Last news in Fakti

17 Декември, 2022 06:06 830 2

Свлачище уби 21 души в къмпинг в Малайзия, 12 са в известност

  • малайзия-
  • свлачище-
  • загинали

Повече от 90 души нощували, когато пръстта се свлякла от пътя на около 30 метра над мястото и засипала около 1 хектар

Свлачище уби 21 души в къмпинг в Малайзия, 12 са в известност - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Свлачище погуби 21 души в къмпинг в Малайзия вчера, а през нощта спасителите търсиха в калта други 12 души, за които се предполага, че са погребани под свлеклите се земни маси, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Повече от 90 души нощували, когато пръстта се свлякла от пътя на около 30 метра над мястото и засипала около 1 хектар.

Властите съобщили на местните медии, че собствениците на земята не са имали лиценз за управление на къмпинг. Най-малко седем души са хоспитализирани, а десетки други са спасени невредими, заяви началникът на районната полиция Суфиан Абдула.

В момента в Малайзия е сезонът на мусонните дъждове и министърът на развитието на страната Нга Кор Минг заяви, че всички къмпинги, които се намират в близост до реки, водопади и склонове, ще бъдат затворени за една седмица, за да се прецени тяхната безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олелееее

    7 0 Отговор
    12 били в Известност!?!
  • 2 Раданч Татлъту

    1 0 Отговор
    Някой знае ли ,какъв е съдът в Малайзия?Какво ще се случи със собствениците на къмпинга?😎😁😁😁😎