Last news in Fakti

14 Септември, 2022 07:14 1 720 5

Пакет се взриви в кампуса на университет в Бостън

  • експлозия-
  • бостън-
  • сащ-
  • университет-
  • взрив-
  • пакет-
  • полиция

През 2013 г. две бомби, поставени близо до финала на Бостънския маратон, убиха трима зрители

Пакет се взриви в кампуса на университет в Бостън - 1
Снимка: Shutterstock

В кампуса на Североизточния университет в Бостън късно във вторник избухна пакет, а от учебното заведение съобщиха, че един служител е получил леки наранявания, предаде Асошиейтед прес.

Властите съобщиха, че друг подозрителен пакет е бил намерен в близост до известен музей на изкуствата, а ФБР оказва съдействие при разследването. Полицията е била уведомена по-рано вечерта за два подозрителни пакета, единият от които е избухнал. Бостънският сапьорски екип е неутрализирал втория пакет близо до градския Музей на изящните изкуства, който се намира в покрайнините на кампуса на Североизточния университет.

Властите отказаха да дадат повече подробности, но говорителят на Североизточния университет Шанън Нарги заяви в изявление, че неизвестен служител на университета е получил леки наранявания на ръката при експлозията. Малко преди 19:30 ч. полицията се е събрала в кампуса, а университетът е помолил студентите, които се били събрали на вечерен урок по журналистика, да се евакуират от сградата.

Североизточният университет е частен университет в центъра на Бостън. Началникът на полицията в университета Майкъл Дейвис заяви пред репортери, че кампусът е обезопасен. Бостънската полиция не съобщи дали са открити други подозрителни пакети. Харвардският университет и Масачузетският технологичен институт, които се намират от другата страна на река Чарлз, разделяща Бостън от Кеймбридж, заявиха, че увеличават патрулите в кампусите си като предпазна мярка и призоваха студентите и преподавателите да съобщават за всичко подозрително. През 2013 г. две бомби, поставени близо до финала на Бостънския маратон, убиха трима зрители и раниха над 260 души, припомня АП.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Петър

    6 1 Отговор
    Ах тези сащци, много се стрелят.
  • 3 За плач е

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    по скоро, не за смях. От такива мисирки "знаещи" Ханглийски а НЕзнаещи български страдаме! Продажни същества......
  • 4 Сър Джон

    4 0 Отговор
    демократи...забавляват се...
  • 5 Селяк

    5 0 Отговор
    Поредния обичаен ден в САЩ... нищо изненадващо!