Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Януари, 2023 22:59 1 321 21

Одитори на САЩ следят в Киев да няма отклоняване на помощ или оръжия

  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • оръжие

Вашингтон би бил готов да предложи на Кремъл облекчаване на санкциите, в случай че Москва се съгласи да преговаря сериозно, да се оттегли от Украйна и да върне територия на страната

Одитори на САЩ следят в Киев да няма отклоняване на помощ или оръжия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ имат одитори в Киев тази седмица заедно със Световната банка и консултантите на Deloitte, за да гарантират, че "няма помощ или оръжия, които да бъдат отклонени", според заместник-държавния секретар по политическите въпроси на Държавния департамент Виктория Нюланд, пише СиЕнЕн.

"Продължаваме да подкрепяме основните реформи и мерките за борба с корупцията от украинското правителство в цялата страна", каза Нюланд на изслушване в комисията по външни отношения на Сената.

Още новини от Украйна

Нейните коментари идват, когато републиканските членове на Конгреса сигнализираха за желанието си да предприемат допълнителни усилия за надзор, когато става въпрос за подкрепата на САЩ за Украйна. Администрацията каза, че има усилия за надзор.

Тази седмица Държавният департамент заяви, че "не им е известно да има някаква помощ от САЩ" в корупционния скандал в украинското правителство, който доведе до оставката на заместник-министъра на отбраната на страната.

Пристигането на одитори в Киев идва след като президентът на САЩ Байдън обяви в сряда, че планира да изпрати 31 танка Abrams в Украйна, а Пентагонът разкри миналата седмица пакет за сигурност на Украйна на стойност 2,5 милиарда долара, включително за първи път бронирани машини Stryker и повече бойни машини Bradley.

Нуланд каза пред Сената, че Вашингтон няма да има време да транспортира танкове до Киев до пролетта, когато се очаква боевете да се засилят, съобщава "РИА новости".

"Въпреки че ги одобрихме вчера, ще отнеме известно време, за да ги доставим на бойното поле. Те няма да се появят там през пролетното настъпление", каза той.

Тя подчертава, че това са "много сложни" танкове, които изискват много обучение, преди украинската армия да може да ги използва.

Вашингтон би бил готов да предложи на Русия облекчаване на санкциите, в случай че Москва се съгласи да преговаря сериозно, да се оттегли от Украйна и да върне територия на страната.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО за доставките на оръжия за Украйна. Външният министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, съдържащ оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Министерството на външните работи заяви, че страните от НАТО си "играят с огъня", като доставят оръжие на Украйна. Говорителят Дмитрий Песков отбелязва, че изпращането на оръжие в Украйна от Запада не е допринесло за успеха на преговорите между Русия и Украйна и ще има отрицателно въздействие.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жреца на Ботунец

    6 43 Отговор
    Подготвят доставката на М1 "Абрамс".Американците имат над 8000 от тях,като 3700 са на склад.Почват с 31,а колко ще изпратят е друг въпрос.Руските консерви ще се сблъскат с още един смъртоносен противник,който ще ги размазва по бойните полета на Украйна.
  • 2 Трътлю

    27 3 Отговор
    Защото Украйна е по-корумпирана даже и от Русия. Така им лъсва Дивия на Щатите.

    Коментиран от #18

  • 3 Да бе

    35 2 Отговор
    Африка пропищя от въоръжаването на всякакви групировки с американско оръжие от украйна!
  • 4 Хе,хе...!

    29 2 Отговор
    Сега пък самите...одитори ще замъкнат пачки и кюлчета в чекмеджетата си...!
  • 5 Експерт

    19 2 Отговор
    Тези одитори да дойдат в БГ че тука м…та си е…о. Куче влачи .., диря няма!

    Коментиран от #8

  • 6 ти да видиш

    28 2 Отговор
    "Одитори" така ли се наричат новите колониалисти и робовладелци?
    Укрите понеже са мнооо "умни" яко се наиграха с новите си наглосакски господари!
  • 7 Бивш украински премиер:

    29 0 Отговор
    “Вашингтон толерира кражбата на Володимир Зеленски от финансова помощ, която Западът предоставя, докато украинският лидер изпълнява възложените му задачи. Това просто е откраднато, никой не го крие, всички знаят за това. Американците също знаят, но докато Зеленски решава задачите, които му се поставят – да съсипе страната, да нанесе щети на Русия – те ще си затварят очите за това", каза бившият украински премиер (2010-2014 г.) Николай Азаров в интервю за канала Mriya Youtube. Политикът отбеляза, че на Зеленски ще му бъде трудно, ако Камарата на представителите в Конгреса проведе одит. Според него може да се говори за кражба на около 2 млрд. USD”.
  • 8 друг експерт

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Експерт":

    ТОЧНО тези одитори НЕ НИ ТРЯБВАТ! Но трябва всеки от нас да се отнася по-сериозно и отговорно към всеизвестната и разпространена корупция. Стига някои са чакали ВСЕ ДРУГ да дойде да ги оправи! Това за оправянето го могат. Не могат и не искат да сме добре.
  • 9 ТрампЛин

    1 5 Отговор
    Съвсем логично! Който дава, той проверява!
  • 10 максим

    21 2 Отговор
    закъсняха, много.гледам на сметките на заления,яценюк,коломойски,аваков ,турчинов,потрошенко накакви милиарди, на швейцария.а и като погледнеш какви управляват украйна,с какви имоти,яхти,вертолети,вили,авто парк с луксозни возила.за какво говорим.фашизма се връща на европа.доказателство е украйна.фашистки манифестации,знамена с немски кръстове,нацистки униформи,биолаборатории.
  • 11 Живанши

    18 2 Отговор
    Одитори? Мале, Украинската армия май си стана напълно американска. Липсват и само повече афро-американци. Би трябвало Русия да остиска ядрена война докато Бай Дън е на власт. Колко му е? Укрите д да им е здраво. Аз ви гарантирам - в момента, тъй като Русия е наясно, че Украинската армия е добре подготвена за отбрана и готова да умре, те просто методично ги унищожават. Дават някакви признаци за мащабни атаки, които всъщност не са толкова мащабни, но са способни да ги поддържат със същия темп дълго, докато врага мечтае, че скоро ще настъпи края и хвърля много сили. Това е най-реалистичния план за водене на тази война от страна на Русия. Достатъчно е укрите да губатя със същите или по-големи темпове човешка сила. Железата са за война и без това... Както вече говорят НАТОвци открито - разузнавателната способност на Украйна е тази на цяло Нато. В такива условия е невъзможно да се достигне стратегическа победа освен по горе споменатия начин и високите чинове в Русия го знаят и виждат много ясно.
  • 12 Хохо Бохо

    5 13 Отговор
    Одитори на САЩ трябва да следят у нас крадеца Тиквата и Предателя.... тоя който иска да станем руска република, да не можем да дишаме без Газпром и так далее, нали се сещате кой предателя?

    Жокер, кой е Предателя - специализирал е в САЩ по поръчение на КГБ, за да може да ги шпионира... Хамериканците

    За Тиквата, трябва ли ви жокер?

    Коментиран от #16

  • 13 ти на мене аз на тебе

    5 0 Отговор
    на това се вика далавера.
  • 14 зле стоят нещата, щом и той ги отписа

    11 0 Отговор
    "Предвоенното украинско правителство е едно от най-лошите в света - корумпирано и контролирано от няколко богаташи, за сметка на украинския народ." - изказване на Бил Гейтс от 23 януари 2023
  • 15 ВСИЧКО ЩЕ Е СУПЕР, УКАЗАНИЯТА СА ДАДЕНИ

    10 0 Отговор
    ААААААА, МА ВЕРНО,ЛИ , ОДИТОРИ И КАКВО ША ПРАВЯТ ????ПАК ПАРАВАНИ ,ЗАБЛУДИ ЧЕ ВЪРШАТ НЕЩО , КАТО ЧЕ ЛИ НЕ ЗНАЯТ.. НЯМАТ САТЕЛИТИ,НЯМАТ АГЕНТИ ЗА ДА НАБЛЮДАВАТ , ЧЕ ЦЯЛА АФРИКА И НЕ САМО, СА ЗАЛЕТИ ОТ ТЯХНО ОРЪЖИЕ.
  • 16 хахо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Кирчо канадеца(черната Златка), за него говориш нали?
  • 17 Правят се на ощипани

    6 0 Отговор
    Зеления Циркаджия наркоман вече цяла година присвоява милиарди. Сега се прави че уж "борел корупцията" както Киро и Кокора я бореха у нас.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 провинциалист

    3 0 Отговор
    Одитори за референдумите в Донецк и Луганск нямаше кой да изпрати, ама за танковете са първи...
  • 20 българина

    0 0 Отговор
    само да попитам къде е последния одитен доклад на ФЕД? нещо не е публикуван някак не е демократично! а да, сетих сееее, ФЕД НИКОГА НЕ Е БИЛ ОДИТИРАН... и как да е, нали ще стане ясно , че дълга на сащ всъщност по три, минимум, тайната на тайните, но ще се разбере.... те нещата се пекат сериозно, чак мирише
  • 21 Стратега

    0 0 Отговор
    След дъжд качулка?
    Зелените укрофашисти вече си напълниха гушите!