Last news in Fakti

19 Януари, 2022 13:16 2 239 16

В ЕС са на различни мнения какво може да се счита за „руска агресия срещу Украйна“

  • украйна-
  • ес-
  • санкции-
  • агресия-
  • русия-
  • владимир путин

Различията може да забавят налагането на санкции срещу Руската федерация

В ЕС са на различни мнения какво може да се счита за „руска агресия срещу Украйна“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Страните-членки на Европейския съюз имат различни гледни точки относно това, какво може да се счита за възможна „руска агресия срещу Украйна“. Според британския вестник Financial Times свързаните с това различия рискуват да забавят налагането на санкции срещу Руската федерация в случай на „агресивни действия“ срещу украинските власти, пише агенция "Фокус".

Отбелязва се, че редица страни от ЕС се противопоставят на разглеждането на кибератаки, опити за организиране на провокация в Украйна и други „хибридни действия“ като претекст за прилагане на ограничителни мерки. Според официални лица от страните от Северна и Източна Европа липсата на ясно определени условия за налагане на санкции ще доведе до факта, че политическото решение за ограниченията ще се взема изключително от големите държави-членки на ЕС, като Франция или Германия.

Според изданието миналата седмица във Франция се е състояла среща за възможното налагане на санкции срещу Руската федерация в случай на действия в Украйна, което само потвърди разликата в подходите в ЕС към проблема. „Не беше достигнато съгласие относно това какво представлява агресията. Има много голяма разлика в (подходите) на държавите“, каза източник, запознат с дискусиите, цитиран от Financial Times.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 usa f 15

    2 31 Отговор
    Дано и днеска инвеститорите да продължат с опитите за разпродаване на акции на московската фондова борса. Иначе струпването на 100 000 и повече войници го смятам грубо по около 15 милиона долара на ден. Дали пък руснаците няма да почнат скоро да недоволстват ...

    Коментиран от #12

  • 2 Търся татко си

    3 21 Отговор
    Майка ми е рускиня, а бъща ми е болгарин, ама не го познавам. Помогнете ми да го намеря.

    Коментиран от #9, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 По-добре

    26 2 Отговор
    всеки да си гледа в паницата !
  • 5 Глад

    4 41 Отговор
    Рушляците разбират само от глад. Пълна икономическа блокада за поне 50 години както в Куба.

    Коментиран от #14

  • 6 С две думи

    34 2 Отговор
    В ЕС са тотални шматки...И това ще продължава да е така докато се кланят на БДом и подскачат по свирката му
  • 7 Аналогия

    33 2 Отговор
    Нека умуващите да си отговорят на въпроса дали американските бомбардировки на Сърбия са агресия или не. Това е изходната точка - примера на хегемона. Тогава ще дойдат до странни изводи за квалифицирането на евентуална военна операция на Русия в Украина.
  • 8 Сандо

    20 1 Отговор
    Колко европари ще похабят само и само да си уеднаквят понятията.А какво ще стане със самия ЕС през това време?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 по майка ти

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Търся татко си":

    руснакиня!Роден си в България -и си записан! тук!Ти си българин!
  • 11 Виктория Нуланд е най-точна за

    15 0 Отговор
    Значението на ЕС въобще изразено в Киев 2014 г. : " Fu ck EU ! " . Кой ги бута - че се клатят ? ЕС е жалка кооперация за привидно благородно взаимно "лъзгане " в задната полусфера ! Където не всички са последни в Голото Мъжко ХОРО ! Та казваш , защо Кралицата излезе от " Хорото " ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Наблюдател

    22 1 Отговор
    Запада дума необелва за факта че в източна Украйна има подтискана голяма руска диаспора. Както е положението с Крим, където пък руснаците са около 90%. Съответно само Русия я интересува и естествено че ще ги защитава. За същото положение запада война направи да отдели Косово от Сърбия че да направи отделна държава за албанското население. Естествено идеята бе да се натрие носа на Русия понеже Сърбия им се явява съюзник /не че някой очаква това да сe признае/!. Иначе се прави запада целокупно на много ама на много принципен и демократичен!
  • 14 Е да де

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Глад":

    Ама стана обратното. В икономическа блокада изпаднахме ние (ЕС+ САЩ) Около 800 милиона население на планетата изпаднахме в икономическа блокада Отхвърлени от светът. На всичкото отгоре и фалирали! Или кааакто казва финансовият министър на САЩ :-" Останаха само дългове и празна хазна" (край на цитата)
  • 15 Е да де

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "$%^":

    Американците са минало! Това го разбраха и децата! Нито са набили канчета за пАтоци нито могат да набиват за каквото и да било друго, тъй като са проснати по корем! Да, Русия нокаутира САЩ и ЕС ( Германия) излезе от хватката им! Следва изтегляне на американците от Европа!
  • 16 Sion

    12 2 Отговор
    А некои говореха как европейците едва ли не ще се бият с Русия... Най-много некой алкохолизиран поляк да се върже на идиотиите на краварите..