Last news in Fakti

8 Май, 2022 13:30 2 247 4

Кралят на Саудитска Арабия влезе в болница

  • крал-
  • саудитска арабия-
  • болница-
  • джеда-
  • тестове

Кралят е влязъл в специализираната болница King Faisal в крайбрежния град Джеда

Кралят на Саудитска Арабия влезе в болница - 1
Снимка: БГНЕС

Кралят на Саудитска Арабия Салман е приет в болница за неуточнени тестове, съобщиха държавните медии в неделя, цитирани от АФП. Като цяло кралството се стреми да потуши спекулациите относно здравето на 86-годишния монарх, който управлява най-големия износител на петрол и най-голямата икономика в арабския свят от 2015 г., предаде БНР.

Кралят е влязъл в специализираната болница King Faisal в крайбрежния град Джеда в събота, "за да проведе някои медицински прегледи", според официален доклад, позоваващ се на изявление на кралския двор.

„Бог да пази Пазача на двете свещени джамии и да се радва на здраве и благополучие“, се казва в изявлението.

Рядко се случва дворът в Рияд да съобщава официално за здравето на монарха, коментира АФП. През 2017 г. Саудитска Арабия отрече съобщенията и нарастващите спекулации, че кралят планира да абдикира в полза на сина си престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който де факто е владетел на страната.

Крал Салман претърпя операция за отстраняване на жлъчния си мехур през 2020 г.

За последно той беше хоспитализиран през март за това, което държавните медии описаха като "успешни медицински тестове" и за смяна на батерията на своя пейсмейкър.

Под неговото управление Саудитска Арабия започна амбициозни икономически реформи за ерата след петрола и даде повече права на жените, като същевременно прие по-настоятелна външна политика, включително да влезе във войната в съседен Йемен, коментира агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мехди

    4 0 Отговор
    Няма да излезне от болницата, преврат и край на съглашението с опонентите. Коя "велика" сила има интерес от безплатен петрол?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 веселяк

    4 0 Отговор
    Горканчо, цял живот се мъчи! Ся няма да спя да го мисля!
  • 4 Blackthorn

    4 0 Отговор
    Препрограмират му чипЪ