Last news in Fakti

6 Януари, 2022 07:15 2 135 22

САЩ и Германия виждат предизвикателство от Русия

  • сащ-
  • антъни блинкен-
  • аналена бербоб

Това обяви Антъни Блинкен

САЩ и Германия виждат предизвикателство от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ и Германия виждат руските действия като предизвикателни за стабилността в Европа. Това обяви американският държавен секретар Антъни Блинкен, цитиран от FOX News.

Дипломатът проведе среща с германския външен министър Аналена Бербок. Германският представител е на посещение в САЩ.

Блинкен обяви, че руското правителство прокарва неверни твърдения за своите действия по границите на страната. Западните държави ще продължат да наблюдават нейното поведение.

Предстои голяма среща между САЩ и Русия. Тя ще се проведе в Женева.

Американските представители обявиха, че ще държат европейските партньори в пълна яснота за разговорите. Германското правителство очаква пълен синхрон.

Бербок обяви, че е важно всичко да бъде решено с диалог.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    47 6 Отговор
    Янките са хитреци.Удариха Путин в гръб.Войната в Украйна се отлага.Добре за нас,но горко на нещастните наивни казахстанци.

    Коментиран от #12

  • 2 Иван Грозни

    41 2 Отговор
    На картата на света в хамереканското президенство има само три държави. Русия, Китай и САЩ. Те искат да има само една.

    Коментиран от #19

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дико

    70 2 Отговор
    Русия веднага изтегли войската си след промените , но САЩ не и още са в Германия . Така не се гради доверие . Русия си е на мястото си , а какво търси Америка до границите и . САЩ са ПЕДИЗВИКАЕЛСТВОТО не РУСИЯ .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЕВРО НЮЗ

    27 1 Отговор
    Какво значи партньор..??! Да вземем за пример БРАЧЕН ПАРТНЬОР.... Срещаме някой и се влюбяаме. Създаваме семейство с желанието за по добър живот. Минава години и надеждите ни не се оправдават.. Мъжът е станал пияница или жената е станала ку.v@ прахосница.. .. И в такива моменти човек се развежда каквото и да му струва.. Та нашета Котешка любов е добре да си събира мръсното бельо и си ходи.

    Коментиран от #9

  • 7 Сивата чапла

    56 2 Отговор
    Бесни са, че Русия не им се подложи сама! Германците нали са пудели, каквото кажат американците. И нашите балами също. Дайте всички за новите коли и къщи на янките да мислим! ................. Най ми е бясно, когато американец се фука, че бил в армията. Ако поне веднъж чуете, какво е отношението им към държавите, в които са били по базите, няма да имате основание да ги обичате. Или ветеран от Виетнам, забил знамена пред къщата, всички да го знаят. А като го питаш, какво прави там, ами демокрацията прокарвал. Питаш го как, той те гледа като теле майка си!
  • 8 Една гола наглост

    35 2 Отговор
    Това е към момента Западният свят.И все ги чакаме да измислят някой нов и смислен ход,и все с чакането си оставаме..
  • 9 Сивата чапла

    37 2 Отговор

    До коментар #6 от "ЕВРО НЮЗ":

    Туй е брак по сметка бракуването с НАТО. Лъжат те, а после изстискват като лимон и на боклука!
  • 10 Търновец

    15 0 Отговор
    В Зелената Партия в Германия имаше анти - Християнски преврат преди изборите – старото ръводство беше обвинено в анти – семитизъм заради приятелски изказвания за Палестина и Иран.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Нищо не е отложено!

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Всичко тепърва предстои!
    Идва края на Американската хегемония!
  • 13 Киро Жарта

    46 1 Отговор
    Няма толкова нахални хора ! колкото са краварите! Войските им са на границата с Русия,ама виновни били руснаците...
  • 14 Търновец

    13 1 Отговор
    Америка постепенно се превръща в новата Отоманска империя, а началото беше поставено от Теди Рузвелт
  • 15 Европеец

    24 1 Отговор
    "Американските представители обявиха, че ще държат европейските партньори в пълна яснота за разговорите."

    Значи решава се съдбата на Европа но европейците нямат думата а господарите им отвъд атлантика щели да ги уведомяват на какви яйца са ги насадили. Ще доживея ли да видя Европа свободна и независима със собствена армия и не играеща по свирката на краварите.

    Много пъти съм казвал че технологична Европа с ресурсите на Русия е рецепта за успех но и смъртна присъда за краварите и те всичко ще направят Европа и Русия да са скарани и да не търгуват, да има санкции, да има оръжия по границите от което пък краварите печелят. До кога начело на Европа ще ни управляват американски марионетки за които интересите на "спонсорите" им ще са по-важни от нашите.

    Не може ли ЕС без САЩ и НАТО да се разберат с Русия - може но трябват повече хора като Орбан а не поредните гъ.олизци като тая на снимката.

    Коментиран от #20

  • 16 Сандо

    7 0 Отговор
    В една песен се пееше:"...вчера вий бяхте,днеска сме ний ...".Така е и в света - господството на едни свършва,светът се променя и други ще определят световния ред.И е най-добре губещите да се оттеглят тихо и спокойно,с чест и достойнство и без да предизвикват реки от кръв.Ако бяха някои други,щях да имам надежда,но не и на англосаксите - просто в тяхната природа агресията,алчността и безотговорността е определяща.
  • 17 един от многото

    11 0 Отговор
    А Германците не щат ли , отново да се вее руско знаме над главите им?
  • 18 стария моряк

    8 0 Отговор
    Интересно , какво ще кажат западняците , ако Русия каже , че на 02/ 02 (точно на празника на западните Джендита) , ще нападнат Украйна , и в същото време Китай ще спретнат едно десантче на Тайван. Най вероятно ще настъпи една оглушителна тишина!
  • 19 айзенауер

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    и ще го постигнат поради тъпотата на "управляващия елит" в останалите две подобия на държави(батюшка-гасударници).
  • 20 nbakalova

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Европеец":

    Не може, защото Русия не е лоялен партньор - тя иска Балканите за себе си.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Вижте какви са вашите действия. До кога и до къде ще се разширява НАТО и защо все на изток и на територии на бившите съветски републики.С предателя Горбачов какви договорки имахте и къде ги отразихте юридически? Закривайте този агресивен военен блок или обратно на рубежа на Берлинската стена. Гнусни алчни същества.