22 Декември, 2022 17:44 1 660 27

В Ню Йорк разрешават продажбата на марихуана за Нова година

  • сащ-
  • ню йорк-
  • марихуана-
  • продажба-
  • разрешение

Печалбите ще отидат за благотворителност

В Ню Йорк разрешават продажбата на марихуана за Нова година - 1
Източник: Shutterstock

От 29 декември щатът Ню Йорк ще разреши законните продажби на марихуана за развлечение - точно навреме, за да постигне целта си да започне регулирани, обложени с данък продажби преди края на годината, коментират в редакцията на Bloomberg.

Housing Works, базирана в Ню Йорк организация с нестопанска цел, която управлява верига от магазини, ще започне продажби в един от обектите си в Манхатън, обяви губернаторът Кати Хочул в сряда. Всички приходи ще бъдат насочени към благотворителната организация, която предоставя услуги на бивши затворници и хора, живеещи с ХИВ или СПИН. Тя е една от три дузини групи и лица, наградени с първите лицензи за търговия на дребно в щати миналия месец.

"Тяхната десетилетна работа с маргинализирани общности ги прави перфектен партньор в усилията да се гарантира, че пазарът на канабис в Ню Йорк предоставя значими възможности за тези, които са най-засегнати от неуспешните политики за криминализиране на канабиса в миналото“, подчерта щатският сенатор Лиз Крюгер в изявление.

Стартирането представлява нещо повече от това, което би могло да бъде вторият по големина легален пазар на марихуана в света извън Калифорния. То е опит за въвеждане на регулации точно там, където други щати са се провалили. Ню Йорк възприе нов подход, който има за цел да включи афроамериканци - непропорционално арестувани за марихуана в миналото - в легалната индустрия. Освен това се обещава да се отделят доставчиците от търговците на дребно в т.нар. двустепенна система.

Лицензите за търговия на дребно бяха предоставени на хора, които имат присъда за канабис, и организации, които предоставят услуги на хора, които са потърпевши от правоприлагащи мерки срещу наркотиците. Има планове да се позволи на тези лицензополучатели да извършват доставки с велосипеди и скутери. Ню Йорк също даде лицензи на 280 фермери да отглеждат първите растения канабис за в щата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 8 Отговор
    Скоро и по всяко време на годината. А след това - и на праха. Еееех, свободия, свободия..... До нищо добро не води тя.

    Коментиран от #17

  • 2 Гост

    22 6 Отговор
    На Бай Дън не му трябват мислещи американци. Трябват му напушени и нахилени, да не осъзнават какво става и да не му се пречкат.

    Коментиран от #10, #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Карл Маркс

    25 7 Отговор
    Американските ценности дрога, алкохол, педофилия, убийства, третополови, банкерство, лихварство, грабеж, войни, хуманитарни кризи, финансови кризи, енергийни кризи ...
  • 5 Соваж бейби

    17 4 Отговор
    Да е само това ?И тази държава дава тон в живота на всички държави ,не само че къде е стъпил американски крак нищо хубаво не се случва !Ами допринасят и с деградация по цял свят в много отношения!Чувала съм аз някой казват че не можеш да станеш зависим от марихуана и не била опасна ,не съм пробвала нямам намерение ,обаче полицията когато те спипа и ти очете дрегера че си пушил си наказан и без право на шофиране !Та какво разрешават нещо интелигентно,добро за хората ???

    Коментиран от #8

  • 6 Бай Дън

    16 2 Отговор
    Зеленски я донесе със самолета.

    Коментиран от #22

  • 7 Делю Хайдутин

    11 4 Отговор
    Да включат афроамерикански дилъри лежали в затвора в легалната продажба!?Света полудя!
  • 8 Карл Маркс

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Това им е цената да скапят цивилизацията. Според британски икономист Томас Робърт Малтус и негова територи за контрол на популацията на населението трябва на вс 25 години да има световна война да се насърчават убийства, хомо,сексуалноста, абортите...

    Коментиран от #11

  • 9 Делю Хайдутин

    9 1 Отговор
    Лицензите за търговия се дават на дилъри с присъди и на организации които ги защитават!?!?
  • 10 ХАРАЛАМПЙ

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    На байДън му трябват съдрани чували и пияндета,които са склонни да се самоубиват и пребиват семеиствата си за кокошкарски истории, да копаят руда и изкарват евтина газ.

    Коментиран от #16

  • 11 Соваж бейби

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Карл Маркс":

    Дано да има надежда поне за Европа и се затворят вратите за САЩ ,или поне да не си налагат ценностите извън тяхна територия ,защото при тях няма решение и оправия .Не само са изтървали автобуса ами няма следващ за тях !Ама като гледам повечето от младото поколение живее с телефона и в социалните мрежи не правят разлика кое е за добро и кое лошо!За по малките неееее знам ,дано поне тях спасим ,трябва промяна !
  • 12 Независим

    12 6 Отговор
    Същесвува мнение, според което признак на цивилизованост е да оставиш потребителите на трева на мира, защото те са много по-безопасни за обществото от мутрите на бело и уиски. Също така е признак на цивилизованост когато законът преследва истинските вредители - перачи на пари и крадци на публични средства, най-често политикомутри.
  • 13 ТИГЪР

    14 5 Отговор
    !!! ЧЕСТИТО !!!

    След две години и у нас.

    Да му мислят хората с малки деца.
    Продължавайте да гласувате за Евро-атлантическите ценности.
    От мен да знаете, като човек видел доста наркомани и отрепки:

    !!! НЯМА БИВШ НАРКОМАН !!!

    Коментиран от #18

  • 14 Сирене

    6 11 Отговор
    Най-накрая, живот и здраве и България до 3 години. Който твърди че марихуаната е вредна за зрели хора, моля да се образовате или като минимум поне си поговорете с децата си и ги послушайте. Весели празници.
  • 15 Възмутен

    10 4 Отговор
    Извратеняци!
  • 16 Ха ха ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "ХАРАЛАМПЙ":

    Това където си го написал се отнася за САЩ :) в САЩ всекидневно се стреля, къде по улиците, къде в семействата се стрелят и се избиват....
  • 17 Калпазанин

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И защо светът стана толкова откачен и фалшив
  • 18 Гюбег

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "ТИГЪР":

    Е Русия са си най-големите нападатели виж Украйна мирна държава нападната от пияниците, да не би да е нападната от Холандия?
  • 19 Тия кравари...

    5 2 Отговор
    ...ще съсипят добрият стар свят,барабар с човешките ценности...!
  • 20 От страни

    2 6 Отговор
    Аз съм ЗА. Да продават и не само марихуана, може и "твърдо гориво". Дано се свършат по бързо.
  • 21 От страни

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Той иска всичките да са като него - да не знаят на кой свят са и да се ръкуват с невидими хора.
  • 22 От страни

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Дън":

    Смръкнали са по два-три "пътечки" и са написали закона.
  • 23 ЩЕ, ЩЕ!

    2 1 Отговор
    А У НАС КОГА? ЗАЩО ПП НЕ ЛЕГАЛИЗИРАХА МАРИХУАНАТА, А ДАМАДЖАНАТА ПРОПУСНА САМО ТВЪРДИЯ НАРКОТИК?
  • 24 Гошо

    2 1 Отговор
    Това е то свободата и демокрацията
  • 25 Гост

    5 1 Отговор
    Най лесния начин да пратиш някой в небесата. Иначе трябва да бориш с недоволните от политиката ти. Дай му цигара марихуана за да не знае колко е зле .

    Коментиран от #26

  • 26 Гост, много си .....

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    По добре е да се на фирка и да се самозакара със служебният автомобил.
  • 27 Мавър

    0 1 Отговор
    А у нас кога? Още ли ще храним полицията и дилърите, докога?