Last news in Fakti

8 Януари, 2023 16:10 729 3

Мястото, на което е погребан Бенедикт XVI, вече може да се посещава от богомолци и туристи

  • бенедикт хvі-
  • ватикан-
  • папа франциск

Около 50 000 души присъстваха на траурната церемония, а около 200 000 души се преклониха пред тленните останки на Бенедикт Шестнадесети в базиликата "Свети Петър" в трите дни на поклонение

Мястото, на което е погребан Бенедикт XVI, вече може да се посещава от богомолци и туристи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гробът на папа Бенедикт Шестнадесети в криптата на базиликата "Свети Петър" вече може да се посещава от богомолци и туристи, предаде Асошиейтед прес.

Почетният папа, който почина на 31 декември след боледуване, бе погребан на 5 януари след траурната церемония, състояла се на площад "Свети Петър" пред базиликата.

Около 50 000 души присъстваха на траурната церемония, а около 200 000 души се преклониха пред тленните останки на Бенедикт Шестнадесети в базиликата "Свети Петър" в трите дни на поклонение.

Ватиканът не съобщава дали папа Франциск е посетил гроба на Бенедикт Шестнадесети, преди той да стане достъпен за визити за широката общественост.

Днес Франциск ръководи церемония по кръщаване на 13 бебета в Сикстинската капела. По време на нея той цитира проповед на Бенедикт Шестнадесети от 2008 г., в която той говори за спасението на душата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    4 2 Отговор
    А всъщност , трябва да се посещава от екзорсисти.....
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Интересно ми е, кокалите на човек след като умре, стават ли свещени, а приживе,защо не са, защо не са му правили преклонение ореди да умре???
    Умрелия човек е приключил със земните дела, той е не способен да помогне на себе си, а камо ли на жив...!
  • 3 Това

    0 0 Отговор
    на снимката туристи от иран или афганистан са?