Last news in Fakti

27 Декември, 2022 10:09 1 957 14

Байдън одобри спешна помощ

  • сняг-
  • сащ-
  • помощ-
  • джо байдън-
  • ню йорк

Повече от 40 души са загинали досега в САЩ

Байдън одобри спешна помощ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Джо Байдън одобри федерална помощ за щата Ню Йорк след снежната буря, отнела живота на най-малко 27 души в района на град Бъфало и оставила десетки хиляди души без ток, съобщи в изявление Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Много автомобили бяха засипани от сняг и изоставени, а бусове и каравани бяха блокирани по пътищата западната част на щата Ню Йорк, каза местен служител, цитиран от ДПА. Той каза, че заради еднометровите преспи, минусовите температури и ураганния вятър все още е в сила забрана за шофиране, и допълни, че град Бъфало е непроходим.

Губернаторът на щата Кати Хоукъл изрази в неделя съжаление за "непрежалимите" човешки загуби заради бурята. В щата беше обявено извънредно положение преди няколко дни, но бурята блокира работата на спасителите. Повече от 40 души са загинали досега в САЩ тази зима заради зимните бури и минусовите температури, достигащи двуцифрени минусови стойности на някои места, посочва ДПА.

Свързани с лошото време отменени полети и закъснения на полети създадоха хаос във въздушния трафик в САЩ през коледните празници, а най-много отменени полети се падат на компанията "Саутуест Еърлайнс". Днес общо повече от 3800 полета в САЩ бяха отменени, включително 2800 на "Саутуест Еърлайнс", което е близо 70 процента от общия график на полетите за днес на авиокомпанията. Базираната в Далас авиокомпания, която е една от най-големите в света нискотарифни авиопревозвачи, каза проблемите с графика ѝ да продължат поне до следващия уикенд, когато се пада посрещането на Новата година, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глобалист

    29 1 Отговор
    Да викнат ваксинолига, климатолога и филантропа Гейтс, да обясни явлението и да направи дарение!

    Коментиран от #14

  • 2 Адам Хилтън

    29 2 Отговор
    Сега би било удобен момент, Украйна да прати помощ на САЩ в техният момент на беда....

    Коментиран от #5

  • 3 1944

    1 18 Отговор
    крадев отпусна помощ за нуждаещи се българи и я прати в рООсийската амбасада.
  • 4 ФЕЙК

    18 4 Отговор
    Как америте не разбраха, че това е новото климатично оръжие на Русия, разработено лично от Володя Путин?
  • 5 1944

    5 15 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    рООсия вече прати наташки като биологично оръжие. да заразяват янките с спин.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вземете светъл пример от нас

    27 1 Отговор
    Никаква помощ за говедата в краварника, всичко за Украйна. Зеленски реве, иска още пари. Първо за зеления наркос и после ако остане, за проблемите в краварника. Вземайте светъл пример от нас, укрите в хотелите, а хората пострадали от наводнението, във фургони и да си плащат дървата за огрев
  • 8 аржентински Москвич

    18 1 Отговор
    БОГ наказва сатанистите! Грешниците страдат за греховете си.
  • 9 Като се има

    22 0 Отговор
    Предвид, колко са бездомниците в САЩ и колко спят в кашони... загиналите са доста над обявената цифра.
    Трагедия за хората там...
  • 10 Антонио Бандера

    6 0 Отговор
    Явно това са били американци от украински произход
  • 11 музика за ухото

    4 0 Отговор
    Информирайте за прогнозните декемврийски сметки за парното в Ню Йорк.
  • 12 Джамбaза

    3 0 Отговор
    Байдън помага на Сащ с украински пари.
    Не го е срам!
  • 13 Някой

    3 0 Отговор
    Синоптиците са предупредили, че идва много лошо време и да не се пътува в следващите дни, но някои америкавци не са ги послушали и са платили с живота си. Кой е виновен, синоптиците или "непослушните"?Същото става и у нас. Когато синоптиците предупреждават, че се задава лошо време и виелици. Хората вместо да си седят в къщи се втурват да пътуват и затъват в преспи и да обвиняват държвата, че не е почистила пътищата. И да казват само в България не се чистят пътищата. Както се вижда сега, понякога и в САЩ не се чистят пътищата и във Великобритания не се чистят пътищата ... И в Германия зимата влаковете затъват и не си спазват разписанията...

    Ама какво се мъча да ви обяснявам, естествения подбор ще реши проблема, "неслушащите" синоптиците ще замръзват по естествени причини по пътища и магистрали.
  • 14 Само напомням

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Глобалист":


    Глобалното "затопляне" предизвиква... застудяване.
    😀😁😃
    Сигурно вече има и fact check, за да ни "убедят" 😉