Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Февруари, 2022 23:01 3 684 32

Путин обяви готовност за преговори с Киев, призова украинската армия да свали правителството си

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски

Дмитрий Песков уточни, че в руската делегация ще бъдат включени представители на министерствата на отбраната и на външните работи, както и на президентската администрация

Путин обяви готовност за преговори с Киев, призова украинската армия да свали правителството си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл обяви днес готовност за преговори с Украйна по предложението за военен неутралитет на страната, а малко след това президентът Владимир Путин призова украинската армия да свали правителството си.

След като тази сутрин украинският президент Володимир Зеленски изрази готовност да обсъди с Москва неутрален статут на своята страна, като същевременно поиска гаранции за нейната сигурност, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати в Минск делегация за преговори с Украйна. Новината от Кремъл дойде след телефонен разговор на Владимир Путин с китайския лидер Си Цзинпи

Още новини от Украйна

Дмитрий Песков уточни, че в руската делегация ще бъдат включени представители на министерствата на отбраната и на външните работи, както и на президентската администрация. Той припомни позицията на президента Путин, че целта на операцията е “демилитаризацията” и “денацификацията” на Украйна. Според Песков това е неотменна част от неутралния статут.

Малко по-късно обаче Песков каза, че украинската страна е предложила среща във Варшава, взела е пауза и е започнала да разполага системи за залпов огън в жилищните квартали на градовете, включително столицата Киев.

Междувременно на заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация президентът Владимир Путин се обърна задочно към украинските военни, като ги призова да вземат властта в своите ръце:

„Не позволявайте на неонацистите и бандеровците да използват вашите жени, вашите деца и старци като жив щит, вземете властта в ръцете. Изглежда, че с вас ще ни е по-лесно да се договорим, отколкото с тази шайка наркомани и неонацисти, които са заседнали в Киев и са взели за заложник целия украински народ“, каза руският президент Путин.

Преди това той е разговарял по телефона с китайския лидер Си Цзинпин и подробно го е информира за решението си да признае т.нар. Донецка народна република и Луганска народна република и да започне специална операция в защита на мирното население от геноцид.

Председателят Си е подчертал, че се отнася с уважение към действията на Русия в настоящата кризисна ситуация и в същото време е добавил, че Пекин подкрепя суверенитета и териториалната цялост на всички държави и спазването на Устава на ООН.

Си е подчертал, че трябва да се откажем от манталитета на Студената война и да уважаваме законните опасения на страните в сферата на сигурността.

По думите му в Европа трябва да бъде създаден ефективен и устойчив механизъм за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕМЕК..

    20 12 Отговор
    ПУТИН МУ Е КАЗАЛ! ЗЕЛЕНЯСЪЛ ИЗНАСЯЙ СЕ!ПРАВ ТИ ПЪТ..КРИВА ТИ ПЪТЕКА!....

    Коментиран от #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аналитик плюс

    26 10 Отговор
    Путин очевидно няма друг избор освен да прави като Израел - периодично да разчиства и обуздава натовското "перчене" източно-европейските подлоги - точно както прави Израел с заобикалящите го араби.
  • 4 Иванушка

    17 3 Отговор
    "...след телефонен разговор на Владимир Путин със Си Цзинпи..." - утре Китай ще удари Тайван. Трябва му време да дислоцира флота, затова са уж "преговорите"

    Коментиран от #14

  • 5 Ммммм

    11 7 Отговор
    Всичко май,ще свърши много бързо,а аз се надявах да дойдат хиляди украинки в БГ

    Коментиран от #8

  • 6 Топурдаков

    19 17 Отговор
    На площада Тянмън студент успя да спре танкова колона....а Путлеров танк се отклони специално за да смачка отбил автомобил за кеф, тва е Путлеровата освободителна армия ,другари българомразци. Дори и помаците са се съпротивлявали преди да си сменят вярата а вие я давате за шепа жълти копейки.

    Коментиран от #17

  • 7 В НИКАКЪВ СЛУЧЕЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Смеххх":

    Искам го в затвора Черния Лебед с отключена килия.
  • 8 Коко

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ммммм":

    За украйнките и аз се надявах да цъфнат на северното ни Черноморие,преди 20години дрънчаха една Украйна в Севастопол,и още я помня...
  • 9 Бг681

    6 6 Отговор
    Предлагам вместо да МРат обикновените хора да се направи двубой в клетка: путйо срещу украинския който си каза къде е

    С хладно оръжие както си му е реда да виждаш лицето на врага пред теб! не страхлива стрелба отдалеч с пушки или ракети

    Кличко също не би отказал на някой як мужиккк

    Излиза че предците ни са били прави да решават на турнири войни вместо масови кланета на военните и цивилни
  • 10 Петьо Петров

    16 6 Отговор
    Не съм натовец, не съм руснак, а българин.
    Неутралитет и независимост на България! Не, на агресията!

    Натовци искаха бази на границата с Русия. Е,ще ги имат. Отдавна е казано,внимавай какво си пожелаваш. Когато Русия прелагаше буферна зона между нея и НАТО като гаранция за мир,никой не чуваше,бяхме заслепени от величието на Пазитилите,които не искахме. Опорката беше,всяка страна сама решава дали да бъдат защитавана от НАТО. Да попитам,вие сте представители на България,някой пита ли ви, или реши еврейчето с трабанта? Осъзнайте се! Натовския бог е далеко,а мечката е близо. Искате война ли с Русия ли?

    Коментиран от #31

  • 11 Дано не е така

    3 7 Отговор
    Тази нощ ще е последна за всичко останало живо в Киев.
  • 12 Биби Долапчиев

    3 6 Отговор
    Путлер мо казаха не на китайски! Остана си сам несретника!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иванушкеее

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иванушка":

    Не познаваш играта на Китайката, дават устна подкрепа на Путин но заемат неутрална позиция.
    Китаеца се вдигна до световна сила чрез търговия със запада и саш а не с русия.
    Китаец много много хора има нужда от територия и ресурси, половин Китай е пустиня и планини.
    Китаец знае че човек не вечен но бизнес вечен и гледа в бъдещето а не в миналото
    Миналото е мъртво и е там само да се учим от него а не да се връщаме
    малко сложно за танкисти пиещи спирачна течност
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 666

    4 1 Отговор
    За да предложи нещо Путин,значи нещо предстои,така беше и преди седмици,предложения и видяхме каквво последва
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Съжалявам за жертвите,

    12 2 Отговор
    които понасят и двете страни, но такъв огромен го забива руския президент на капитализма, че Западът е напълно ошашавен и тепърва ще го усеща. А руските хора, истинските те са калени, за разлика от малка част от младежта, възпитана в новите условия. Светът няма да е това, което беше.
  • 19 Добър Ден

    3 0 Отговор
    А Украинците казаха, заповядайте ще направим преговорите по Киевските улици.
    Времето за блъф свърши играта е Без Коз ако ще играем да играем.
  • 20 Трифон зарезан

    4 10 Отговор
    Путин май самолета не се вдига и закъснява доставка на виагра. И реши да превземеш цяла Украйна белким ти стане . Ама те годините не прощават сърдито старче смъртта идва и за теб това е естествен процес.

    Коментиран от #32

  • 21 Напреднал

    13 1 Отговор
    Не се тревожете толкова за Украйна - скоро ще бъде наистина свободна да прави каквото пожелае - просто трябваше да се освободи от натовския арсенал, който атлантиците започнаха да трупат там. Имайте предвид, че нормалните хора по света се изчакаха да видят по-сериозни действия от някого насочени против деспотичния и демгагогски униполярен нов световен ред и в защита на световния плурализъм. Накрая, да не забравяме, че Ванга отреди положителна роля на Русия в предсказанията си днешното настояще и утрешното бъдеще.
  • 22 Погледнете президента

    8 0 Отговор
    Учил икономика или право, от младеж пее и играе, създал на 19 години театър, работил в шоупрограма, без да има образование за това. Още от младеж е подготвян за роля в обществото. Той не е политик, няма опит като такъв. Но е натрапен на зрителите чрез телевизия, като нашия чалгаджия, и после в политиката. Тези хора са в някакви тайни организации, не е възможно да имат такива шеметна кариера ако не са подкрепени от големите играчи и пари. А като такива марионетки, те са само кукли на конци и им личи, в поведението, жестовете, начина по който реагират.
  • 23 Hoho Boho

    5 8 Отговор
    Руският народ да свали ПУТЛЕР!

    Коментиран от #27

  • 24 ТУК и СЕГА

    6 7 Отговор
    70% подръжници според коментарите са на Путлер. След като си замине не повече от 15-20% ще останат само заблудени пенсионери другите са пъпчиви геймъри или заработват за копейки.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 кочо

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Hoho Boho":

    Той е там на трона заради Олигарсите и именно те ще го детронират че им бръкна с тая измислена война с милиярди долари. СВОБОДА ЗА УКРАЙНА! КАЗАХ!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Б. В.

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "ДЕМЕК..":

    Няма да стане!!! Всички украинци са срещу Путлер (Путин + Хитлер = ПУТЛЕР)! Той самият е неонацист, и ще падне със силен грохот пред света! Украйна няма да бъде предадена от нейните граждани, дори от военните!!! Джуджето трябва да бъде обесено, за назидание!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Slavi Chafadarov

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Трифон зарезан":

    🤣🤣🤣🤣п@ляч0