Last news in Fakti

18 Април, 2013 19:37 1 975 0

Двойник на Елвис изпратил рицина на Обама

  • рицин-
  • писмо

Арестуван е заподозрян за изпращане на писмата, съдържащи отрова рицин, до американския президент Барак Обама и сенатора републиканец Роджър Уикър, съобщи сайтът на телевизия Ен Би Си. Задържаният от ФБР е 45-годишният Пол Кевин Къртис, певец с локална популярност, който припечелвал като двойник на Елвис Пресли. Роденият в Тупело, Мисисипи, неуспял артист, който проявявал параноидни симптоми, бил сгащен в дома му в град Коринт в същия щат.

Следствието е установило, че той е изпратил двете писма на 8 април от Мемфис, Тенеси – града на Краля на рока, като посланията съдържали идентични фрази. Подобно писмо той адресирал по-рано и до 80-годишна съдийка от своя щат. Текстовете завършвали с думите: „Казвам се К.К. И одобрявам написаното“.
Белият прашец от пликовете е изпратен за допълнителни анализи в лаборатория на ФБР. 

Още във вторник сенаторът демократ Клер Макаскил заяви, без да уточнява подробности, че заподозреният е познат на службите по безопасност към американския Конгрес, тъй като имал навика често да пише писма до законодателите. Не е изключено да страда от психично разстройство, намекна тогава тя.

Аналогични инциденти е имало и по-рано. През 2001 г. в офисите на неколцина сенатори се получиха писма, съдържащи спори на антракс. Тогава петима сътрудници на политиците и пощенски служители, контактували с отровата, загинаха, а 17 дълго бяха лекувани в токсикология. ФБР влезе в следите на бивш сътрудник на медицинска лаборатория, който се самоуби, преди да бъде арестуван. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА