Last news in Fakti

25 Август, 2022 07:10 818 0

Наводнения в Пакистан отнели живота на 903 души

  • пакистан-
  • наводнения-
  • жертви

В резултат на обилните дъждове предизвикали наводненията са загинали 903 души и 50 000 са останали без подслон

Наводнения в Пакистан отнели живота на 903 души  - 1

Обилни дъждове предизвикват внезапни наводнения и хаос в големи части от Пакистан от средата на юни, като в резултат от тях са загинали 903 души и 50 000 са останали без подслон, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на пакистанската агенция за борба с бедствия на страната.

Хиляди души, чиито домове са били отнесени, сега живеят в палатки, отдалечени на километри от наводнените им села и градове, след като са били спасени от войници, местни служители на агенцията за борба с бедствията и доброволци. Националната агенция за борба с бедствията вчера съобщи, че 126 души са загинали в следствие на наводнения през последните 48 часа и повечето от жертвите са жени и деца.

Премиерът Шахбаз Шариф, който в момента е в чужбина, отправи апел, в който призова филантропи да помогнат на районите, засегнати от наводненията в Пакистан. Шариф е на посещение в Катар, където той ще се опита да осигури финансова помощ, заеми и чуждестранни инвестиции за своята изпитваща недостиг на средства страна. Неговото правителство обеща да компенсира хората, които са загубили домовете си вследствие на наводненията.

Шери Рехман, пакистанската министърка на климатичните промени, каза, че местните власти не могат да се справят сами и призова световната общественост да помогне в своя публикация в "Туитър".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА