Last news in Fakti

29 Юли, 2022 20:43 1 675 13

Байдън разреши завършването на част от стената на Тръмп по границата с Мексико

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • стена-
  • мексико-
  • граница-
  • мигранти

Секретарят по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас разреши на Митническата и гранична охрана да реализира строителен проект в района на Морелос в окръг Юма, за да затвори четири незавършени участъка от проекта за гранична бариера

Байдън разреши завършването на част от стената на Тръмп по границата с Мексико - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разреши завършването на участък от стената в Аризона на границата с Мексико. Строителството на обекта започна по време на управлението на бившия лидер на САЩ Доналд Тръмп.

"Секретарят по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас разреши на Митническата и гранична охрана да реализира строителен проект в района на Морелос в окръг Юма, за да затвори четири незавършени участъка от проекта за гранична бариера", се казва в изявление на агенцията.

Според министерството завършването на стената е необходимо, за да се осигури безопасността на мигрантите. Факт е, че в близост до този участък се намира пълноводната река Колорадо и нелегалните мигранти, които преминават в САЩ, могат "да се удавят или да се наранят при падане".

Като президент Тръмп предприе редица мерки за затягане на имиграционната политика и засилване на граничния контрол. Той инициира изграждането на стена по границата с Мексико. Политикът подчерта, че това ще помогне за ограничаване на незаконната имиграция и контрабандата на наркотици.

Ръководителят на сегашната администрация във Вашингтон, демократът Джо Байдън, подписа през януари миналата година след встъпването си в длъжност редица изпълнителни заповеди, включително за облекчаване на имиграционните закони. Една от първите му заповеди като президент беше да отмени извънредното положение, въведено от републиканеца Тръмп заради ситуацията по границата между САЩ и Мексико. Този режим позволи финансирането на изграждането на стената да бъде заобиколено от Конгреса на САЩ. Според министерството завършването на стената е необходимо, за да бъдат мигрантите в безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    12 4 Отговор
    Едно време Берлинската стена пазеше източните хора да не бягат на Запад, а сега Американската ще пази каубоите да не препускат на Юг.

    Коментиран от #12

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 1 Отговор
    😀😀😀
    "Според министерството завършването на стената е необходимо, за да се осигури безопасността на мигрантите."
    😀😀😀
  • 3 Продажна червена измет

    7 13 Отговор
    В Сащ градят за да не влизат, а в просия да не излизат клошарште

    Коментиран от #5

  • 4 Адам Хилтън

    16 1 Отговор
    1989-та САЩ: "Събаряйте Берлинската стена, за да минат тия красиви бели германци да си видят роднините, и да станат богати!"

    21 век САЩ: "Ще съградим голяма стена, за да спрем тези бедни латинчовци да не се виждат с роднините си и да не забогатяват на наш гръб!"
  • 5 Продажна кроварска помия

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Продажна червена измет":

    Краварите строят ,за да не влизат обезкостените от тяхната алчност мигранти .
  • 6 Димо

    3 0 Отговор
    Алехандро май е забравил,че той самият е мексиканец съдейки по името му.
  • 7 Ха ха ха

    6 1 Отговор
    Май на либерастите им идва акъла на с голямо закъснение. Гражданската война чука на портите на бившия световен хегемон. Проказата е плъзнала навсякъде в кампусите и оттам в главите на младите.
  • 8 БАЙ КУРТИ

    9 1 Отговор
    Чакайте бе МУМИЯТА спечели изборите с помощта на испаноговорящите, като им обеща да бутне дувара .А сега какво стана / МУМИЯ ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА РИЖАВИЯТ.
  • 9 Красимир Петров

    9 0 Отговор
    Сетиха се,че Тръмп е прав за незаконната имиграция.
  • 10 Соваж бейби

    6 0 Отговор
    Защо така колоездача се излага ?Не си държи на думата ,къде е сега Дженифер Лопес която скандира срещу тази стена хаахахаааа ?То бяха обещания ,чудеса всеки ще влиза ,има и други бежанци чакащи на границата в Мексико ,излъгани че ще ги настаняват в хотели и приемни семейства като в Европа....Блаженни са вярващите
  • 11 Любов необяснима

    5 0 Отговор
    САЩ се изолират от обичта на мексиканците, които много ги обичат.🥰😍
  • 12 Хаха

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Много си умен
  • 13 Наркос

    1 1 Отговор
    Президенска република, но само на хартия. Както навсякъде властта е пионка на военния апаратус... направо ми се повръща вече, поне кажетена хората истината и разследвайте кои хора дърпат конците