Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 16:59 908 4

Сръбски политолог: Излизането на сърбите от косовските институции показва безсилието на Вучич

  • косово-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • албин курти

Това предизвиква страх у хората в Косово и доколко десните политици стимулират атмосферата на война въз основа на всичко това

Сръбски политолог: Излизането на сърбите от косовските институции показва безсилието на Вучич - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пенсионираният професор от Белградския факултет по политически науки Чедомир Чупич каза днес, че излизането на сърбите от косовските институции "не е добра стъпка, това е лош знак и може да се върне по различни начини утре", предаде агенция Бета.

"Да не говорим до каква степен това предизвиква страх у хората в Косово и доколко десните политици стимулират атмосферата на война въз основа на всичко това. И всичко това заради регистрационните номера /на автомобилите със сръбска регистрация/", каза Чупич за вестник Нова.

Според него "дроновете трябваше да покрият кризата, а сега се стигна по-далеч, с напускане на институциите".

"Тази демонстрация показва безсилието на /президента на Сърбия/ Александър Вучич. Сърбия трябваше да повлияе за подобряване на качеството на живот на хората в Косово, а сега те ще понесат големите последици от това решение, каза Чупич.

Той добави, че не знае каква е целта на това, но "ако е война, това е лудост".

"Натовски генерал вече каза, че те са готови да се намесят, а Сърбия наистина няма шанс срещу тази сила", каза Чупич.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Братята сърби успяха

    5 4 Отговор
    Цяла Вардарска България да я направят македонска (македонците са гърци) пращаха непокорните на сухия остров за наказание "само защото бяха българи") е, идва времето когато всичко им се връща! Въобще не ми е жал! В цялата им история са имали държава само когато не сме можели да ги пазим! Иначе винаги когато сме били слаби са ни забивали нож в гърба!

    Коментиран от #3

  • 2 Ние с гайдите

    9 3 Отговор
    Блазе им на братята сърби - имат един изветрял професор-предател и натото само него цитира . А у нас пенсионирани министри-соросоиди се прескачат да вземат някой лев плюейки Русия и възхвалявайки янките !
  • 3 Летописец

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Братята сърби успяха":

    Не е така ! На Косово поле сърбите призовали всичко.християнски владетели от Балканите , за да спрат турците . Само Иван Шишман не се явил . Предпочел да слючи съюз с османлиите , дори пратил сестра си в харема . Продължението за българите го знаем - Пет века турско робство !
  • 4 оня с коня

    4 5 Отговор
    Сърбите така и не искат да осъзнаят че с Косово е отдавна СЪВСЕМ ЧУЖДА за тях Територия,призната от ЕС,Америка и останалите по значими Държави в Света като самостоятелна Държава,т.е. със СОБСТВЕНИ ЗАКОНИ които следва да се спазват.А колкото и да се КОКОШИНИ Вучич и да привежда Армията си в "Повишена бойна готовност",резултата ще е Нулев,защото в Косово се намира Най-голямата Военна база извън Щатите по отношение на Логистиката,База която се командват Войските на НАТО в Европа,База която се отчита Единствено пред Пентагона.Та ще влезе Сръбско войнишко краче и на Сантиметър в Косово?...