17 Май, 2022 17:20 1 064 4

Криза във Федерацията! Милорад Додик настоява за оставката на Джаферович

  • босна и херцеговина-
  • милорад додик-
  • шефик джаферович

Наскоро Джаферович, без решение на председателството на Босна и Херцеговина, посети Ню Йорк, където говори на заседанието на Съвета за сигурност на ООН

Криза във Федерацията! Милорад Додик настоява за оставката на Джаферович - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският член в колективното председателство на Босна и Херцеговина Милорад Додик съобщи днес, че е поискал от председателстващия на този висш държавен орган Шефик Джаферович да подаде оставка заради нарушаване на конституцията и действия в противоречие на правилника за работа, съобщи Танюг. Ако Джаферович не подаде оставка до следващото заседание, Додик ще повдигне въпроса за смяна на бошнячкия член на председателството като точка в дневния ред.

"Джаферович отива на международни форуми и излага своето лично мнение вместо да изразява съгласуваните становища на председателството", заяви Додик пред журналисти след заседание на председателството на Босна и Херцеговина. По думите на Додик за него, като член на председателството на Босна и Херцеговина, това е неприемливо и нарушаването на конституцията е станало обичайна практика на другите двама членове на председателството.

"Поисках оставката на Джаферович. Той може да прави всичко, което говори, като активист на Партията на демократичното действие, която действа антидейтънски, но не бива да прави това от името на председателството", заяви още Додик.

Наскоро Джаферович без решение на председателството на Босна и Херцеговина посети Ню Йорк, където говори на заседанието на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Босна и Херцеговина.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Грульо

    1 1 Отговор
    Оставка, Джафер, щом нарушаваш конституцията, като наш Кирчо!
  • 3 Петър

    2 1 Отговор
    Виждате ли че това не е държава,(Босна и Херцеговина) този Франкенщайн е творение на САЩ.

    Коментиран от #4

  • 4 Брендилия

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Земята не можеш я премести. Това са българи ! СФРЮгославия. Това, което САЩ натвори там, сега ще им излезе през з.дниците