Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 22:06 2 118 17

Очакваната победа на републиканците на междинните избори кара Тръмп да обмисля нов президентски мандат

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Прогнозите на анализатори и резултатите от проучвания на общественото мнение сочат, че републиканците ще спечелят мнозинство в Камарата на представителите и имат шансове да поемат контрол върху Сената

Очакваната победа на републиканците на междинните избори кара Тръмп да обмисля нов президентски мандат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият американски президент Доналд Тръмп обмисля възможността да оповести желанието си отново да бъде номиниран за президент от Републиканската партия и обсъжда възможни сценарии, тъй като иска да се възползва от победата, която се очаква републиканците да постигнат на междинните избори за Конгрес идния вторник, предаде Ройтерс, като се позова на трима негови съветници.

"Мисля, че той иска да участва в изборите и ако обяви намерението си преди Деня на благодарността, това ще му даде голямо предимство пред неговите опоненти", казва източник на информационната агенция, пожелал анонимност.

Съществува обаче и възможността това да даде повод на потенциалните му съперници да се активизират.

Според запознат източник Тръмп възнамерява да обяви началото на кампанията по преизбирането си малко след вота във вторник и в момента проучва кой би го подкрепил.

Прогнозите на безпристрастни анализатори и резултатите от проучвания на общественото мнение сочат, че републиканците ще спечелят мнозинство в Камарата на представителите и имат шансове да поемат контрол върху Сената. Това би им дало възможността през следващите две години да блокират законодателния дневен ред на президента Джо Байдън.

Електоралните надежди на демократите бяха попарени от притесненията на гласоподавателите от високата инфлация и в продължение на повече от година общественото одобрение за Байдън остана под 50 процента. Според проучване на общественото мнение на Ройтерс/Ипсос, чиито резултати бяха публикувани неотдавна, подкрепата на Байдън е 40 процента.

От друга страна, след края на решаващия четиригодишен мандат на Тръмп и щурма на Капитолия, извършен от негови поддръжници в началото на миналата година, той също не успя да си възвърне популярността сред избирателите. В същото дипитване Тръмп получава подкрепата на едва 41 на сто от респондентите.

След Деня на благодарността на 24 ноември бившият президент ще разполага с две седмици, за да заяви дали ще поиска от Републиканската партия да бъде номиниран за президентските избори през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа Тръмп

    24 4 Отговор
    нема шанс. Мумията се е уговорил със свети Петър да управлява още един мандат от отвъдното.
  • 2 Факт

    3 34 Отговор
    Републиканската партия да са самозакрии най добре

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 уупсс

    36 2 Отговор
    Очертава се спиране на доставките на оръжие за Украйна😉
  • 6 Стратегията на континенталната Анаконда

    32 2 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Вярвай си, че е така. Сега имат повече поддръжници и от последните президентски избори, където социалистите откраднаха вота. Реално републиканците тогава спечелиха! А сега всичко е за Републиканците. Ще видиш сега на 8. Джото ако не му спретнат импийчмън, ще си изкара мандата без да взима каквито и да било решения. Онези около нвго де:) то е ясно, че Джо не може...
  • 7 Ами сега

    34 0 Отговор
    И войната в покрайнината приключва скоропостижно, любимата ни генералгубернаторка Хера заминава да посланичи и господарства в пустиянта Гоби, а нашичките демонокретенски лакеи-ястреби изведнъж ще станат първи миролюбци.

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Е хайде

    16 0 Отговор
    По-скоро, че нещата да си дойдат на мястото !
  • 11 До Очаквана победа

    2 16 Отговор
    Само заблуден путлерооблъчен мозък може да си мисли, че Тръмп ще е срещу Украйна !

    Коментиран от #14

  • 12 Не, те ще падат ог колесниците

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ами сега":

    На самолетите, извозващи панически бягащите от България американци! Защото българо-руската дружба ще възкръсне отново във външната ни политика!
  • 13 Недейте така

    4 0 Отговор
    " казва източник на информационната агенция, пожелал анонимност." ..."Източници" пожелали анонимност не са факти. И такива "информационни агенции" не заслужават преписването ви! Иначе и без вас и тези "агенции" се знае отдавна че Тръмп може би, ще се кандидатира отново. Или ще подкрепи някой. За сега е сигурно че той държи електората на РПи нормалните хора в САЩ. Съвсем заслужено!
  • 14 Добре де

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "До Очаквана победа":

    Тръмп може да не е срещу Украйна, но е със сигурност срещу безмислените жертви в Украйна и хвърлени милиарди на вятъра от демократите и "президента" им, с цел затриване на Украйна, на Европа и нова Световна Война.
  • 15 дааа

    3 2 Отговор
    Ясно е че само Тръмп може да събере двете жуженца- и по-височкото и по-нисичкото- и да им направи предложение, което не могат да откажат. И да си отдъхне света.
  • 16 Уса

    7 0 Отговор
    За Сорос и неговите лизачи всичко свърши-Конец Филма
  • 17 Така де

    1 1 Отговор
    За четиригодишния си мандат Тръмп не започна нито една война. Като християнин, който положи клетва с ръка върху Божието Писание - Библията, той следваше "Търсете мир с всички и онова освещение, без което никой няма да види Бога" ( Евреи 12 :14 )