Last news in Fakti

17 Май, 2022 07:35 1 816 4

Насилие в Йерусалим

  • йерусалим-
  • безредици-
  • насилие-
  • избухна-
  • сълзотворен газ-
  • израел-
  • палестина

Израелската полиция се опита да разпръсне с гумени куршуми и сълзотворен газ палестински протестиращи

Насилие в Йерусалим - 1
Снимка: БГНЕС

Израелската полиция се опита да разпръсне с гумени куршуми и сълзотворен газ палестински протестиращи, които ги замеряха с камъни след погребението на млад палестинец, починал от рани, получени при конфронтация с полицията миналия месец, предаде Асошиейтед прес. Съобщава се за десетки ранени, предаде БТА.

Стотици опечалени се присъединиха към погребалната процесия на Уалид Шариф, който почина в събота. Шариф получи сериозно нараняване на главата на 22 април, след като израелската полиция стреля с гумени куршуми по палестински протестиращи, които ги замеряха с камъни в най-чувствителния свещен обект в Ерусалим.

"С нашите души и кръв ние ще те изкупим, мъченико", скандираха опечалените. Някои хора развяваха палестински знамена.

Израелската полиция каза, че протестиращите са хвърляли камъни, пръчки и фойерверки по силите за сигурност. Те публикуваха видео, в което се вижда как протестиращи хвърлят предмети по полицията близо до гробището и друго видео, на което се вижда как камъни падат по близка улица. Полицията се зарече да използва "твърда ръка", за да спре насилието, което е превърнало "погребението в излязла от контрол демонстрация на насилие".

По информация на Палестинския червен полумесец 37 палестинци са пострадали от гумени куршуми, шокови гранати и побои. Наложило се е да бъдат хоспитализирани 10 души, включително двама с наранявания на очите. Полицията каза, че няколко служители са били леко ранени.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свидетел

    5 9 Отговор
    трябва да си внесем израелски полицаи.
  • 2 ЕВРЕЙН

    10 3 Отговор
    ИЗРАЕЛЦИТЕ НЯМАТ РАБОТА ТАМ - ТОВА СА ИЗТОРИЧЕСКИ ДУХОВНО И СОЦИАЛНО ПАЛЕСТИНСКИ ЗЕМИ ДА СИ ОБИРАТ КРУШИТЕ И ДА ХОДЯТ ПРИ БАЙДЪН
  • 3 Анти-маймуна

    5 2 Отговор
    Не е насилие, а тероризъм от страна на Израел. Все едно да напишете, че в Украйна има "насилие" хаха. Еврейски подлоги
  • 4 Гост

    2 1 Отговор
    Това е двойният стандарт в действие.За едни може за други не.Нужен е изцяло нов световен ред вижда се ,че този вече е изчерпан.