Last news in Fakti

14 Януари, 2022 16:52 2 172 3

Сърбите в Косово с призив към ЕС

  • сърбия-
  • референдум-
  • косово

Искат да гласуват на референдум

Сърбите в Косово с призив към ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на сърбите в Косово призоваха ЕС да им предостави възможност да гласуват на предстоящия референдум, съобщи ТАСС.

Сърбия ще проведе референдум след два дни. На него се търси одобрение за промени в конституцията.

Допитването е важно за европейското бъдеще на страната. Коментар дойде от председателят на сръбските представители в Косово Горан Ракич.

Той обяви, че неговите сънародници вярват в ЕС. Дипломатът очаква обещанията на групата да бъдат спазени.

Водещите държави заявиха, че референдумът трябва да се състои и сред сръбската общност в Косово. Очаква се скоро да стане ясно, дали ще се допусне допитването.

Сръбските граждани в Косово са готови да гласуват.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европейският съюз

    17 7 Отговор
    Единственото което иска в източните страни е разделението. Вместо да се обединим с Македония с тяхна помощ те ни натискат да се разделяме. Приглася им и Америка. Нали помощник-държавният секретар си призна че американското посолство работило за признаване на македонското малцинство у нас
    Редно беше нашите власти веднага в този случай да отзоват американския посланик
    Ама нали сме васална територия Това никога няма да се случи
  • 2 Да живее Косово,

    5 3 Отговор
    Сърбите на върби
  • 3 Запознат

    5 2 Отговор
    На времето когато беше Югославия имаше една закачка между Сърбите която гласеше: Живеело Косово Република Югославия. Та да си дойдем на думата.... Косово за Сърбия е като Македония за България. От Косово тръгва Сърбия и е елемент които е значителен за новината история. И тук трябва да свалим шапки на Сърбите че не признават Косово ,но грешката е че ние признахме Македония и по този начин признахме там Българите за чужди....срам. като заключение :Сърбите знаят какво искат.