Last news in Fakti

6 Декември, 2022 12:55 824 6

Косово: Ще подадем молба за членство в ЕС до края на годината

  • косово-
  • президент-
  • османи-
  • ес-
  • членство

Президентът на Косово, Вьоса Османи

Косово: Ще подадем молба за членство в ЕС до края на годината - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Косово, Вьоса Османи, обяви, че Прищина ще подаде молба за членство в Европейския съюз до края на тази година. Съответното изявление тя направи преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани в албанската столица Тирана, предава "ТАСС".

"До края на тази година Косово ще кандидатства за членство в ЕС и ние разчитаме на всеобща подкрепа“, подчерта Османи и добави, че е време Общността да премине "от думи към действия“.

Президентът на Косово отбеляза също, че провеждащата се среща на върха в Тирана не е платформа за преговори между Белград и Прищина. "Тук съм като лидер на една от най-проевропейските държави. Показахме това на дело, когато става дума за проевропейски действия... Имаме нужда ЕС да премине от думи към действия, като например визова либерализация. Това е среща между ЕС и Западните Балкани, а не преговори между Косово и Сърбия", каза Османи пред репортери, обвинявайки сръбския президент Александър Вучич, че е "радетел на старото мислене" и трябва най-накрая да реши дали е "или на страната на Русия, или на страната на Украйна“, предаде Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безпартиен

    14 0 Отговор
    Направо за Шенген подавайте!
  • 2 ъъъ

    18 0 Отговор
    тия па .. но 08 септември тръгнали фабрика да купуват ..
    то до напролет ни ЕС ни НАТО ще да ги бъде ...
  • 3 Радко

    12 0 Отговор
    Голям пазар за белото и някой друг патлак и чифте ще шитнем. Много братя от изток дойдоха , ще ги оборудваме за каузата на вуйчо бин хладен.
  • 4 Псевдоним

    9 0 Отговор
    Само вас чакахме.
  • 5 Да, бе

    12 1 Отговор
    Тоя тумор даже не е признат от всички държави в ес, а ще кандидатства за членство! Е, няма такава наглост, освен в руските покрайнини.
  • 6 С.П.

    8 1 Отговор
    Вие си подайте молбата, ама няма кой да ви приеме. Косово не е призната като държава от Кипър, Испания, Словакия и Румъния - все членове на ЕС. За да стане Косово част от ЕС, или въобще да почне преговорен процес, се иска единодушно решение от всички държави-членки на ЕС.