Last news in Fakti

11 Май, 2022 12:05 641 4

Нова Зеландия налага санкции на осем организации и граждани на Русия

  • нова зеландия-
  • санкции-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Външният министър на Нова Зеландия Наная Махута обяви нови санкции, наложени от страната на осем руски организации и граждани заради ситуацията в Украйна

Нова Зеландия налага санкции на осем организации и граждани на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Външният министър на Нова Зеландия Наная Махута обяви нови санкции, наложени от страната на осем руски организации и граждани заради ситуацията в Украйна, съобщава "Интерфакс". „Нова Зеландия продължава недвусмислено да осъжда неоправданата и незаконна атака на Русия срещу Украйна“, каза Махута в изявление на правителствения уебсайт.

Според актуализирани данни, публикувани на сайта на Министерството на външните работи на страната, в новите санкции са попаднали официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, началникът на Главното разузнавателно управление на Генералния щаб на Русия (ГРУ) Игор Костюков, генерален директор на ВГТРК Олег Добродеев, президентът на медийния холдинг "Красная звезда" Алексей Пиманов, съоснователят на новинарския портал NewsFront ("Newsfront") Михаил Синелин, пише "Интерфакс".

Списъкът включва също така и 85-и главен център за специални услуги (ГЦСС) на Главното управление на руския Генерален щаб, "Главния център за специални технологии" на Главното управление (ГУ) на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ и Руската агенция за интернет изследвания.

Махута обясни, че последните санкции са насочени към осем физически и юридически лица, участващи в „кампанията за дезинформация на Путин“, както и кибератаки срещу Украйна.

„Те надграждат по-ранните санкции на Нова Зеландия срещу пропагандисти и разширяват нашия списък със санкции, за да включим прословутата „ферма за тролове“, говорителя на руското министерство на отбраната и други“, каза новият външен министър, цитирана от "Интерфакс".

Според нея настоящите санкции отразяват пълното отхвърляне на опитите на Москва „да подведе международната общност“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА НАЧУК@МЕ крадливата пасмина ГЕРБ

    5 1 Отговор
    Малките пуделчета гледат да се натегнат на големите помиYYYари...
  • 2 Т й бг д сф йк

    6 0 Отговор
    И тези от края на света мишки и те налагали санкции. Гледайте си там ураганите и цунамитата и не се занимавай те с тез неща.
  • 3 местим

    0 0 Отговор
    питин съм
  • 4 Мишо

    3 0 Отговор
    Наглосаксонсци да геее!!!