече - важно е да се набодем с вече произведените ваксини преди година...които явно не вършат никаква работа но поне се видя че са безопасни
  • 3 Невеж

    9 0 Отговор
    Кипър,гръцки или турски остров е?

    Коментиран от #5

  • 4 Добре де

    7 0 Отговор
    Не разбраха ли най- после, че мерките са само на хартия. Никой нищо не спазва с изключение на някой друг издухан.........
  • 5 Македонски

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Невеж":

    Хихихи
  • 6 Guest

    3 0 Отговор
    Стига сте надували бройките покрай сезонният грип , на всички едруги ясно, че започвате да натъкмявате бройката според предсказанията на лудите врачки от телевизора , хората ясно казаха че не искат да се ваксинират
  • 7 ШаХиМаТ

    1 0 Отговор
    Задължителен експериментален цикъл - 5 дози и бустерчи за всички политици, полицаи, мисирки, членове на комисии разни, държавната администрация и всички пропагандатори на кови-измамата, както и за семействата им. Като искате лесни пари ще трябва да поемете риска!
  • 8 Промяната...

    3 0 Отговор
    Да обсъдят денков с неговите безумни писма до рио за набутване в училище на учещите дистанционно! Този неадекватен член на правителството изобщо не трябваше да остава, но нали е бизнес партньор на киро...
  • 9 Безобразие

    3 0 Отговор
    Вчера 6 500 нови случая в БГ, 159 починали, но виждате ли денков е над тези неща, той искал в училище и тези деца които имат разрешение за дистанционно обучение??? Откъде ги намирате такива управленци новата власт, този ли е лице на А тима, знаете ли какво прави изобщо интересува ли ви? Отнемането на права е най сериозното престъпление, и цялото правителство ставате съучастници ако се правите че не забелязвате незаконните действия на денков!
  • 10 Анонимен

    1 0 Отговор
    Денков да не се спотайва, а да взема превантивни мерки, децата в големите градове да преминат на ДО!