Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Април, 2022 05:38 1 761 20

Столтенберг: Няма признак, че Путин се е отказал от амбицията да контролира цялата територия на Украйна

  • йенс столтенберт-
  • нато-
  • брюксел-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин

В Брюксел започна двудневна среща на външните министри от страните-членки на НАТО

Столтенберг: Няма признак, че Путин се е отказал от амбицията да контролира цялата територия на Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна може да продължи дълго - месеци и дори години. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел, където започна двудневна среща на външните министри от страните-членки на НАТО, предаде БНР.

Столтенберг подчерта, че няма признак, че руският президент Владимир Путин е изоставил амбицията си да контролира цялата територия на Украйна, както и че конфликтът е достигнал критична фаза, тъй като Москва и дислоцирала силите си от северната част на страната и ги превъоръжава като подготовка за голяма офанзима на Изток:

Още новини от Украйна

"Не виждаме никаква индикация, че президентът Путин е променил амбицията си да контролира цяла Украйна, а също така да пренапише международния ред. Трябва да сме подготвени. Трябва да подкрепяме Украйна, да поддържаме санкциите срещу Русия и да подсилим нашата отбрана, защото войната може да продължи дълго и трябва да сме подготвени затова".

Съюзниците от НАТО предоставят противотанкови ракети и средства за противовъздушна отбрана, но и различни видове модерни технологии за отбрана, както и леко и тежко въоръжение за Украйна, допълни Столтенберг и подчерта, че няма да навлиза в детайли за конкретната военна екипировка, но припомни:

"Партньорите от НАТО подпомагат Украйна от много години. Обучили сме десетки хиляди украински войници, които сега са на първа линия срещу руските нашественици. Също така страните членки на НАТО предоставяха екипировка на Украйна в продължение на години. Това, съчетано с храбростта и отдадеността на украинската армия, дава всекидневни резултати на бойното поле".

На срещата на външните министри от страните членки на НАТО в Брюксел се очаква да бъде дискутиран и въпросът за неохотността на някои страни членки да предоставят военна помощ за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OTAN

    30 4 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува !
  • 2 Слава Богу!

    13 7 Отговор
    Слава Богу!
  • 3 Тоя кукурунгел не спря да плюе

    40 9 Отговор
    от миризливата си уста!!

    ПУТИН ЩЕ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!

    САЩ от 30 години правеха същото сега ще гледат!!
  • 4 Ако не елиминиране жужето

    5 21 Отговор
    Това ще означава само че той е ваш агент и цирка с украйна предварително е замислен
  • 5 Шпионин

    3 2 Отговор
    Хайде да си ги премерили.
  • 6 Ами сега

    22 2 Отговор
    " На срещата на външните министри от страните членки на НАТО в Брюксел се очаква да бъде дискутиран и въпросът за неохотността на някои страни членки да предоставят военна помощ за Украйна." А как се справят с НЕОХОТНОСТТА ? Има отговор. На сайта на външното министерство на Китай карикатура - поставен към главата на човека пистолет в цветовете на американския флаг и надпис " Take my side "
  • 7 Сесесере

    5 22 Отговор
    Жужака, с тази разпадната държава, собствените си крадливи пияници не може да контролира! Ломти за още!
  • 8 124

    30 5 Отговор
    Без НАТО светът ще е по-добро място! Създаден 6 г. преди Варшавския договор като заплаха за Съветския съюз, НАТО продължава да бъде Световен бандит!

    Тоталната лъжа за отбранителния му характер се потвърди през всичките години на съществуването му. Грандиозната демагогия не може да скрие и изопачи фактите и историческата истина!

    Коментиран от #20

  • 9 124

    33 6 Отговор
    НАТО и САЩ фашизираха Украйна, нарушиха споразуменията за неразпространението му на изток и скриха престъпления на азовци и бандеровци в Донбас и сегашните им зверства срещу цивилни. Мълчи за това.

    Въпреки зловещата цензура и фалшива информация на Запада и укрофашистите истината се вижда всеки ден.

    Победа над фашизма! Z
  • 10 Шляхтиц

    15 1 Отговор
    Не само цяла Украйна. Източната половина на днешна Полша, цяла Украйна, трите прибалтийски държави са БИВШИ РУСКИ ГУБЕРНИИ ...............

    Коментиран от #17

  • 11 Ако не елиминирате жужето

    1 13 Отговор
    Това ще означава само че той е ваш агент и цирка с украйна предварително е замислен
  • 12 ТаУмВзе

    17 2 Отговор
    Лавров му обясни Ясно, че не го имат за нищо, но то си лае нещо си.
  • 13 Тити

    8 1 Отговор
    А защо да се отказва като Европа му налива пари в джобовете всеки ден.
  • 14 Столтенберг?? Искахте на всяка цена да

    13 2 Отговор
    Започне война в Украйна!! Започна, сега пак сте не доволни, колко ще продължи ще решават тези, които се избиват заради вас!!
  • 15 Путин

    12 3 Отговор
    иска само Украйна, а САЩ - целия свят. Това, че сега живеем добре не значи че ще е задълго. Колко от богаташите поумряха от Ковид-19 (дело на САЩ)?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 И Бг

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шляхтиц":

    Е бивша околия на Османската империя
  • 18 Иванушка  🇷🇺

    2 4 Отговор
    Няма обаче и очаквани Резултати, украинците по руски се оказаха костелив орех. Шокиращото е че от Световно показно за силата на Руската армия и безаналогови оръжия, ситуацията демонстрира Неподготвеността и Аналогичността на армия и оръжия - сериозно Отрезвяване и Приземяване за руските ястреби и амбиции. Иронично нищо не е загубено - след поне 5000 реални руски жертви срещу 250 на САЩ в Югославия, в действие би трябвало да влезнат прехвалените ВКС на Русия, щурмови СУ34, бомбандировачи, хеликоптери, които да ударят Украйна с бомбен килим и високоточни оръжия. Основния проблем е Полската граница през която минават Западната помощ.
  • 19 2121

    2 1 Отговор
    Това ,че Столтенберг е едно нищо , е повече от ясно.Фашистка сащ и противна Англия, са виновни за войната.Да не пропусна ,че на тази дата София ,Враца, Софийско поле са бомбандирани от сащ и Англия-има ли още наивници ,за фашистката роля на тези две измислени страни-разрушена е София, убити са 2300 Българи, поразена е църквата Света Неделя, Парламента е разрушен ,убити са деца от гърмящи играчки пуснати от самолетите на сащ и англия,ранените са безчет.ОИма ли наивници!,И, за О,краина/покрайнина/няма думата.Тук се премерват силите на тъпите сащ и Русия.Естествено Русия, ще победи.нищо от глупостите ,които се пишат за Русия не е вярно.Вярно е обаче за 40-тях Биолаборатории които произвеждат биологично оръжие ,чрез използване на ООИ-бруцелоза, чума холера, кримска хеморагична треска сибирска язва ,тиф, тетанус ,вариола.-в О,краина.Кой с акъла си ще произвежда биологично оръжие насочено срещу Русия-това са сащ и противна Англия.Колкото до ПП, Кирил лъжеца/излъга два пъти Р. Радев/, до фъндъкова със знамената, ДБ със градинките и тротоара кръстени на о,краина надхвърля предела на търпимост.Фашистите от окраина ползват хотели в Черноморието, хранят се без да плащат, пазаруват с ваучери от 100 лева всеки ден.Някой помисли ли от ПП, Просто Киро за пенсионерите,родители с малки деца ,за болни ???НЕ!!!Какво прави тъпата Урсула в България?Срещу кого ще ни настройва?Ние Българите сме за Русия!Нови избори.Ново Българско Правителство без чужденци-просто Киро и Лорер.
  • 20 Без Русия

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "124":

    Света ще бъде едно по добро място за живеене без Путин