Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Октомври, 2022 13:39 3 020 47

Британското разузнаване е нащрек за знаци, че Путин може да посегне към ядрените оръжия

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • ядрено оръжие-
  • крим

Русия разполага с най-големия ядрен арсенал в света, включително тактически ядрени оръжия с нисък капацитет, които са проектирани да бъдат разгърнати срещу противникови армии

Британското разузнаване е нащрек за знаци, че Путин може да посегне към ядрените оръжия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания би очаквала да види признаци, ако Русия започне да обмисля разполагането на своя ядрен арсенал във войната срещу Украйна. Това заяви ръководителят на британското разузнаване Джереми Флеминг, цитиран от "Ройтерс".

Той подчерта, че всякакви разговори за използване на подобен тип оръжия са много опасни.

Още новини от Украйна

След повече от седем месеца война Флеминг посочи, че Русия изпитва недостиг на боеприпаси, приятели и войски.

Досега руският президент Владимир Путин оставаше в рамките на установената военна доктрина за неизползване на ядрени оръжия, отбеляза той, но допълни, че британското разузнаване ще следи за знаци, че това може да се промени.

Надявам се, че ще забележим признаци, ако тръгнат по този път, посочи Флеминг, без да уточнява какви биха могли да бъдат те.

"Но нека бъдем пределно ясни - ако те обмислят това, би било катастрофа по начина, по който мнозина са говорили", категоричен бе Флеминг.

Той изрази увереност, че Путин се тревожи за опасностите от ескалация и това може да е знак защо "той не е посегнал към тези други форми на водене на война".

По негови думи руснаците започват да разбират отчаяната ситуация, в която се намира Москва заради конфликта.

Те виждат колко лошо е преценил Путин ситуацията, отбеляза Флеминг.

"Те бягат от военната служба, осъзнавайки, че вече не могат да пътуват. Знаят, че достъпът им до модерни технологии и външни влияния ще бъде драстично ограничен. И усещат степента на ужасната човешка цена на избраната от него война", посочи той.

Русия разполага с най-големия ядрен арсенал в света, включително тактически ядрени оръжия с нисък капацитет, които са проектирани да бъдат разгърнати срещу противникови армии.

Миналата седмица ръководителят на руския регион Чечня Рамзан Кадиров заяви, че Москва трябва да обмисли използването на ядрено оръжие с ниска мощност в Украйна след голямо ново поражение на бойното поле.

Ръководителите на регионите имат право да изразяват собственото си мнение, но дори в трудни моменти емоциите не бива да надделяват, отвърна тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

От своя страна бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс предупреди, че САЩ и техните съюзници ще унищожат руските войски и военно оборудване в Украйна, както и ще потопят черноморския им флот, ако руският президент Владимир Путин използва ядрено оръжие в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 3 Отговор
    Бяла светлина и енд

    Коментиран от #21

  • 2 ъъъ

    33 2 Отговор
    кво ли няма да кажеш в страха си

    Коментиран от #28

  • 3 Баедън

    6 36 Отговор
    Вовата е умен човек и няма да посмее да натисне копчето, щото знае след тва кво го чака...
  • 4 С.П.

    57 5 Отговор
    Британското разузнаваме може единствено да даде вярна информация за здравословното състояние на Крал Чарлс III. За друго не става - помним как британското разузнаване "откри" оръжия за масово унищожение в Ирак и после всичко се оказа една голяма ЛЪЖА. За която лъжа, до ден днешен, никой не е изправен пред съда.
  • 5 Хихихи..

    30 5 Отговор
    Мухбарла Бухмарла е следващият King на Британия,приказката за Синята Брада е в сто мили паяжина,кой го взима на сериозно англото?

    Коментиран от #26

  • 6 Теле

    28 2 Отговор
    Не се навирай между шамарите лизи
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 НАГЪЛ

    10 40 Отговор
    През първия половин час Черноморският флот и всичките му бази ще бъдат унищожени. Ако това не впечатли Москва, то до няколко дни цялата руска групировка, която се намира на територията на Украйна, ще бъде изпепелена. В никакъв случай САЩ няма да отговорят с ядрено оръжие именно защото това е безсмислено терористично престъпление. Но много по-тежко ще накажат руснаците. Те ще използват огромното си конвенционално превъзходство. Освен това ще бъдат нанасяни удари по местата, от които ще бъдат изстрелвани ядрени бойни глави. Е, САЩ недвусмислено намекнаха, че лично за Путин ще има последици. Преведено на прост език, това означава, че той просто ще бъде убит. След това ядрената реторика на Москва рязко спадна. На практика въпросът е приключен.

    Коментиран от #19, #20, #22, #24, #25

  • 9 Ученият котка

    24 2 Отговор
    Конфликтът в Украйна се превръща от буре с барут в ядрен реактор
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 1 Отговор
    Лиз Трас обяви , че е готова да натисне червения бутон ‼️

    Коментиран от #12

  • 11 Любомир

    34 3 Отговор
    Тези Брити са вече смешни.Руснаците направиха изявление, че много добре знаят , кой ги наблюдава и как.Първо ще изчистят орбитата от спътници и ще ви спрат нета.Имат достатъчно ракети в силози, които не се знаят точно къде са.Имат и подводници на всякъде в океаните, които са готови и ще почерпят всеки желаещ.
    ПоДесетиха, че нямат намерение да използват ядрено оръжие, освен ако не ги нападнат, което вече е много вероятно от струпването на НАТо по границита им.Само вие и Фащ дрънкате за ядрена война.
    Дали сте номерирани подред и предварително на прицел, само те си знаят.
  • 12 Чочо

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не е ли стара за ци.ъл?Като го натисне и ще и дойде сигурно.
  • 13 Ученият котка

    26 3 Отговор
    Единственото нещо, което може да спре САЩ в тази ситуация, е животинският първичен страх. Ако Русия иска да спечели тази война, страхът трябва да бъде върнат в Америка. В Украйна Америка стана твърде нахална, тя си въобрази, че тук и сега е ударил най-добрият й час, че може веднъж завинаги да реши руския въпрос, така както германският въпрос беше решен през 1945 г. .

    Коментиран от #29

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шака Zулу

    27 1 Отговор
    КАТО ЧУЯ ЗА БРИТАНСКО РАЗУЗНАВАНЕ МЕ ХВАЩА ГОЛЯМ СМЯХ,ТОВА СА ТЕЗИ ПАЛЯЧОВЦИ КОИТО ЗА ДА СКРИЯТ СВОЯТА НЕКАДЪРНОСТ СЪЧИНИХА БЪЛГАРСКИЯ ЧАДЪР.РАЗУЗНАВАНЕТО И ИНТРИГАНСТВАНЕТО СА 2 КОРЕННО РАЗЛИЧНИ НЕЩА.
  • 16 Смешници

    16 1 Отговор
    Факти преди 2 седмици ви дадох една информация и ме триете непрекъснато ,че на 9/10.10 Русия почва да бомбандира Украйна вече сериозно.Сега ще ви дам друга и формация ,макар че пак ще ме триете .След дълги дебати и отказа на Европа е решено да бутнат Полша във войната .До 5 ноември ще се случи .Запомнете го!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 евлампи

    21 3 Отговор
    Време е за географски промени. Скоро понятието британски острови ще е история!!!!

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Смешник

    20 2 Отговор

    До коментар #8 от "НАГЪЛ":

    Слушаш ли се какво говориш? Ако започне масирано нападение над Русия ,отговора ще бъде ядрен и тогава ще има и от Сащ и сателите им и със света е свършено.Това какво говори един пенсиониран генерал на 88 години ,няма нищо общо с реалността .Трябва да си наивник да смяташ ,че в САЩ всички са полудели и ще затрият света и себе си включително .Мислете преди да пишете глупости .Скоро ,Сащ ще набира Полша във войната и ще се увериш в думите ми как и НАТО и САЩ ще стоят ще гледат и ще бъде същата история като с Украйна ,вие се бийте ние ще ви даваме оръжия .

    Коментиран от #30

  • 21 с москва

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    заедно,а?хаха.Ами,ако москва така не иска?Кво стаа тогава?
  • 22 Бла

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "НАГЪЛ":

    Дали, ако можеше да се получи този сюжет тип "Рамбо 10", нямаше до сега да са го направили , а ?
    Те демократизаторите , винаги нападат , където знаят че ще им мине номера.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кресна

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "НАГЪЛ":

    Ще имаш и тази възможност да гледаш директен сблъсък на САЩ и Русия над Черно море.След това ще коментираш нивото на двете армии.Сега просто мълчи и не се излагай .
  • 25 Смешник

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "НАГЪЛ":

    Защо не работят сателите на Мъск и Сащ мълчат за това ? Знаеш ли истината ?
  • 26 Хахаха

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хихихи..":

    А следващия президент на България ще е Карадайъ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Войната за руския трон

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "ъъъ":

    вече е в ход.Дай ся да видим кой е следващ цар.Най-си бе добре Никалая 2,ама кой да слуша оня,дет му даваше акъли да излиза от войната.Наместо това мошеници,начело с посланик Бюканан му размътваха главата и на ланец болшевиците зеха,че го разстреляха.Ама,че гадории,а!
  • 29 Кресна

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ученият котка":

    1945 и 2022 са несравними заради технологичните оръжия .Много се хванаха на думите на пенсиониран над 80 годишен генерал който изговори един куп глупости за унищожение на руските войски .Някой даде ли ви отговор защо сателита на Мъск в Украйна не работи .Сащ са всякаква паплач но не и ненормална паплач да затрият и себе си .Тяхната цел е да търсят такива като зеления клоун и Украйна и следващата такава държава е Полша .Но аз съм сигурен ,че при една война НАТО и Русия ,прехвсленото НАТО ,ще бъде анулирано за 30 минути.Без сателите ,НАТО е неспособно да води война ,а сателите ще са първите унищожени при сблъсък между Русия и НАТО .

    Коментиран от #32

  • 30 Много кудкудякане тука

    3 11 Отговор

    До коментар #20 от "Смешник":

    Абе всеки ден въртите една и съща плоча
    Байдън ви каза че няма да праща войници в Украйна и съответно от НАТО заявиха същото украинците се справят достатъчно добре във момента със ресурса който им е предоставен в момента в който НАТО се намеси войната за 24 часа ще бъде пренесена на руска територия и ядрен конфликт е неизбежен

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Разбираш му

    2 14 Отговор

    До коментар #29 от "Кресна":

    Успокой се другар..руснаците нямат такива оръжия във космоса имат само проведени експерименти по въпроса
    и бъди сигурен че ВВС на САЩ е достатъчно квалифицирано да бомби цели и без GPS

    Коментиран от #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Смешник

    5 6 Отговор

    До коментар #30 от "Много кудкудякане тука":

    Коментар на испански войник : в Украйна се бият на 20000 чужденци ,това според теб само украинци ли са ? Пак негови думи : след обстрел на руски танк изскочиха 3 души и съм убеден че бяха китайци,след повторен въпрос на водещия директно по испанска телевизия ,чакай чакай твърдиш ,че на страната на Русия се бият китайци ли ? ,той отговаря ,не искам да коментар нищо повече защото може да предизвикам световен скандал и водещия пак го пита ,вярно ли е това на което испанския наемен войник каза че не иска повече да говори.
  • 35 Ха Ха

    9 0 Отговор
    голяма работа......един остро по-малко ....... и едно цунами ще окъпе гнилата ябълка :)
  • 36 Иванов

    10 0 Отговор
    Е стига с това британско разузнаване бе хора, медията ви става съвсем на та..к . Дойче веле и англосаксонското разузнаване, какво общо имаме ние с тези държави. Вижте какви блестящи материали е писал проф. Васил Проданов в Скандално, вижте какво е казал Дугин днес в Поглед. Уважавайте се малко бе Господа, всико на този свят не е пари, МЪДРЕЦИ ПРЕДИ ВЕКОВЕ СА ГО КАЗАЛИ.
  • 37 Смешник

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Разбираш му":

    Абе печете преди да влизате тук и да драскате глупост след глупост .Аман от про.....Ст народ.
  • 38 Жоро

    3 11 Отговор
    НАТО трябва да удари пръв. Вадете снарядите. С кремълските нацисти не може да се договори мир.

    Коментиран от #41

  • 39 !!!?

    4 3 Отговор
    ФАТАЛНИ ЗНАЦИ !!!?

    Коментиран от #46

  • 40 Велик Депутинизатор

    1 5 Отговор
    Ами,пр0сто ПутлараxАkбар ще бръкне ръката в дynето си,ще направи няколко въртеливи движения и тогава ще натисне ядреното копче и тогава Бум-тряс
  • 41 Смешник

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Жоро":

    Като те гледам това което носиш на раменете е извадено от него всичко ,друго имаш ли какво да вадиш точно ти??? Не знам защо още не си в Украйна да вадиш което имаш срещу руснаците ,или тук е по лесно ?
  • 42 Читател

    6 1 Отговор
    П утин тва, пу тин онова. Скука!
    Ами, че той е на този пост 20 години! Кога започнаха да се случват хубавите неща? Веднага след назначаването на памперса! Още тогава се заговори за война. И онзи английски/натовски/ скрап, който аварира точно където трябва.
    Бомби ще има, и сигурно часовете ни са преброени.
  • 43 Стар трик

    4 0 Отговор
    Разчитат и натягат пружината на страха. Така са си дресирали населението да не разсъждава, а да приема з ачиста монета, избълваното от зомбивизора.
  • 44 Бесен - _Язовец

    3 1 Отговор
    Руснаците не са казали бау не сте станали на жарен остров па си седете на щрек. Гнюсни соросоиди джендари.
  • 45 б12

    0 0 Отговор
    галят ги с перо, а тополи им се привиждат
  • 46 Точно така

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "!!!?":

    Карай само с фотошопа. Не те бива да пишеш. Ще навредиш на шефовете си от козяк.
  • 47 Филби

    0 0 Отговор
    На тия разузнаването им беше пълно с руски шпиони.Слепи са като къртици.