Last news in Fakti

30 Август, 2022 07:41 3 602 7

Тръмп: ФБР помогна на Байдън да загубя изборите

  • тръмп-
  • байдън-
  • избори-
  • компромати-
  • сащ

Бившият президент призова "да се обяви законният победител или поне да се обяви, че изборите през 2020 г. са били непоправимо компрометирани."

Тръмп: ФБР помогна на Байдън да загубя изборите - 1
Източник: БГНЕС

Предполагаемият опит на ФБР да прикрие историята за откриването на компрометиращи доказателства за президента на САЩ, Джо Байдън, в лаптопа на сина му Хънтър е намеса в изборите през 2020 г., според бившия президент на САЩ, Доналд Тръмп.

"Сега най-накрая стана ясно, че ФБР е "погребало" историята с лаптопа на Хънтър Байдън преди изборите, знаейки, че ако не беше направило това, лесно щях да спечеля президентските избори през 2020 г.", пише бившият президент на Америка на страницата си в социалната мрежа Truth.

Според него действията на ФБР са "голяма измама и изборна намеса на ниво, невиждано досега" в САЩ, цитира news.bg.

Бившият президент призова "да се обяви законният победител или поне да се обяви, че изборите през 2020 г. са били непоправимо компрометирани."

Преди президентските избори в САЩ през 2020 г. New York Post съобщи, че Байдън, благодарение на сина си Хънтър, е провел среща с Вадим Пожарски, старши служител на украинската компания Burisma, през 2015 г., въпреки че по-късно той твърди, че никога не е имал подобни контакти. Информацията за срещата между Джо Байдън и Пожарски заинтересува американските медии, тъй като самият бивш вицепрезидент увери, че никога не е обсъждал бизнес дейности извън Щатите със сина си.

В същото време от предизборния щаб на Байдън нарекоха информацията на New York Post недостоверна. Социалните мрежи Facebook и Twitter ограничиха достъпа до тази публикация през своите платформи.

Писмата, публикувани от изданието, са взети от лаптоп, за който се твърди, че е оставен от сина на Байдън в сервиз в Делауеър.

Тръмп многократно е призовавал за разследване на това как по-младият Байдън е получил високопоставена позиция в борда на украинската частна газова компания Burisma. Хънтър Байдън беше член на борда на компанията от 2014 до 2019 г.

През 2016 г. Джо Байдън поиска уволнението на украинския главен прокурор Виктор Шокин, който започна разследване на Burisma. В резултат Шокин е уволнен, а разследването по случая е спряно. Сега Тръмп обвинява Байдън-старши, че използва служебното си положение, за да помогне на бизнеса на сина си.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    25 11 Отговор
    Моето ФБР много ясно, че ще помогне на Байдън, а не на расиста Тръмп. Този в демокрация ли вярва, че живее?
  • 2 Абе

    8 22 Отговор
    Явно над пенсионна възраст, президент не трябва да се става, примерно 65 години. След това или си деменция като бей дън, или си изкукуригал като тръмпи.
  • 3 Красимир Петров

    20 4 Отговор
    През 2024 ще смачкаш цялата комунистическа пас-мина.
  • 4 И там са едни игрички...!

    22 1 Отговор
    Ама няма лошо!Нали се учим от тях на ЕвроАтлантически ценности...!
  • 5 Ай сега

    20 0 Отговор
    Добро утро. Време е българските американци да започнат да пишат на воля против бивш американски президент. Хайде платените - почвайте!
  • 6 Дядо Рунгел

    30 0 Отговор
    "През 2016 г. Джо Байдън поиска уволнението на украинския главен прокурор Виктор Шокин, който започна разследване на Burisma. В резултат Шокин е уволнен, а разследването по случая е спряно". - ЕТО ТАКА РАБОТИ АМЕРИКАНСКАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ
  • 7 Ето затова

    2 1 Отговор
    Директора на ФБР , Дато, НАП, ДАНС , началник генерал щаба на специялни операции СЕ ИЗБИРАТ ДВУКАМЕРЕН КОНГРЕС ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО
    СИГУРНОСТ.