Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 09:22 2 462 20

Над 120 арестувани на протест срещу задължителната ваксинация

  • нова зеландия-
  • арестувани-
  • протест-
  • коронавирус-
  • задължителна ваксинация-
  • полиция

В Нова Зеландия ваксинирането е задължително за някои професионални групи

Над 120 арестувани на протест срещу задължителната ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Повече от 120 души бяха задържани днес, когато полицията започна да премахва лагер на протестиращи пред парламента на Нова Зеландия, предаде ДПА. Лагерът бе създаден от противници на задължителната ваксинация, предаде БТА.

Началникът на полицията на столицата Уелингтън Кори Парнел каза, че днес пред парламента все още има сериозно полицейско присъствие. Силите на реда са наредили районът да бъде опразнен, но още има протестиращи, които отказват да се подчинят на настойчивите призиви да го напуснат. Признаваме правото на гражданите да протестират, но тези, които действат в нарушение на закона, може да бъдат арестувани, заяви Парнел. Те може да бъдат обвинени в навлизане в неразрешено пространство и затрудняване на действията на силите на реда.

Радио "Нова Зеландия" съобщи, че е имало леки сблъсъци между демонстрантите и силите за сигурност. Във вторник пред парламента на Нова Зеландия на протестна акция срещу противоепидемични мерки се събраха хиляди хора. Те пристигнаха от страната с леки коли, камиони, мотори и ги паркираха по улиците около парламента, явно вдъхновени от акцията на канадските шофьори в Отава. В следващите дни някои от протестиращите напуснаха района, но други останаха там. Направен бе опит да се влезе в сградата на законодателното събрание, но той бе пресечен от полицията.

В Нова Зеландия ваксинирането срещу COVID-19 е задължително за някои професионални групи като пожарникари, за работещите в здравеопазването, образованието и затворите, за военните. Служителите, които откажат да си поставят ваксина, може да бъдат освободени. Документ за ваксинация се изисква и за влизане в кафенета и ресторанти, за ходене на църква и на фитнес. Страната с население от пет милиона души е отчела около 10 000 заразени с коронавируса и 53 смъртни случая, свързани с COVID-19. Министър-председателката Джасинда Ардърн призова протестиращите в Уелингтън да спазват правилата и да напуснат района пред парламента. Тя отбеляза, че съвсем не всички техни съграждани споделят тяхната гледната точка.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    76 8 Отговор
    ДЕМОкрация, сър‼️
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Поповете, защо мълчите, бе?

    90 7 Отговор
    Голямо "пазене" на населението пада, за пръв път от налагането на християнството и мюсюлманството с подобни методи. Някой да оспори, че това не е религия! Това е религия, нарича се САТАНИЗЪМ и черните пастори ги виждате всеки ден по телевизиите.
  • 4 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    93 6 Отговор
    Докато едни отменят вече псевдоваксините , заради доказани вреди, други арестуват за отказ от задължителното убождане‼️
  • 5 123

    58 6 Отговор
    Либерални /соросоидни/ ценности.
    Тези не са ли борци за демокрация или ще бъдат наречени бандити.
    Мерси от тези ценности.
  • 6 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    75 4 Отговор

    До коментар #2 от "подкрепям":

    И сто плюсчета да си сложиш , няма да прогледнеш ! Това не са АНТИВАКСЪРИ, защото това не са ВАКСИНИ ‼️ И никой от тях не е убил никого ‼️

    Коментиран от #8

  • 7 /////

    62 4 Отговор
    Ковидфашизъм в действие властта срещу народа.
  • 8 и черното е бяло

    6 36 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    а бялто е черно , каза плоскоземецът

    Коментиран от #14

  • 9 ТаУмВзе

    59 3 Отговор
    Опа наци стайл! Видяха, че хората се събуждат от Лъжата вакса и ни монтираха Война с Русия и Китай.
  • 10 глоги

    34 3 Отговор
    Над 120 ДУШИ СА арестувани на протест срещу задължителната ваксинация.
  • 11 Бе то и задължителното

    58 2 Отговор
    набождане, и мерките са незаконни, ама да си отстояваш правата и свободата са по - "незаконни". Ето класическа форма на фашизъм в нашето време. Изключително тъпи полицаи, все едно те са извън земни.
  • 12 А АЗ ПОДКРЕПЯМ

    15 9 Отговор

    До коментар #2 от "подкрепям":

    Мерките, ограничаващи раждаемостта на идиотите, дебилите и кретените. Подобна мярка се е използвала в САЩ по отношение на тъмно зелените, защото са ги смятали за унтерменши.
  • 13 Def

    52 2 Отговор
    И тяхната премиерка се прави на диктатор. Но и нейната кратуна ще се търколи. Това е само революция. Истинската борба тепърва започва.
  • 14 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "и черното е бяло":

    Ами "НЕ" у нас е не, а в Гърция значи "ДА" ‼️ ама то плиткоумците ....
  • 15 Малко история

    25 3 Отговор
    Това не е арест, а са имали непослушанието да развалят медитацията на управленците, точно като са следели индексите на фондовите борси, може ли такива работи, да им развалят сутрешното кафе. Или маорите не са спазвали наредбите за тишина като са изпълнявали каранга. Останаха ли маори в Нова Зеландия, или и те като индианците, поизчезнаха от острова, следствие на културната експанзия на "добрите" бели заселници. И те ли в знак на войните водени срещу тях, празнуват "Денят на благодарността". Тъй де, можеше хептен жив индианец да няма в Америка.Малко история "Залезът на маорите започнал с договора от Вайтанги, сключен между британската корона и петстотинте маорски главатари на 6 февруари 1840г."
  • 16 Някой

    39 0 Отговор
    Когато това се случи на протест в Русия, следва вой до небесата как не се спазвали демократичните права на гражданите.
    Когато има арестуване на протест в "демократична" страна, то това се прави в името на демокрацията и правата на хората.

    Колко патетично!

    Иначе, хората са си демонстрирали мирно. Спли за си по платките. Обаче, режима в тази страна е решил, че не може да се толерират хората, които си търсят правата. Ще вземат да се събудят и другите, и тогава има опасност режима да падне!
  • 17 Мими

    27 1 Отговор
    Че то както е тръгнало утре смяната на пола е стане задължителна според нуждите на държавата
  • 18 Ковидарите

    19 0 Отговор
    Джадинда Ковидарката се уплаши да не последва съдбата на колежката си Джъстин Трюдо и прати силоваците да мачкат крехката съпротива срещу тиранията! В т.н. джендърски държави нещата са най-зле, използва се като повод "ковид" за да може да пречупят нормалните и после да прекарват лесно извратените си либерални "ценности" !
  • 19 Нико

    16 0 Отговор
    53 смъртни случая (всеизвестно е че дори тази цифра е преувеличена) на 5 милиона население. Насилствено ваксиниране с неизвестен и експериментален коктейл от химикали - не е ли твърде пресилено. Това е един гигантски експеримент с човечеството и медицински фашизъм. Твърде много наподобява на идеята на идеолога на тази истерия да затъмни слънцето чрез кемтрейлс. Всички трябва да се надигнем срещу това и да изметем тази свръх богата пасмина, която си прави каквото иска експериментирайки с нас. ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ПРЕДИ ДА СТАНЕ КЪСНО.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.