Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 10:38 4 821 7

САЩ: Предайте ни този президент

  • хондурас-
  • президент-
  • екстрадиция-
  • сащ-
  • хуан орландо ернандес-
  • наркотици

САЩ го разследват за трафик на наркотици

САЩ: Предайте ни този президент - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са поискали от Хондурас екстрадицията на бившия президент Хуан Орландо Ернандес, съобщава АП. Ернандес беше президент на Хондурас от 27 януари 2014 до 27 януари 2022. Според информации от медиите САЩ го разследват за трафик на наркотици, предаде БНР.

Туит на Министерството на външните работи на Хондурас потвърждаващ че министерството е поискало от Върховния съд на тази страна да одобри екстрадицията на "политик от Хондурас", без да дава повече подробности.

Но настоящият вицепрезидент на Хондурас Салвадор Насрала потвърди пред "Асошиейтед прес", че в искането се посочва името на Ернандес.По-късно председателят на Върховния съд свика спешно заседание на съда за вторник сутринта, за да избере съдия, който да разгледа искането за екстрадиция от Съединените щати. До момента Хуан Орландо Ернандес не е говорил публично по темата.

По-рано бившият президент коментира решение на Държавния департамент на САЩ, който обяви, че е наложил визови ограничения за влизане в тази страна. Ернандес написа отворено писмо, в което казва, че е научил за решението от медиите и социалните мрежи. Той също така посочи, че неговото правителство смело се е изправило срещу организираната престъпност във всичките ѝ форми, както и че е изненадан, че решението според него се основава на съобщения в медиите и на изявления на наркотрафиканти и доказани убийци, които са били екстрадирани от неговото правителство или е трябвало да избягат и да се предадат на властите на САЩ от страх да не бъдат убити или екстрадирани.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комон Сенс

    13 3 Отговор
    Нйа-добре да разследват цялата държава за трафик. Като казваме , че мафията си има държава, визираме точно някои латиномодели. Натам бяхме тръгнали. Дано вече се връшаме към норналност.
  • 2 Франциско

    42 3 Отговор
    А военнопрестъпниците Клинтън и Буш кога ще ги призоват от Хага?
  • 3 Копейкин

    37 1 Отговор
    Елате да вземете наш Бойко, който извърши 100 пъти повече престъпления!
  • 4 Мхм

    38 2 Отговор
    Кои са тия да искат предаването на когото и да било?!

    Коментиран от #6

  • 5 36362626

    9 3 Отговор
    Тия грингота ,може да са световна икономика и военна сила 1 ,но защо позволяват на тапанари да се промъкват във властта и да подронват авторитета и и да и печелят врагове.
  • 6 Съдията Дред

    24 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мхм":

    Искашли са нещо от бившия президент на Хондурас и са го оклеветили първо за нарко бос
    и сега искат да го екстрадират за, да си отмъстят.Така наклеветиха и ген. Нориега в Панама 1989г!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.