Last news in Fakti

30 Май, 2022 11:33 889 14

Флорида: 10-годишно дете е арестувано заради заплахи, че ще открие стрелба в училището си

  • заплаха-
  • стрелба-
  • дете-
  • флорида-
  • сащ-
  • училище

Арестът му става само пет дни след като 19 деца и двама учители бяха убити в начално училище в Тексас

Флорида: 10-годишно дете е арестувано заради заплахи, че ще открие стрелба в училището си - 1
Снимка: Shutterstock

10-годишно дете е арестувано от полицията в щата Флорида заради заплахи, че ще открие стрелба в училището си. Даниел Исак Маркес е задържан заради изпращани текстови съобщения, в които твърдял, че се готви за нападение, предаде dariknews.bg.

Арестът му става само пет дни след като 19 деца и двама учители бяха убити в началното училище Роб в Увалде, Тексас от 18-годишния стрелец Салвадор Рамос.

Властите дори разпространиха в социалните мрежи видео от ареста на момченцето, което е качено в полицейска кола с белезници на ръцете.

Маркес е ученик в 5 клас в началното училище "Пейтриът" в Кейп Корал, Флорида. След като е бил разпитан от властите, той е обвинен в писмена заплаха за извършване на масова стрелба, съобщиха от офиса на шерифа на окръг Лий.

„Поведението на този ученик е отвратително, особено след неотдавнашната трагедия в Увалде, Тексас", се казва в изявлението на местния шериф Кармин Марсено.

„Да се ​​уверим, че децата ни са в безопасност беше от първостепенно значение при този случай. Ще имаме законност и ред в нашите училища! Екипът ми не се поколеба нито секунда, за да разследва тази заплаха", допълни Марсено.

Инцидентът се разследва от Училищния екип за борба с заплахите и Отдела за криминални разследвания на младежките служби.

Шерифът определи 10-годишното момченце като "малък престъпник". "Не е смешно. Това дете отправи фалшива заплаха и сега изпитва реалните последици от това", категоричен беше Кармин Марсено.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 0 Отговор
    Ще въоръжават учителите срещу учениците.Демокрация в действие.
  • 2 До къде стигнахме

    17 1 Отговор
    Утре ще пишат бебе стреля в родилно отделение! Все по-малки стават престъпници и за това са виновни управляващите и родителите! Управляващите защото не правят закони със строги наказания и родителите за възпитанието им.

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Историчка

    15 4 Отговор
    Не са виновни оръжията, а възпитанието на децата - ако имаха пионерски и комсомолски организации в училищата щяха да бъдат възпитани и любезни към околните, както бяхме ние по времето на социализма. А да арестуваш 10 дете - това не се е случвало и по време на Сталинските репресии!

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БъззЗззз 🐝

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Историчка":

    Има децки затвор ,има социални които трябва да отнемат правата над детето на тези родители той е правил дълго време проблем в училище .Не са взети мерки и проблема е разцъфтял бъдещ психо или убиец .Виновен е закона за право на оръжие не само възпитанието не ми го побира главата как е възможно да се толерира модерния американски талибанизам
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 табсо

    11 0 Отговор
    А бе,путин е виновен,оти децата втори месец млеко не пият,секна млекото на краварите от таа война и минаа на енергиини напитки,а оно таа енергия требва да се изразходва..
  • 11 рамбо

    8 1 Отговор
    Да продължават да продават пистолети и пушки в магазините- все едно, че са вафли, пък после нека си играят на пазители на децата
  • 12 Между другото,

    6 0 Отговор
    в щатите киндер сюрприз са забранени,понеже били опасни за децата.За това ,на път за училище се отбиват в супермаркета и си купуват пушки.
  • 13 Механик

    4 0 Отговор
    САЩ е създадена от хора, които в родината си са били осъдени на смърт или на доживотен затвор за ужасни престъпления.
    Генът си е ген. Детето на музикантите става музикант. Детето на убийците става убиец.
    Природа! Нищо не може да се направи против нея.
  • 14 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "До къде стигнахме":

    Законът е достатъчно строг... не е ли строго да арестуваш 10годишно дете?!
    в книгите пише, че дори до края на юношеството индивидът не е в състояне да прецени и да вземе адекватно решение.
    И затова нямат право на алкохол, който още повече разваля механизмът за взимане на адекватно решение, и глас при провеждане на избори.
    Явно 10годишно дете....не може да вземе решение при гласуване...но може за нещо като писмена заплаха....
    Та това е едно дете.... какво искат сащисаните?!