Last news in Fakti

31 Юли, 2022 15:38 1 112 5

Първи случай на маймунска шарка в Черна гора

  • маймунска шарка-
  • черна гора-
  • балкани-
  • здраве

Пациентът е в добро общо състояние

Първи случай на маймунска шарка в Черна гора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Черна гора е регистриран първият случай на маймунска шарка, съобщи Институтът за обществено здраве, цитиран от МИА.

Институтът уточнява, че пациентът, който е черногорски гражданин, е в добро общо състояние. "Лабораторията на Отделението за молекулярна диагностика на Института за обществено здраве на Черна гора в сътрудничество с Института по вирусология, ваксинация и серуми "Торлак" откри и потвърди първия случай на маймунска шарка", съобщи институтът.

В съобщението се отбелязва, че са приложени всички необходимо мерки спрямо пациента и неговите контактни лица с цел да се проечи на разпространението на болестта, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И там се е

    7 0 Отговор
    върнал някой гей от гей фестивал у Европата...
  • 2 Не само

    4 1 Отговор
    Маймунска. И какво ли не ще има, докато тещи не си постигнет главната цел. Световен концлагер. Няквкви наплашени хора, с маски и каски. И послушни, като пчелички в кошер.
  • 3 Ковидари и маймунари

    5 1 Отговор
    Ковидарите получиха подкрепление, това са маймунарите. Сега заедно ковидари и маймунари ще плашат овсете. А овсете трябва да направят едно, да се набодът
  • 4 Механик

    0 0 Отговор
    Едно време имало едни револвери- "Гассер Монтенгро", ама в БГ си ги знаем като "Черногорец". Та тия револвери от началото на ерата на "задно пънещите се" оръжия се оказаха като пророци. Оказва се, че в черна гора има и "задно пълнещи се" пичове. Браво! Коло евро ориентирано и политкоретно!
    CЛАBА РОCCИИ!
  • 5 Анонимен

    1 0 Отговор
    Някъв черногорски гей.