Last news in Fakti

11 Януари, 2022 16:40 2 562 7

Перспективите за глобалното възстановяване са мрачни

  • икономика-
  • пандемия-
  • инфлация

В доклада се посочват и четири области на нововъзникващи рискове - киберсигурност, хаотичен преход към нов климат, миграционен натиск и конкуренция в космоса

Перспективите за глобалното възстановяване са мрачни - 1
Снимка: shutterstock

Само един от всеки 10 членове на Световния икономически форум (СИФ) очаква глобалното възстановяване да се ускори през следващите три години, сочи анкета сред близо 1000 бизнесмени и правителствени и академични лидери. Само един от всеки шестима е оптимист по отношение на световните перспективи, предава Ройтерс.

В годишния доклад за рисковете на СИФ, представен във вторник, изменението на климата е посочено като опасност номер едно, а ерозията на социалното общуване, кризите в препитанието и влошаването на психичното здраве са определени за рисковете, които са се повишили най-много от началото на пандемията.

"Световните лидери трябва да се обединят и да възприемат координиран подход с участието на множество заинтересовани страни, за да се справят с непрестанните глобални предизвикателства и да изградят устойчивост в навечерието на следващата криза", заяви Саадия Захиди, управляващ директор на Световния икономически форум.

Екстремните климатични условия се смятат за най-големия риск в света в краткосрочен план, а провалът на действията в областта на климата - в средносрочен и дългосрочен план (от две до десет години), показва проучването.

В доклада се посочват и четири области на нововъзникващи рискове - киберсигурност, хаотичен преход към нов климат, миграционен натиск и конкуренция в космоса.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    25 0 Отговор
    Хубавата новина е, че нас това не ни засяга. Ние все сме си зле
  • 2 от село

    6 4 Отговор
    Аз да оцелея ,а тиквата да му мисли ,къде ще си крие парите !!
  • 3 КРА

    16 2 Отговор
    На ли това е основната цел на сатанистите от Световния икономически форум. Да не би някой друг да предизвика ковид измамата и я поддържа непрекъснато.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 спокойно

    6 2 Отговор
    Поскъпването Продължава; Пропадането Продължава; Престъпленията Продължават . . .
    Дали някога ще разберем Деси къде прехвърли авоарите?
  • 6 Бай Иван

    13 2 Отговор
    Следва глобално заробване ! Живот след Ковид няма да има - роби, Вашия живот не струва нищо !
  • 7 James 🇺🇲

    0 0 Отговор
    Не остана една нормална сила валута вече, всичко оакаха