Last news in Fakti

28 Декември, 2022 20:20 5 661 92

Саботажите на "Северен поток" - най-голямата криминална загадка на съвремието

  • северен поток-
  • балтийско море-
  • русия-
  • газ-
  • газпром

Атаката срещу "Северен поток" създава несигурност относно това каква друга инфраструктура може да бъде атакувана от Русия, коментира още "Ню Йорк Таймс"

Саботажите на "Северен поток" - най-голямата криминална загадка на съвремието - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Саботажите на "Северен поток" уж бяха разкрити, но доказателства така и не бяха представени. Всички обвиняват Русия, но тя може и да е невинна, пише "Ню Йорк Таймс".

Наскоро "Ню Йорк Таймс" публикува обширен анализ на причините за предполагаемия саботаж на "Северен поток". Ребека Р. Руис и Джъстин Шек привеждат заключението на шведското разследване, че "отговорността за експлозията през септември, която разруши газопроводите, най-вероятно се носи от държава". Възможните начини, по които това се е случило са "чрез експлозиви, хвърлени от кораби или поставени на морското дъно с помощта на подводници или водолази".

"Най-голямата криминална загадка на съвремието"

Предполагаемият акт на саботаж е описан като най-голямата криминална загадка на съвремието. Авторите питат как е възможно държава или тайна служба да поставят бомба и да парализират един от най-важните инфраструктурни проекти в Европа, без извършителите на предполагаемата атака да бъдат засечени от сателити или някоя държава?

"Балтийско море - пише "Ню Йорк Таймс" - е почти идеалното място за престъпление. Дъното му е покрито с телекомуникационни кабели и тръби, които не се контролират внимателно. Кораби от деветте крайбрежни държави минават оттам постоянно. А плавателните съдове могат лесно да се скрият, като изключат транспондерите си за проследяване."

По-нататък се казва: "Балтийско море е и огромно гробище на неизбухнали боеприпаси и химически оръжия, изхвърлени след световните войни. Експедициите за премахване на тези бомби и оръжия са чести, откъдето следва, че има достатъчно много експерти по подводните разрушения". Няколко държави, граничещи с Балтийско море, включително Русия, разполагат с екипи от водолази, специализирани в операции на морското дъно, обясняват Руис и Шек. В анализа си журналистите от "Ню Йорк Таймс" цитират и бивши военни и разузнавачи, които отбелязват, че Русия, която има пристанище в Балтийско море, разполага и с малки безшумни подводници, които могат да се движат незабелязано.

Кой би могъл да извърши саботажа?

В текста се разглеждат държавите, които биха могли да имат интерес от повредата на "Северен поток". Коментират се обстойно подозренията към Русия, която би могла да е замесена, за да увеличи още повече енергийната криза в Европа. "След взривовете Полша и Украйна открито обвиниха Русия, но не представиха никакви доказателства. В интервю Даниел Стенлинг, висш служител на шведското контраразузнаване, отказа да изкаже предположения за виновника. Той обаче постави атаката срещу "Северен поток" в контекста на все по-наглия руски шпионаж", пише "Ню Йорк Таймс". Русия на свой ред обвинява Великобритания, също без да представи доказателства.

Според американската медия обаче има и теории, че зад саботажа не стои Русия. "През последните седмици фирмата Nord Stream AG, чийто мажоритарен собственик е компания, контролирана от Кремъл, е започнала да изчислява разходите за ремонт на газопровода и възстановяване на газовия поток, казва запознат с работата човек, пожелал да остане анонимен." Естествено оттам идва и въпросът защо Русия, ако тя е бомбардирала собствените си тръбопроводи, би искала да започне скъпоструващ ремонт (предполага се, че той ще възлезе на най-малко 500 милиона долара).

Решението на шведското правителство да запази подробностите от разследването в тайна от западните си съюзници също доведе до спекулации, че следователите може да са разгадали случая, но искат да запазят мълчание по стратегически причини, твърдят журналистите на "Ню Йорк Таймс". Украйна също има интерес "Северен поток" да не продължи да функционира. В края на краищата страната ще събира транзитни такси за доставките на газ от Русия за Запада по собствения си газопровод. Украйна обаче няма подводници, така че не може да бъде обвинявана за саботажа в Балтийско море.

Има ли заплаха и за други обекти?

"Много европейски правителства и експерти смятат, че най-вероятният саботьор е Москва. В миналото руският президент Владимир Путин неведнъж е използвал газа за политически рекет. И има признаци, че в момента той вижда Европа като особено уязвима", пише “Ню Йорк Таймс".

От една страна американският вестник отбелязва, че "експлозията не е от полза за Русия. Тя трябва да продължи да плаща транзитни такси на Украйна и не може лесно да използва обещанието за евтин газ, за да отдели Германия от европейските ѝ съюзници". Но саботажът би гарантирал, че цените на газа ще останат неприятно високи за европейците до пролетта. Освен това стимулира страните от ЕС да оказват натиск върху Украйна да преговаря за бързо прекратяване на войната, тъй като тя излага на риск сухопътните газопроводи в западна посока. Фактът, че една от тръбите на "Северен поток 2" е непокътната, означава и, че Германия може да промени курса си и да позволи доставките на газ по него в случай на енергийна криза.

Саботажът на "Северен поток" създава несигурност относно това каква друга инфраструктура може да бъде атакувана от Русия, коментира още "Ню Йорк Таймс". И тази експлозия всъщност е повредила не само тръбопровода, но е застрашила и електрически кабел от Швеция до Полша. "По този начин руснаците изпращат сигнал", казва пред "Ню Йорк Таймс" Мартин Краг, заместник-директор на Стокхолмския център за източноевропейски изследвания. "Страната дава знак: "Можем да направим такова нещо". Можем да го направим и другаде."


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свещената крава

    133 5 Отговор
    Извънземнуту ще да е, крава знае.

    Коментиран от #63, #65, #91

  • 2 ТаУмВзе

    173 9 Отговор
    Кое ти е загадка, когато краварчето си Призна, че ги е думнало бре? ХАХАХХАХАХ

    Коментиран от #78

  • 3 Баце

    159 7 Отговор
    Загадка, грънци. Стърчи една козя брада под раиран цилиндър и един агент 007 като технически изпълнител.
  • 4 Хасковски каунь

    167 7 Отговор
    Каква загатка ?! На шебеци ни направихте!
    САЩ го думнаха. ТЧК.

    Коментиран от #79

  • 5 Хайли Лайкли

    89 11 Отговор
    Никаква загадка не е. Британското разузнаване обяви, че монголската подводна стелт флотилия е била подкупена от китайците, за да взриви газопроводите в натовски шведски и датски води...
  • 6 Загадка

    132 5 Отговор
    Щото не ви отърва. Бай дрън и ингелизите са го направили. Така мисля.

    Коментиран от #81

  • 7 Ква ,,загадка",кви 5 гривни ве...!

    139 4 Отговор
    На всички е ясно,че газопровода бе думнат по нареждане на САЩ...!
  • 8 Петьо Петров

    117 1 Отговор
    Въх!!! Поаро и Шерлок да идват! Стрезов Авакум и Бонд Агата ще са по фланговете. Ще се разреши загадката на века...съвсем скоро.
    Абе хора, що пишете щуротии и кой бунак ви плаща за това?

    Коментиран от #64

  • 9 Баба Вуна

    95 4 Отговор
    Факти ,къде са Зеленска и Кличко ???

    Коментиран от #24

  • 10 Сатана Z

    118 3 Отговор
    И К’во му е загадъчното ? Байдън пред камерите призна ,че САШ ще ударят СП .
    Всички знаят кой е злодеят !

    Z
  • 11 Шерлок Холмс

    99 3 Отговор
    Елементарно!Бай Дън!
  • 12 Да нещо мирише

    98 4 Отговор
    На англосаксонско племе!
  • 13 за идин прилятил

    97 4 Отговор
    Аз да попитам а смс-а на Лиз Тръс с хвалбата, че е направено ко казва? А че поляка и той се похвали, а държавен секретар обеща, една от цру-тка обеща, друг държавен секретар се похвали как го праят загадка туй?

    Коментиран от #56

  • 14 Гошо

    101 5 Отговор
    По-голяма глупост не сте превеждали скоро. В случаят не обвинявам "факти", те само превеждат. Ясно е защо официално не е разкрит виновника - защото не му изнася на ЕС и САЩ да го кажат. А на измишльотините, че кораба можел да си изключи транспондера и да стане непроследим - евала. Накрая ще набедят някой самозван леководолаз, който плувал 200км от брега, потопил се на 400м дълбочина и сложил бомба с часовник. Защо с часовник ли? Защото който разбира от радио-електроника, знае колко трудно се предават радио вълни под водата. Само в Холивуд може капитана на подводница на дъното на океана да си говори по радиото с базата на сушата.
  • 15 Голяма загадка

    82 3 Отговор
    А запитайте се кой има мотив и възможност да го направи и ще се досетите....

    Коментиран от #82

  • 16 Верно ли

    76 1 Отговор
    НАЙ-ГОЛЯМАТА КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА НА СТОЛЕТИЕТО - ХАХАХАХАХАХ!
  • 17 Военнопрестъпника Путин

    3 86 Отговор
    Истината лъсна,руските фашисти са в икономически колапс,никой не купува,и сами си взривиха тръбата,

    Коментиран от #28

  • 18 Каква загадка. Кви 5 лева???

    86 3 Отговор
    Хамрикаците го взривиха. То е ясно на всички. Само САЩ имат и мотив, и средствата да извършат това вероломно престъпление.
  • 19 Хохо Бохо

    11 26 Отговор
    Наистина е притеснително...
    Защо платихме три милиарда за тръбата на Путин?
    Трябва да я пазим, а най-добре и да я застраховаме..
  • 20 дедо

    64 1 Отговор
    Еx, журналисти бе, всичко могат да ти напишат, ако им го поискаш правилно. Навремето имаше една Клеър Стърлинг, какви работи написа само за атентата срещу папата. Не завърши много добре сътрудничеството й с ЦРУ, ама такъв е животът.
  • 21 Така

    64 2 Отговор
    наречената "демокрация", се занимава и одобрява терористичните актове! САЩ и Великобритания, занимаващи се с това, са най вредните нации за света!
  • 22 Русофил

    3 48 Отговор
    Няма никаква загатка. Просто грешка. Нашите вместо на поляците, гръмнали на немците газопровода.
    Отговорните бяха изпратени директно на фронта.
  • 23 джим

    61 3 Отговор
    Няма никаква загадка! Краварска работа
  • 24 Боруна Лом

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Баба Вуна":

    ОТДАЛИ СА СЕ НА ЛАСКИ ПРЕДНОВОГОДИШНО
  • 25 Анонимен

    53 5 Отговор
    Изчакайте малко разследващият журналист Христо Грозев скоро ще ни уведоми, кои по именно са извършителите и че деянието е извършено по заповед на Путин. Не бързаите да насочвате западните ни партньори.

    Коментиран от #61

  • 26 Емил Стефанов

    51 3 Отговор
    Джо Байдън точно и ясно каза че САЩ имат възможност да унищожат Север Поток 1 и 2 ако Русия влезе със войски в Украйна но по някаква продажба причина не се споменава от "факти"...
  • 27 Напреднал

    47 1 Отговор
    Две мрачни събития през последните 5 години създават несигурност относно това какви други катастрофи може да причинят Колопниалният Глобализъм и Новият Световен Ред с всичките "човеко-демони" стоящи зад тези структури: това е 1) Ковид пандемията причинена от лабораторно-създаден вирус, и 2) Украинската криза. Съботажите на Северен Поток би следвало да се разглеждат като част от войната в Украйна.
  • 28 Емил Стефанов

    35 2 Отговор

    До коментар #17 от "Военнопрестъпника Путин":

    Не си наред с акъла...
  • 29 Заглавието ме разсмя,

    43 1 Отговор
    а статията просто не я четох
  • 30 Исторически парк

    45 1 Отговор
    Да бе.. колкото 11 септември беше загадка хахах
  • 31 Ивелин Михайлов

    38 1 Отговор
    Тия американци кво ми се правят на гърмяни зайци..
  • 32 Българин

    43 2 Отговор
    Донашд Тръмп 2018 година: Ако Германия завърши Северен поток 2, ние ще го взривим.
  • 33 1520

    42 1 Отговор
    каква загадка ,то се знае ,че интирес имат само краварите от това
  • 34 Минго

    31 0 Отговор
    Прилепите които донесаха "коронката", те думнаха и газопроводите!
  • 35 Христо Грозев

    32 1 Отговор
    Извинявам се на руснаците, че съм бок.лук

    Коментиран от #80

  • 36 Решение на загадката

    37 1 Отговор
    Една страна от северна америка го гръмна познайте коя е тя

    Коментиран от #89

  • 37 Гай Турий

    39 1 Отговор
    Криминалните власти на САЩ са заповядали и изпълнили това престъпление. Американски тюлени се въртяха дни преди това в морето, където се случиха взривовете. Каквото и да го увъртят янките, няма да им мине номера. Международни терористи!
  • 38 Перо

    27 1 Отговор
    Отново член на джендърската колегия, българския екип на DW, в контакт с ционистката медиина империя!
  • 39 Раданч Татлъту

    34 1 Отговор
    Питайте Лиз Трът,тя ша ви каже!💋👧🥳🤡👍
  • 40 Никаква загадка

    2 38 Отговор
    Никаква загадка няма руснаците са сложили взрив за всеки случай при монтажа..в региона там има постоянно наблюдение заради руските подводници трети страни да извършват саботажи е малко трудно

    Коментиран от #42

  • 41 не се правете на улави

    29 2 Отговор
    Питайте британското разузнаване те нали знаят всичко пък и ако си признаят!
  • 42 Хи их хи

    12 0 Отговор

    До коментар #40 от "Никаква загадка":

    А Башаров и Петров не си ли ги виждал тъдява?
  • 43 Иван

    21 2 Отговор
    Лъжа-тра-лала. Никой освен вас не мисли, че са виновни някой друг освен англичаните и американците. Вече няма значение губите. Весела Колева и Руска нова година - лузери:)

    Коментиран от #50

  • 44 тъпа статия

    17 1 Отговор
    като повечето тук по тема за Русия
  • 45 Коментар

    20 1 Отговор
    Никаква мистерия не е.Били са хамериканци и британци по поръчка на укрите.Едно време много ни пускаха "От местопрестъплението" и сега разгадаваме всякакви мистерии хаха.Давайте следващата загадка.

    Коментиран от #51

  • 46 ПОДВОДНИЧАРИТЕ ДЕТО ВЛАДЕЯТ

    13 0 Отговор
    СВЕТОВНИЯТ ОКЕАН СА ПРОПУСНАЛИ АГЕНТ 007 С МИКРО ПОДВОДНИЦА
  • 47 Кръпката

    25 2 Отговор
    ДВ, не бутайте тази тема, че ще се размирише много и за дълго. Въпреки, че постоянно насаждате мнение, че изпълнител е Русия (за това ви плащат), отлично се досещате кой е поръчител, а и кой може да е изпълнител. Интерес имат САЩ. Байдън беше категоричен, че ще спре СП, само дето не каза, че ще хо разруши, но в думите му се почувства. Потърсете записа в архивите си, що се правите на наивни. По същото време там бяха учения на НАТО с отработване на подобна дейност. Капак на всичко беше прихванато съобщение на кратката министър председател на Англия. А и вие не сте сигурни никъде ли няма космически снимки, които да се появят. И гузното мълчание на Шолц и мълчанието на Урсула и компания... Всички са доволни. Мероприятието е изпълнено и гарантира за САЩ печалба от един трилион $. Това последното Байдън заяви че ще стане и то стана, чрез спиране на руска газ и продажба на скъпа от САЩ. ТОЛКОВА Е ЯСНО!

    Коментиран от #49

  • 48 Фактът,

    3 26 Отговор
    че една от тръбите на СП2 е непокътната, издава желанието на путлер да принуди Европа да сертифицира изпадналия в немилост тръбопровод. Само орки могат да нанесат такива поражения на природата. Това не е работа на цивилизована държава. !00% руска му работа.
  • 49 Това не

    3 13 Отговор

    До коментар #47 от "Кръпката":

    отговаря на истината по простата причина, че русия сама спря доставките. Манипулациите тук са доста прозрачни.
  • 50 Вземи се в

    2 10 Отговор

    До коментар #43 от "Иван":

    ръце! Не се предавай на лошите от североизток.
  • 51 Това е

    2 23 Отговор

    До коментар #45 от "Коментар":

    явен опит да се предствят путинските безобразия като чужди. 100% путино - кгб акция.
  • 52 Никаква загадка не е

    23 0 Отговор
    Задава се логичния въпрос кому е изгодно
    Единствено на съединените щати защото отваря пазар за техния газ
    Авторът на тези престъпления е този комуто е изгодно
  • 53 шерлок хомс

    20 0 Отговор
    "отговорността за експлозията през септември, която разруши газопроводите, най-вероятно се носи от държава"да да и аз ще ви подскажа коя е тя,започва със "С" и завършва на "АЩ" ха познайте кой извърши саботажа!
  • 54 Инспектор Стрезов

    2 2 Отговор
    Да се готви турски поток
  • 55 ТаУмВзе

    2 24 Отговор
    Съдраните ушанки си гръмнаха тръбата за да не плащат неустойки на Европа, което няма как да мине пред арбитража, ядат го отвсякъде тапирите алчни и пияни!
  • 56 плевен

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "за идин прилятил":

    Ама това не излезе в българските медии. Значи не е вярно. Вервай ми!
  • 57 Зевзека

    20 1 Отговор
    Дойче Веле коментира коментара на Ню Йорк Таймс и всички се чудят над загадката кой бумна Северен поток. Ах каква загадка? Само защо ли целия свят знае отговора, но не и тези световни величия на медийната пропаганда?
  • 58 # идиоти вън

    22 1 Отговор
    Що ще вложиш няколко милярда, от което очакваш да си ги върнеш и да печелиш и още не започнал да експлоатираш вложенията си, да вземеш да ги гръмнеш?!?!? Пита се кой е идиота, ние дето трябва да вярваме на тая идиотия, или тия дето ни ги разправят тия идиотщини?!?!?
  • 59 Антонио Бандера

    20 1 Отговор
    Загадка е само за тези с глави дълбоко в колона на Джо Байдън, за останалите е ясно като бял ден
  • 60 Стоян Александров

    19 0 Отговор
    Не е загадка и никога не е била. Вината е на : САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ. Целта е : ДА СЕ У ИЩОЖИ И ПОРОБИ ЕВРОПА. ТОЛКОЗ. ОКРАЙНЦИТЕ СА НИЩО, ПРОСТО МЕСО ЗА СКАРАТА, А РУССНАЦИТЕ ЩЕ СВЪРШАТ МРЪСНАТА РАБОТА. ТОВА Е ЗАМИСЪЛА И ТАКА СТАВА ЗА СЕГА. ДА ВИДИ РАЗВИТИЕТО..... ЕВРОПА Е ЧАОООООО....
  • 61 Моряка

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    Едва ли ще успее.По вероятно същите да го думнат преди това ,за да се развихри нова истерия против Русия.
  • 62 Шоп

    2 0 Отговор
    Само на Бойко тръбата нема да барата язе сам я пробушил, набил сам и дървен чеп и от време на време си точим
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Само напомням

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Петьо Петров":

    Кой им плаща ли? Същият, който направи терористичен акт срещу ЕС и взриви газопроводите - САЩ.







  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ПараШут

    13 0 Отговор
    Голяма загадка, няма що ! По същото време и дата в района имаше голямо натовско учение под названието Рамщайн Алой, какво още не е ясно, сякаш не знаете че НАТО са най-големите терористи, т.е. България е съучастник!!
  • 68 Само напомням

    15 0 Отговор

    До коментар #66 от "ТаУмВзе":

    Байдън си го каза февруари, а от Полша благодариха на САЩ след атентатите.

    Коментиран от #70

  • 69 Макробиолог

    4 0 Отговор
    Общо взето кризите се предизвикват от морските държави ,а континенталните дават малко фира,но си отстояват държавността.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ааа неее

    8 0 Отговор
    Дойчето хич не са наясно къде да поставят кавичките. Май само те не знаят че кавичките трябва да са на: най-голямата криминална "загадка". Защото никаква "загадка" няма в този най-голям криминален случай на съвремието(разбира се заедно с вакс-терора)

    Коментиран от #72

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Шопе

    0 8 Отговор
    Защо една тръба е непокътната? Русака е.
  • 74 Гешо Иванов

    4 0 Отговор
    Само аз забелязах че в района на взрива е намерено да плува чекмедже от българско нощно шкафче. Веднага образувах досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
  • 75 любопитен

    8 0 Отговор
    Ми сир чаата, ама вие сериозно ли?
  • 76 Обичайните Заподозрени

    8 0 Отговор
    Това си остава загадка само за плоскоземците от ДВ. Да не говорим че заради терористичния акт на САЩ, изпуснатия метан от взривения газопровод ще затопли климатът още това лято с 2 градуса.
  • 77 123

    4 0 Отговор
    Джендърска медия DW
  • 78 нпо агент

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Шведи скромно премълчават за тази държава или две..1 сащ 2 англия..Други приказки за бомби от 2 св.война и подобни внушения за кретени..либерално настроени..
  • 79 куку

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасковски каунь":

    Да поръчаме на Христо Грозев да го разследва този "незначителен" инцицент...Баш специалиста..Таман ще докаже колко капацитет има..Само да не приписва от булварни медии..по-поръчка на зрителите..А може би има вече готов материал..Да го прочетем...Сега е момента.
  • 80 Няма

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Христо Грозев":

    Нужда да се извиняваш,то се подразбира че си боклук,само че не се казваш така
  • 81 нено

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Загадка":

    една подводица от камчатка го взриви
  • 82 истина

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Голяма загадка":

    просия сама си думна маркучо
  • 83 Поръчайте

    4 0 Отговор
    на Грозев да разследва! Я колко бързо разкри атентаторите на скрипалите, отровителите на Гюбрев, кой свали МН 17 и още безброй престъпления на Кремъл и специално на Путин, та едни саботьори на тръбите ли ще му се опрат! Бъдете сигурни, че само след два дена ще ви докаже, че Путин лично е водил водолазите - саботьори и даже номерата на обувките им ще публикува...

    Коментиран от #85

  • 84 Щом аз знам,

    6 0 Отговор
    не е загадка!

    Крави и бикове от краварската зона ги думнаха тръбите!
  • 85 Е, как да не се знае?

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Поръчайте":

    На Путин единия му чепик се закачил за една от тръбите!
    А и паспорта му паднал на мястото, чистичък, новичък във водонепромоцаем плик за гмуркане по време на отпуска на Маледивите! :)!!! MI 6 ...
  • 86 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    Разбира се ,че са ...руснаците!!!!ТЕ си умират ДА ВРЕДЯТ НА СЕБЕ СИ,СТИГА ТОВА ДА Е ДОБРЕ ЗА сащ!!!!!!!!...НАЙ СЪВЪРШЕНАТА СТРАТЕГИЯ!!!!!СУН ДЗЪ РЯПА ДА ЯДЕ!!???????Даже /ЗА ДА ПОСЕЯТ ОГРОМНИ СЪМНЕНИЯ,КОЙТО ,,дв,, и ,,нют,, ЛОВКО ДА РАЗБУЛЯТ С ТИТАНИЧНИ УСИЛИЯ!!!!/....ВЕРБУВАТ Лиз Тръс и НАТО!!!! ДА ИЗПЪЛНЯТ ЗАДАЧАТА!!!!!!!!ПЪК ТЕ!!!!!!СЕ СЪГЛАСИЛИ С ОХОТА И ОГРОМНО ЗАДОВОЛСТВО!!!!!!Икато ,,свършили,, задачата потвърдили с няколко СМСа!!!!!!!Тъй де /както нашите избори/....ТРЯБВА ДА СИ ПРИБЕРАТ ПАРСАТА!!!!!!А после/ЧАО Лиз!!!!!!!
  • 87 Крава - родител нр. 1

    5 0 Отговор
    и крава родител нр. 2 заедно по време на осеменяване са взривили тръбите!
    Ама без да искат!
    Нещастен случай е станало! Извиняват се, де!
  • 88 боцко

    4 1 Отговор
    .....Най тъпият отговор, задаван някога!!!! Защо ни вкарвате и нас в този филм???Тъпейте си сами!!!
  • 89 Посл българин

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Решение на загадката":

    Доменикана! Домениекана! Домениекана! ......
  • 90 Одит

    0 1 Отговор
    Ако беше Русия отдавна да са го разтръбили! Това че не пуснаха руснаците да разследват случая говори много!
    Най много полза имат САЩ и Норвегия!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Никой вече не вярва на Русия

    1 0 Отговор
    Лавров заедно с Путин са виновни и допринесоха за експлозиите на „Северен поток” и Путин го знае много добре, затова си мълчи !!!
    След непредизвиканото и брутално нахлуване на Русия в суверенна Украйна , уж за да си "защитава" руските тръбопроводи на газ там , изведнъж стана ясно че бъдещето съществуване на „Северен поток” е обречено и става ненужно и западна Европа се събуди от сладките приспивни песнички на Путин за доставки на евтин руски газ и разбра истинския коварен замисъл и целта на Русия за да построи „Северен поток” с цел по всяко време да може да изнудва и поставя под руска зависимост и подчинение Германия и западна Европа, затова бе незаинтересована повече от съществуването му и да го има, а предпочете, доставките на по скъп газ но да има Свободата , отколкото да си има взимане- даване със сибирската "мечешка услуга"...!!!