Last news in Fakti

5 Август, 2022 13:23 793 2

Най-малко 500 души са загинали при наводнения

  • пакистан-
  • наводнения-
  • загинали-
  • дъждове-
  • бедствие

Причинени от необичайно силни мусонни дъждове в Пакистан

Най-малко 500 души са загинали при наводнения - 1
Източник: БГНЕС

Внезапни наводнения, причинени от необичайно силни мусонни дъждове, убиха най-малко 549 души в Пакистан, съобщава агенция Ройтерс. Отдалечените общности в бедната югозападна провинция Белуджистан са сред най-тежко засегнатите, цитира news.bg.

Правителствените агенции и армията са създали хуманитарни лагери в засегнатите от наводненията региони и са работили, за да помогнат за преместването на семейства и да осигурят храна и лекарства. Освен жертвите, наводненията са нанесли щети на повече от 46 200 къщи, съобщи Националният орган за управление на бедствия (NDMA) в петък.

"Правим всичко възможно, за да осигурим обширна помощ и рехабилитация на жертвите на наводненията", каза премиерът Шехбаз Шариф по време на посещение в засегнатите райони.

Белуджистан, който граничи с Иран и Афганистан, е получил 305% повече дъжд от средногодишното, съобщиха от агенцията за бедствия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 роко

    0 0 Отговор
    Странно нещо е природата,толкова са загинали и от горещини.
  • 2 Орби

    2 0 Отговор
    Защо си сушат дрехите в реката?