Last news in Fakti

29 Януари, 2022 10:13 5 139 72

Белият дом обяви какви ще са евентуалните санкции срещу Русия

  • сащ-
  • санкции-
  • русия-
  • украйна

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да пощади обикновените руснаци от бремето на американския експортен контрол, ако Русия нахлуе в Украйна

Белият дом обяви какви ще са евентуалните санкции срещу Русия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да пощади обикновените руснаци от бремето на американския експортен контрол, ако Русия нахлуе в Украйна и се съсредоточава върху промишлените сектори, съобщи представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

"Ключови фигури" също ще бъдат обект на "масирани санкции", каза вчера високопоставен служител в министерството на търговията в отделно изявление.

Тези изказвания стесняват обхвата на потенциалните ограничения върху вноса в Русия, за които досега се казваше в по-общ план, че ще целят да затруднят икономиката на Русия.

"Не можем да кажем предварително какво ще е всяко действие, но намерението е да има мерки, които наистина да понижат промишления капацитет и промишленото производство с течение на времето, а не да вредят на обикновените руски потребители". Това заяви вчера служителят по националната сигурност в Белия дом Питър Харъл в излъчена онлайн реч на проява в Експортния център в Масачузетс, която бе отразена от много малко медии.

Харел, който е част от Съвета по национална сигурност, каза, че САЩ са подготвени веднага след нахлуване в Украйна да наложат "осакатяващи" финансови разходи на големи руски финансови институции, както и да наложат широк експортен контрол, който ще намали промишления капацитет на Русия в средносрочен и дългосрочен план.

Представителката на министерството на търговията Тиа Кендлър, която говори на същото събитие вчера, каза, че се обмислят масирани санкции срещу ключови фигури и промишлености, които "не са били на масата през 2014 г.". Тогава Русия нахлу и анексира полуостров Крим от Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Късно е

    22 40 Отговор
    Дадохте им салам през 1990 г., сега ще си берете гайлето.

    Коментиран от #34, #55

  • 2 Лора Шварц

    21 112 Отговор
    Русия ще си яде ракетите, а накрая ще се принуди да предаде за унищожение ядрените си оръжия в замяна на хуманитарна помощ с храни.

    Коментиран от #6, #36, #41, #49

  • 3 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    80 4 Отговор
    ще им накриви шапките но синчето ще загуби много
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сара

    81 10 Отговор
    И руснаците могат да ги санкционират както им блокират доставките на петрол от Близкия изток!
  • 6 Последния Софиянец

    78 13 Отговор

    До коментар #2 от "Лора Шварц":

    Ти Бълнуваш. Росия е велика

    Коментиран от #18

  • 7 Тиквонии Велики

    49 8 Отговор
    Аз харизах на Путин 3 милиарда за тръба за да имат сърбите газ, без една стотинка файда за българите.

    Коментиран от #9

  • 8 Пич

    82 6 Отговор
    С това , Байдън вдига бялото знаме , но се опитва да запази достойнство ! Само на Украйна , и " умна " Европа , още не е ясно , че Америка ще бяга...!!! Ама - достойно !!!
  • 9 Цветан Василев

    56 5 Отговор

    До коментар #7 от "Тиквонии Велики":

    Боко ограби Газпром чрез КТБ 850 милиона евро после се откупи с пари от данъците на българите . Търсете си парите за тръбата от Боко!

    Коментиран от #43

  • 10 Азер

    59 5 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Ще купите азерска и катарска ама чочо Сам ви излъга, че в Азарбейджан и Катар има достатъчно газ!
  • 11 Цезар

    60 2 Отговор
    Лора Шварц ком. 2.
    Русия е най големия износител на пшеница в момента.
    Ние ще гладуваме и мръзнем заедно с Европа!

    Коментиран от #20, #33, #39

  • 12 В.В.П.

    65 8 Отговор
    Светът ,разбра ,че сащ са въздух под налягане ,пара.Даже и Холивуд умря..През 60 те лъжеха света ,рок енд ролл,хамбургери ,кока кола. Всичко умря..Пия вода+ ракия,ям боб и люто чушки.Слушам ФСБ,Васил Найденов,ЩурцитеТоника Св... .Путин е стратег ,Джо е прост лапач,от номенклатурата..Скоро ,ще кацне и Су 57+ ,,Охотника,С600,.Искендера,,.Рок енд ролл

    Коментиран от #15, #16, #35, #64

  • 13 Сандо

    64 5 Отговор
    Войни,санкции,санкции,войни!Тия янки няма ли да измислят нещо ново и различно,просто за разнообразие?
  • 14 Ще блокират

    7 50 Отговор
    Всички активи и сметки по света, на олигарсите(разбирай управителите на бизнесите и собствеността на Путин) и ще изключат страната от SWIFT, като начало

    Коментиран от #19

  • 15 В.В.П.

    36 4 Отговор

    До коментар #12 от "В.В.П.":

    Забравих за , Армата и Курганец..Има много муниции за утилизация..Мнооооого.Ако сащ влязът в конфликта,ще видят Булава и Ярс..Спекталът е красив..Шоуто няма да умре
  • 16 Tu cu

    9 28 Отговор

    До коментар #12 от "В.В.П.":

    Толкова кух селянин, че повече няма на къде. Зрял "мъж" да се прехласва по анимационни филми. Но комент.

    Коментиран от #22, #24, #26, #28

  • 17 барчо

    39 1 Отговор
    Русия не вярвам да нападне Украйна, но Украйна ще нападне Донбас, защото над 120 000 украински войници са дислоцирани в близост. В най-скоро време до дни ще се гласува в Думата евентуално признаване на Донбас и Логанск за самостоятелни държави. В Думата искат да гласуват и сигурно ще стане по-скоро да се подпомогнат тези два региона с адекватно оръжие за защита естествено. Така глупаците ще воюват с години и ще забравят изобщо как е започнало всичко. Всеки ден украинските държавници със Зеленски начело говорят по медиите, че Русия няма да напада и народа да се успокои. Нямат данни за каквато и да е инвазия. Видяха дебелия и започнаха да дават назад, което е правилно, за да се избегне една безмислена гражданска война. За сметка на това обаче платените чужди агенти-медии в Украйна непрекъснато натягат обстановката, като през седмица обнародват нови дати, и то точни за руско нападение, което всеки път не се случва. Сигурно вече е време да се направи цялостна преоценка.

    Коментиран от #38, #54

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ма в Европа

    8 45 Отговор

    До коментар #11 от "Цезар":

    хляба го ползваме само са сутрешен сандвич, и то ако бързаме. За какво ми е тая пшеница. В европа ядем месо и зеленчуци. А в русия даже замезват с хляб. Душат го като помияри след нискокачествената водка с която се наливат до нокаут.Да си изнасят пшеницата за Египет. Прочети за къде я изнасят предимно и тогава дрънкай тъпотии. Хляб и картошки ши ям и човек ши чакам да ставам!!!!!

    Коментиран от #66

  • 21 барчо

    37 5 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Ми що купуваш скъпа, а не евтина??? Нашите държавници са отявлени американофили и слуги. Изгониха руски дипломати, налагат санкции на Русия и руски граждани под овчарската свирка на господарите си. Защо бе джанъм купуват не азерска, а руска газ??? Порошенко послуша господарите си и спря да купува скъпата руска газ и зачака да му докарат евтина американска. Тя обаче се оказа с няколко пъти по-скъпа и тогава той започна да плаща руската газ на Полша документално, а си я вземаше от там откъдето и преди. Потрошенко спря да купува донбаски въглища и американските приятели му докараха американски на 2.5 пъти по-скъпи от донбаските и 10 пъти по-некачествени. Тогава за да спаси народа от нов майдана той започна да купува от Донбас и майдана не се случи. Сега обаче го съдят точно затова за държавна измяна. Ние няма да сме по-различни, защото енергията е всичко и ако тя е скъпа, умираш прав.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 mi6osp

    25 3 Отговор
    Ъхъ, ще стане. От няколко години Русия, за да осъществи политиката на заместване на импорт се реиндустриализира с ускоряваща с скорост. Започнаха с по 10 нови големи предприятия месечно, сега са на двадесет нови завода месечно. Този процес се ускорява сега, когато руският нефт достигна 93 долара за барел и газът е с рекордно цени. Държавата влага все повече от получените от износа средства в промишлеността и селското стопанство. Освен замяна на вноса, основна цел на руската реиндустриализация е да се намали износът на суровини за сметка на скъпи продукти от тези суровини.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЗЕЛЕНКИ СЪМ

    26 2 Отговор
    Абе по ББСи го цитираха Зеленски в разговор с джо деменцията (ако въобще с последния може да се води разговор): Русия няма да ни напада, спрете с паниката, защото вредите на Украйна.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 €€€€

    6 19 Отговор
    Повечето руски пенсионери могат лесно да обърнат спестяванията си в евро.
    А някои даже и в две евро!

    Коментиран от #63

  • 30 СТРУВА МИ СЕ

    15 1 Отговор
    ТРЕМОР НИЯ СТАРЕЦ МНОГО СЕ НАПЪВА , МОЖЕ ДА СЕ ИЗПУСНЕ НАКРАЯ !!!
  • 31 Интересно ми е как ще се разберете

    4 1 Отговор
    Инатли-ви мага-рета. Като нито един от вас не отстъпва. Единия вика “ако нахлуят ще има санкции”, другият вика “няма да нахлуем, ако Нато си махнат базите от Източна Европа”. Един омагьосан кръг!
  • 32 Браво

    25 3 Отговор
    Това означава, че Путин наистина ще сгромоляса загниващия капитализъм.Това означава, че Путин е ПРАВ с ултиматума.Притиснал ги е до стената и е въпрос на месеци да КУПИ Европа.
  • 33 И с Аляска е било така.

    4 19 Отговор

    До коментар #11 от "Цезар":

    Това е при тех.Полезни изкопаеми-менделеева таблица,пари в изобилие им дадаха,ама пак не става.Или както се посочи ХУМАНИТАРНИ ПОМОЩИ срещу ликвидирането на арсеналите.Колко жалко,а?! Та за Аласка иде реч.Продали я,понеже нямали пари да поддържат колониялната администрация.Каквото изкарвали,всичко прахосвали.

    Коментиран от #37, #59

  • 34 Нищо не са им дали

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Късно е":

    Американците ако ти дадат салам иди провери дали не са ти взели прасето.

    Коментиран от #53

  • 35 Серджо Леоне

    4 11 Отговор

    До коментар #12 от "В.В.П.":

    Кога цъфнат налъмите,тогава.Пий си ся ракията.Само да не земеш да минеш на "бело"!
  • 36 Лорче

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лора Шварц":

    Ако не си разбрала с гладкото си мозъче, в Русия вече интересът клати феса, тоест ушанката. Така че гладни няма да останат.
    Ти по-скоро се погрижи ти какъв ще го ядеш щото с тая инфлация...
  • 37 mi6osp

    12 1 Отговор

    До коментар #33 от "И с Аляска е било така.":

    Тъ-цъ. Аляска е продадена, защото е така и така е щяла да бъде завладяна от американците. Русия тогава си е направила сметката, че силите ѝ ще стигнат само за Сибир и че той ѝ е достатъчен.

    Коментиран от #45

  • 38 Така,така!

    7 17 Отговор

    До коментар #17 от "барчо":

    120 хил.хохола,а оттатъка 170 хил.руски галоша.И двете страни въоражени и готови.Нали Рус щеше да напада?Ся веше няма да напада.Кат няма да напада,няма да има санкции.Кат напада,тогава северен поток две ще го отнесе,заедно с много,много санкции(Суифта,хъл мъ ръзбийш).Само дет пак са изложи любимата ти Российка.Дигаха пара,тва-онова,сфери на влияние и т.н. и накрая си кротнаха пак,че без париците на тия натови държави мнооо коуфти!
  • 39 Тъпанар

    8 13 Отговор

    До коментар #11 от "Цезар":

    България произвежда близо два пъти повече пшеница на глава от населението в сравнение с Русия.

    Коментиран от #42

  • 40 Мммммдаааааа

    3 11 Отговор
    Коментарите се редят един след друг и след малко кво стааа?Нашият човек ще земе да ги изтрие тия,дет са близо,или по-близо до истината и ще остави всичките свои и ония,лакейническите по Рус.Не,че неговите не са лакейски също,но може би пак да пропагандира по убеждения.И....само още нещо.Това за пшеницата в Рус е верно.В последните години с АМЕРИКАНСКА ПОМОЩ,разбира се,почнаха да вадат на есен много пшеница,повече отколкото в Украйна.
  • 41 Раша

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лора Шварц":

    Ти от семейството на тези,които се спасиха защото руснаците загасиха пещтите в Освенцим?
    Или си от тези,дето раждаха Паулс,Хитлер,Химлер,Гъобелс?
  • 42 Има една подробност

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тъпанар":

    Произвеждаше...

    Коментиран от #52, #65

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ясно

    1 2 Отговор
    Ще предприемат онова, което им е възможно, тоест НИЩО.
  • 45 Да,това е друг аспект.

    5 8 Отговор

    До коментар #37 от "mi6osp":

    Също както Франция(Наполеон) продава Луитияна(територия на сегашни 11 щата),демек това спестило една война на младия американски народ и едно унижение на Франция.Същото би се случило и със западната територия(оная там,руската някога).Продал я руският цар,за да си спести и той нещо.Това е ясно.А иначе тогава отношенията на Рус сас САЩ са винаги топли.Малко по-късно при краха на Цусима в 1905 и последвалият мирен договор в Портсмут,загубилите войната руснаци получават една солидна подктепа от АМЕРИКА,иначееее...на ясно си,че Япония,новата империя и велика сила им дава ултиматум да опразват Сибир на изток от Байкал.Изобщо Рус си се движи в един разсипнически живот,та и до днес е така.Бих пописал още,ама оня,пича ги трие после всички дет го дразнят.
  • 46 Ганди

    19 7 Отговор
    На никои вече нему пука за санкциите срещу Русия. Путин ще го премести и толкоз. Но бай дън, столтенберг, урсула, джонсън др. Станаха за смях.
  • 47 Питам се

    14 5 Отговор
    Дали ,в крайна сметка,на руснаците няма да им писне ,от тия санкции ,и да избушат не само САЩ ,а и целия свят?
    И реално ще имат повод.

    Коментиран от #60

  • 48 Смешници

    16 4 Отговор
    САЩ е държава която с всеки изминал ден се превръща в световен цирк и кухо плашило.Путин ясно каза че не пука и САЩ не плащат с тези санкции никой,но нашите пропагандатори давай едно и също като папагали всеки ден.Русия ви каза ,че при нови санкции,къса всички отношения със САЩ и запада ,това показва колко им пука на Русия,а това умните знаят,никакви политически и икономически отношения със САЩ и васалите им.Кой пръв ще изреве,а?
  • 49 Смешник

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лора Шварц":

    Ти Русия не я мисли,има жито ще яде ,но по твоята логика запада какво ще яде?(петрола ме е само за топлене,той е за всичко) или ще стават канибали запада?
  • 50 Смешник

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Научи разликата между евтината азерска и руската газ,тогава се изхождай.
  • 51 ДаЗдраПерМа

    13 2 Отговор
    брей свърши хляба в Русия ще се наложи черния хайвер да го мажат върху шайби салам
  • 52 Без подробност

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "Има една подробност":

    Ако не два пъти повече на глава,то винаги над един път,или горе-долу 1,5 пъти повече на глава.Но виждайки данните на глава от население при производството в Рус,то не е много,сравнено с това в Украйна,а и другите страни.Или пак ала-бала,демек Рус не е това,което се опита да представиш.
  • 53 Не криви си душата.

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Нищо не са им дали":

    Даваха им,даваха им.
  • 54 стоян

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "барчо":

    До 17 ком -Да не искаш на унгарската граница да са дислоцирани украинските войски другарю влюбен в Путин -като руските войски Путин ги дислоцира край украинската граница готови за нападение
  • 55 Олга

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Късно е":

    Докато те са били пуснати на свободно в Русия през 90-те откраднали много руски военни технологии да не говорим,че са навлезли и в стопански дейности и там крали какво то са искали. Дори един един от тях е бил осъден за това в САЩ, а някои ги търси Русия досега, но не ги издават.Те не могат да не смучат и да не крадат,ако ги пуснеш в двора си.Вродени разбойници. Дали били, виждаш лш. Не пресмирай народа.
  • 56 Уплашихте

    4 1 Отговор
    гаргите. Шайка изпаднали клошари
  • 57 Дъвчат

    1 0 Отговор
    ли Дъвчат
  • 58 Бегай бе!

    4 6 Отговор
    Олга..нещо май се бъркате!!!Всеизвестно е,че КРАДЦИ НА ТЕХНОЛОГИИИ са ватниците от Империята злото в Кремъл!Нищо руско няма!Като се посне от радиото на Попов,автоматите Калашников,телевизори,хладилници,автомобили...всичко!И нефт и газ с чужди технологии добиват!Ама иначе не си затваряте устата да се хвалите колко сте изобретателни и напредничави!Анимационните ракети на Джуджето Путин май са нова технология!Добре,че са американците,дето ви спасиха с ленд лиза Втората Световна можахте да откраднете 400 завода от Германия,монтирани в Русия 1 към 1!Гола фукня са и целия свят им пречи!Комплексирани и подли!Технологии и Русия?!?!?!Пълен смях!
  • 59 Дреме ми

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "И с Аляска е било така.":

    Луд си ти за връзване ГЛУПАКО...
    Аляска ще си я вземат и още много неща...
  • 60 Дреме ми

    8 3 Отговор

    До коментар #47 от "Питам се":

    Неее не целия свят...Само сша...Там е проблема!Няма краварник няма проблем.Всичко ще бъде наред.
  • 61 ерр

    5 1 Отговор
    Как Ви не омръзна бе? Русия, санкции, нахлуване!
  • 62 Тоа па

    5 2 Отговор
    В момента Руската Федерация внася и изнася стоки от Запада в рамките на 20%.Кой плаши Некролога ? Като им спрат петрола и газта тогава ще видят в черква пърди ли се !
  • 63 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "€€€€":

    Руските пенсионери всемат два пъти в повече от българските, и то в евро, демек пенсията на българския пенЦионер е 50 цента. То че са зле е ясно, ама чак толкова!!!!
  • 64 хххх

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "В.В.П.":

    Една бройка летящ москвич от 4-то поколение СУ-57 и една бройка от тоя нелеп дрон Охотник ,който на всичкото отгоре е лош опит за копие на американския RQ-170 !

    Коментиран от #69

  • 65 Тъпанар

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Има една подробност":

    Виж за справка 2021година!
  • 66 Браво

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ма в Европа":

    Само ти си мислиш, че ядеш месо и зеленчуци затова гладните руснаци са забранили вноса на месо от повечето Европейски държави,защото е месо.
  • 67 Под

    3 0 Отговор
    Думата ,,някога,, имате предвид, времето когато, Горбачов и Елцин се бяха продали на американците нали? Щото никога друг път Русия не е била ,,слаба,, калто се озразявате. То и по времето на тия двамата продажници не е била слаба а само така е изглеждало на високо ниво. Тъй де слаба викаш а???
  • 68 Явно безсилие

    3 0 Отговор
    САЩ се оплетоха в собствените си митове и сега търсят начини за приемливо отстъпление. Байдън "предупреди " Украйна да чака нападение от Русия през февруари. Когато отмине февруари, ще се случи едното от двете неща; 1. Това "предупреждение" ще бъде "забравено". Логично - и не деменцията на отправилото предупреждението лице ще е причината, а навикът на САЩ да забравят подобни неща, не е за пръв път или 2. Ще се появи изявление "Видяхте ли как ви помогнахме, като принудихме Русия да не ви напада? Хайде сега да ни благодарите!“ Отделен е въпросът, че Русия не смята да напада Украйна - това не е темата на подобни изявления...
  • 69 Да, бе -

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "хххх":

    всичко неамериканско е копие на американското. Даже и компютрите, които са китайски... Ама казват, че американците са открили и топлата вода. И само от алтруизъм не искат данък от всеки, който я потребява...
  • 70 мучо

    2 1 Отговор
    този изкуфял старец ще направи голяма беля..........
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Eхо

    1 0 Отговор
    Путин Путин грьмни тия кравари да не пречат само на светь...с техмите санкциии....