Last news in Fakti

4 Септември, 2022 09:46 1 245 7

Тръмп обвини Байдън: Президентът злоупотребява с власт

  • сащ-
  • донлад тръмп-
  • джо байдън-
  • републиканска партия

Републиканецът осъди законното претърсване на неговия имот като срамно и пародия на справедливостта и се оплака, че агенти са претърсили стаята на 16-годишния му син Барън

Тръмп обвини Байдън: Президентът злоупотребява с власт  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нападна федералните правоприлагащи агенции, които в момента разследват дали той е нарушил федералните закони, забраняващи неоторизирано притежание на информация за националната отбрана и възпрепятстване на правосъдието.

Това направи той по време на реч на политически митинг в събота в щата Пенсилвания, съобщи "Индипендънт".

Той обвини администрацията на настоящия президент Джо Байдън, че "въоръжава ФБР и Министерството на правосъдието както никога досега" и описа разрешеното от съда претърсване на неговата собственост като "проникване на ФБР в жилищата на политически опоненти".

"Не може да има по-ярък пример за много реалните заплахи от американската свобода от случая само преди няколко седмици, когато станахме свидетели на една от най-шокиращите злоупотреби с власт от страна на която и да е администрация в американската история", каза той.

Тръмп осъди законното претърсване на неговия имот като "срамно" и "пародия на справедливостта" и се оплака, че агенти са претърсили стаята, принадлежаща на 16-годишния му син Барън Тръмп, докато са търсили доказателства за престъпления.

Според съдебните документи, агентите на ФБР са открили над 10 000 откраднати некласифицирани правителствени документи, разпръснати в 27 кутии в неговия кънтри клуб Мар-а-Лаго.

Агентите откриха и повече от 100 документа с гриф "секретно", включително три, съхранявани в бюрото на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разума

    22 2 Отговор
    Тръмп е пич. С встъпването си в длъжност веднага подписа укази за неща които е обещал предизборно. Байдън не помни какво е обещавал и подписва каквото му дадат кукловодите от военно промишления комплекс.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Байданизма е

    17 3 Отговор
    Вреден за света трябва веднага да бъде премахнат
  • 6 Урюрвкос

    2 0 Отговор
    какво заяви на митинг губернатора на Уисконсин Tim Michels ----грабвайте вилите, лопатите и факлите и напред първо телеграфа, телефона и пощата
  • 7 СРЕДЖАН РТАНОВИЦ

    1 0 Отговор
    Те затуй галошее свето че одиме у третопластова грецко я у континетална ,я в пелопонес я по островната като нормални и обикновени гейове лесбийки и би сексисти ,по 248 крачки за всеки ден ,и по два сръбски шамара за всеки един