Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 10:13 752 4

Камала Харис: Отношенията между САЩ и Филипините са дълготрайни

  • сащ-
  • филипини-
  • камала харис-
  • отношения-
  • двустранни

Вицепрезидентът на САЩ пристигна вчера на Филипините с цел развиване на двустранните отношения

Камала Харис: Отношенията между САЩ и Филипините са дълготрайни - 1
Източник: БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви днес след среща с президента на Филипините Фердинанд Маркос, че установените отдавна отношения между САЩ и Филипините са дълготрайни, предаде Ройтерс.

След срещата им в президентския дворец в Манила тя увери домакините си в непоколебимия ангажимент на Вашингтон към островната държава. Маркос също потвърди, че връзките със САЩ са силни и важни за Филипините, предаде БТА.

Харис, която е на тридневна обиколка из района, пристигна вчера на Филипините с цел развиване на двустранните отношения с важния съюзник на САЩ за противопоставяне срещу засилващите се аспирации на Китай към Тайван. По предварителна информация вицепрезидентът на САЩ ще потвърди по време на посещението си подкрепата на своята страна за решението на международния трибунал от 2016 г., което обявява за незаконни претенциите на Пекин за почти пълен контрол върху Южнокитайско море. Бруней, Виетнам, Малайзия, Тайван и Филипините също имат претенции към това море, което е стратегически морски път, припомня Ройтерс.

Филипински военен командир съобщи, че вчера кораб на китайската брегова охрана "си е възвърнал със сила" плаващ обект, теглен на буксир от филипински кораб. ВМС на Филипините са пратили вчера свой кораб да проучи плаващия обект, забелязан на около 730 метра западно от филипинския остров Титу. Екипажът прикрепил буксирно въже към обекта и корабът потеглил към филипинския бряг, но китайският катер му препречил на два пъти пътя, след което пратил матроси с надуваема лодка, които прерязали въжето и отнесли обекта на китайския катер, разказа вицеадмирал Алберто Карлос.

Той не уточни какъв е този обект, нито дали китайците са обяснили защо го вземат.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    🇱🇷🇱🇷🇱🇷
    То и между САЩ и Северна Корея са ПРИЯТЕЛСКИ според това недоразумение
    🇱🇷🇱🇷🇱🇷
  • 2 12343211

    2 0 Отговор
    Какво значение има, че не обяснили... Прецедент да има... Ако може пари за дървета да ни дадете поне , защото от износа към вас само храсти имаме.
  • 3 Циник

    0 0 Отговор
    Снимката на Камала е култова. Те в Белия Дом само се чудят накъде по-далече да я пратят само да не им се мота из краката.
  • 4 пенко

    0 0 Отговор
    ЕГАТИ ЛАФА !!! ОТНОШЕНИЯТА СА ДОКАТО ГИ ИМА ДЪРЖАВИТЕ !!! МАРКОС ВЕЧЕ НЕ ПСУВА ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ !!!!!!!!!!!!