Last news in Fakti

12 Януари, 2022 17:27 1 764 7

Молдова е отворена за диалог с Русия - Януари 2022

  • молдова-
  • диалог-
  • русия

Това обяви Николай Попеску

Молдова е отворена за диалог с Русия - Януари 2022 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Молдова е готова да поддържа диалог с Русия на всички нива, съобщи ТАСС.

Днес бяха проведени срещи с руския посланик в страната Олег Васнецов. Молдова беше представена от министъра на външните работи Николай Попеску.

Обсъдени са варианти за диалог. Такъв може да има по разнообразни теми.

Възможно е провеждането на двустранни посещения в кратък период. Това трябва да гарантира преговори на всички нива.

Разгледани са и събитията в региона. Възможни са споразумения по различни теми.

Очаква се партньорство по важни програми.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Молдова

    32 4 Отговор
    Дава пример Какво трябва да бъде отношението към Русия

    Коментиран от #2

  • 2 kkk

    41 1 Отговор

    До коментар #1 от "Молдова":

    Единственият пример който дава е какво се случва като не си знаеш мястото и слушаш господарите зад локвата. В момента Молдова буквално замръзва щото Газпром случайно реши да си потърси дължимите милиони и спря газта докато им се плати...

    Коментиран от #7

  • 3 Алекс

    30 0 Отговор
    Когато бяха последните парламентарни избори тяхните гастарбайтери гурбетчии като нашите в чужбина си избраха жена президент с прорумънска ориентация но като разбра че Путин няма да се церемони и тя подви опашката!!!
    Молдова е изцяло зависима от Русия,най вече откъм доставките на природен газ.
  • 4 Анонимник

    30 0 Отговор
    "Молдова е отворена за диалог с Русия"
    Мдааа, интересно как смекчиха тона, като свършиха парите и почнаха да се умилкват на Русия за отлагане на плащането за газа по новия си договор, което трябваше да става на 20ти ама нещо (според Ройтерс) пари нямало
  • 5 Сандо

    25 2 Отговор
    Молдова и Украйна с променлив успех се борят за приза "Най-бедна страна в Европа".В момента май Украйна е временен водач,поне преди 1-2 месеца се похвалиха с това постижение.Не е лесно да си номер 1,но с малко помощ от западните френдове успеха е гарантиран.Е,и важното е да дразнят Мечката.
  • 6 бах Киро

    24 2 Отговор
    Каква мизерия е в тази молдова....каква пълна разруха и отчаяние.смея да ви кажа,че Руанда(където бях по работа) е страна от първия свят съпоставено с Молдова.Смея да твърдя,че там са шампионите на чифутодемокрастията.второто место по право принадлежи на украйнските главанаци,а вседнага след тези двете клоаки се нарецдат двата евро-члена(ние,ръка за ръка с румънците).Колкото и да не им се вярва на някой абдали в по голямата част на екваториална и под-екваториална Африка е поросперират в сравнение с гореизброената четворка.
  • 7 така е

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "kkk":

    ,ама платиха на време!